DJIDRONEÜRÜN İNCELEME

DJI Mavic Air 2 ve Mavic Air Karşılaştırma Yazısı

DJI Mavic Air 2 ve Mavic Air Karşılaştırma

4.8kviews

Herkese merhaba bu yazımızda sizler için DJI ın yakın zamanda çıkarttığı kendisi küçük yaptıkları büyük DJI Air 2 ile ilk versiyonu ile arasındaki farkları kıyaslıyoruz. Detaylar için yazının devamına bakabilirsiniz.

TASARIM FARKLARI

Tasarım tarafında ciddi değişimler söz konusu olduğunu görüyoruz. En büyük fark ağırlıktan kaynaklanıyor. DJI Mavic Air 1 430g ve bu ağırlıkta bir dronu uçurmak için ehliyet gerekmezken DJI Mavic Air 2 570g ağırlığı ile dron uçuş ehliyeti sınırı olan 500g ın üstünde tasarlanmış durumda.

Ebat olarak bakacak olursak Mavic Air 2 nin daha büyük bir dron olduğunu görebiliriz.

Mavic Air – 168 x 83 x 49 mm (katlanmış)

Mavic Air 2-180 x 97 x 84 mm (katlanmış)

Renk konusunda Mavic Air 1 de farklı renkler söz konusu iken Mavic Air 2 sadece gri renk olarak tasarlanmış durumda.

Genel olarak değerlendirecek olursak DJI Mavic Air 1 biraz daha eğlenceye yönelik genel kullanıcıya hitap ederken DJI Mavic Air 2 hem tasarım hem de görünüş itibari ile daha profesyonel kullanıcılar için düşünülmüş gözüküyor. DJI Mavic Air 2 biraz daha ağır olsa da yinede rahatlıkla çantanıza atıp taşıyabileceğiniz bir büyüklükte.

KAMERA FARKLARI

Özellikle MP tarafında ciddi bir değişim söz konusu Mavic Air 1 12MP lik fotoğraf çekebiliyorken Mavic Air 2 48MP fotoğraf çekebiliyor. Böylece çok daha detaylı görüntüler ve yüksek baskılar alabilmek mümkün. Ayrıca yeni ve büyük sensör olan Mavic Air 2 çok daha iyi görüntü kalitesi alabilmek mümkün.

Video kayıt FPS ve yavaşlatılmış görüntü seçeneklerinde de iyileştirmeler söz konusu. Mavic Air 2 4K da 60 FPS video çekebiliyorken Mavic Air 1 4K da 30 FPS video çekebilmekte. Ayrıca yavaşlatılmış video çekim full hd performanslarında Mavic Air 1 4 kata kadar yavaşlatma yapabiliyorken Mavic Air 2 de bu değer 8 kata kadar çıkartılmış.

Ayrıca DJI Mavic Air 2 ile yeni bir SmartPhoto algoritmasını da tanıttı. Üç otomatik moda sahip bu sistemde biri daha iyi düşük ışık yakalama için, biri gelişmiş HDR için ve diğeri otomatik sahne algılama ve ayarlama için kullanılabiliyor.

Mavic Air – 12 MP 1 / 2,3 “CMOS sensör

Mavic Air 2 – 48MP 1/2 “CMOS sensör

Mavic Air – 4K  30 fps’de, 120 fps’ye kadar 1080p

Mavic Air 2 – 4K  60 fps’de , 1080p 240 fps’ye kadar

Her ikisinde de üç eksenli gimbal

Mavic Air 2’de yeni SmartPhoto modu

PİL, HIZ VE PERFORMANS

Mavic Air 2  de pil olarak güncelleme yapılmış vaziyette. Yeni pil uçuş süresine olumlu olarak yansımakta. Özellikle 21dk dan 34dk ya artan uçuş süresi ile Mavic Air 2 pil performansı ciddi artış göstermiş oluyor. Her iki modelde de aynı uçuş hızı korunmuş durumda.

Mavic Air – 2,375mAh batarya

Mavic Air 2 – 3.500mAh batarya

Mavic Air – 21 dakikaya kadar uçuş süresi

Mavic Air 2 – 34 dakikaya kadar uçuş süresi

Her ikisinde de maksimum hız – 68.4kph (42.5mph)

FİYAT

Her iki modelinde çıkış fiyatı aynı. Satın almak isterseniz oyuncakhobi.com sitesine ürünler ile alakalı detaylara göz atıp bakabilirsiniz.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x