DJI Goggles
DJI Goggles
DRONEÜRÜN İNCELEME

DJI Goggles! Uçuş Kavramına Yeni Kontrol

1.3kviews
DJI, geçen sene Mavic Pro tanıtımında ağzımıza bir parmak bal çalıp kaçmıştı. Hatta o kadar merak edilmişti ki bu DJI Goggles adlı gözlükler, ne zaman geleceği ile alakalı bol bol telefon yağmuruna tutulmuştuk, Sonunda Piyasaya süreceklerinin haberini alınca mutlu oldum efenim. Tasarımı  logosu “Elma” olan firma mı tasarladı bunu acaba demekten de kendimi alıkoyamıyorum. Sizleri de bu tasarımla alakalı merakta bırakmadan hemen resmini aşağıda paylaşıyorum.

Uyumluluk?

Phantom 3 Professional kullanıcılarını maalesef üzmek durumundayım. DJI Goggles, Inspire serisi, Phantom 4 Serisi ve Mavic Pro serisi ile uyumlu olarak kullanılabilecektir. Fakat atlamak istemediğim bir nokta,  Phantom 3 Professional Kumandalarına HDMI modül takıp kullanmak imkanı bulabilir miyiz? bunun cevabını DJI Goggles‘ı elimize aldığımızda detaylı incelemesi ile sizlere sunuyor olacağım.

Ne Zaman Türkiye’de Olur?

DJI Goggles Ön-Sipariş ile satışa sunuldu fakat, DJI Sitesinde şuanda yoğun sipariş nedeni ile Ön-Sipariş alma işlemini kapattı ( İkinci Mavic Vakası mı? diye soruyor insan kendine) Mayısın sonlarına doğru tekrar satışa sunacağını ve Haziran gibi Türkiye’de satışa sunulacağını tahmin ediyorum.

Özellikleri Nedir Diyecek Olursanız, Sizi Şöyle Alıyorum

Dron yarışı yapan arkadaşlar çok iyi bilirler. Canlı yayın aktarımı ne kadar kaliteli olursa o kadar güzel uçuş hissi ve yarış içerisinde bir o kadar da başarı yakalanır. DJI’dan beklediğimiz gibi piyasa da ki rakiplerini “Abi ben oynamıyorum ya, Hile yapıyorsun sen!” tabirini yaşattı.. Öyle ki Canlı yayın aktarımını bizlere 2 ayrı seçenek içerisinde sunuyor.

Bu Modlar;

720P Çözünürlükte 60FPS ( Saniye Başına Düşen Kare Sayısı)

1080P Çözünürlükte 30FPS

daha iyisini mi istiyorsunuz? yukarı da ki iki çözünürlük için geçikme değeri 110ms! Bu arada göz başına düşen Çözünürlük değerinin 1920 x 1080  olduğunun da altını çizelim. Ayrıca Gözlük üzerinde bulunan menü geçişlerini de dokunmadık bir tuş yardımı ile yapıyorsunuz. Bitmedi! Tek bir bataryası ile 6 saat kullanım ömrü sunuyor. Böylece 3-4 Mavic Bataryası yanınıza alıp doğada veya sahilde dilediğiniz gibi uzun uçuş yaparken gözlük şarj etme derdiniz olmayacak.

Kumanda Yok! Kafayı Sallayalım

(Heavy Metal dinleyicileri bunu beğendi.)

DJI Goggles bizi şaşırtmaya devam ediyor. Kumandayı, telefonu ve tableti bir kenara bırakıyoruz ardından dron kontrolümüzü kafa hareketlerimiz ile sağlıyoruz. Gözlük içerisine yerleştirilen  accelerometer ve gyroscope sayesinde sadece dron kontrolünü değil aynı zamanda Gimbal’i de  kumandaya elimizi bile değmeden hareket ettirebiliyoruz.

Beni en çok heyecanlandıran kısmı ise, siz uçuşunuzu yaparken bir kişi gimbal kontrolünü DJI Goggles ile sağlayacağı için mükemmel kamera açısı yakalayabileceksiniz. Daha da açacak olursam, Inspire 1 Kullanıcıları 2 kumanda olarak sistemlerini kullanabiliyorlardı. Birisi uçuşa odaklanırken diğer kullanıcı mükemmel pozlamayı yapmak için kamera kontrolünü sağlıyordu. Joystick ile kimi zaman problem yaşanabiliyordu fakat Head-Tracking ile bu problemin üstünden çok rahat bir şekilde gelinebilecek ve daha keskin sahneler çekilebilecek diye düşünüyorum.

DJI Goggles ile alakalı tüm gelişmeler için bizi takipte kalın 😉