Bilinmesi GerekenlerDJIDJI GogglesÜRÜN İNCELEMEÜRÜN KULLANIMI VE BAKIMI

DJI Goggles Gözlüğü İncelemesi

4kviews

Drone Deneyiminizi Üst Seviyeye Çıkarın

DJI Goggles DJI drone sahipleri için bir boyut değiştirici bir olarak tasarlandı.

Belki de bütün bu telaşın neyle ilgili olduğunu merak ediyorsundur. Kafanızdaki bu devasa gözlüklerin aptalca gözüktüğünü de düşünebilirsiniz.

Gerçekten satın alınası bir cihaz mıdır ?

Bu derlemede, DJI Goggles’ın neler yapabileceği, kime yararlı oldukları ve fiyatının hakkını verip vermediğini ayrıntılı olarak değerlendirebileceksiniz.

DJI Goggles Neler Yapabilir?

Aklınızdan  “Bu mega gözlük ne işe yarıyor? ” diye geçirdiğinizi duyar gibiyiz.

DJI Goggles, denetleyicinizle birlikte çalışacak şekilde tasarlanmıştır, böylece DJI uçağınızı First Pers on View (FPV) adı verilen yolla uçurabilirsiniz .

Bu , dronun neyi gördüğünü , öne monte edilmiş kamerayla sizde görüyorsunuz demektir . 


 

Bu ayrıca, esasen dronunuzla bir hissettiğiniz anlamına gelir ve onu gerçekten içindeymiş gibi uçurabilirsiniz.

Bir kuş gibi uçabileceğinizi hayal edin. Gözlüğün sizin için yapabileceği şey budur.

Drone ile harika bir sanal gerçeklik deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bazı drone dışı kullanıcıların DJI Goggles’ı ilk taktıklarında söylediklerine bir göz atın …

DJI Goggles İle Neleri Görüp Kontrol Edebilirsin ?

Drone’unuzu kontrol etmek için  DJI drone denetleyicinizi kullanmanız gerekir, ancak DJI Goggles normalde kullanabileceğiniz ekranı / telefonu / tableti değiştiren bir dizi fonksiyonla birlikte gelir.

Denetleyici ekranında gördüğünüz neredeyse her şey Goggles’ın içinde görünür:

  • Batarya durumları
  • Kamera ayarları – ISO, deklanşör, F-stop, video vb
  • Uçuş verileri – mesafe, yükseklik, hız vb
  • Geçerli uçuş modu
  • GPS bağlantısı (uydu sayısı)

 


DJI Gözlükleri – Dokunmatik Yüzey ve Düğmeler

Ayrıca, bu ayarların çoğunu menüler aracılığıyla kontrol edebilirsiniz (resimde sol altta).

Bu, DJI Goggles’ın sağ tarafındaki dokunmatik yüzey ve birkaç düğmeyle yapılır. Uygulaması çok kolaydır.

Onları burada görüntüde görebilirsiniz .

Dokunmatik yüzey, gözlüklerin sağ tarafının çoğunu (pil durum ışıklarının üstünde) kaplıyor ve size çok daha fazla seçenek sunmak için bir iki parmakla kullanım kolaylığı sağlıyor.

DJI Goggles Kafa Kontrolü

Daha sürükleyici bir deneyim yaratmak için, DJI gözlüklere gerçekten harika özellikler ekliyor.

Kafa izleme, kameranızı ve / veya dronun yönünü kafanızın basit bir hareketiyle kontrol etmenizi sağlar.

Başınızı sola veya sağa, yukarı veya aşağı çevirin; drone bunu takip edecek.

Bunu yapmanın iki yolu vardır:

  • Baş Takibi Uçuş Modu – sen uçağı kontrol et
  • Kafa Takip Gimbal Modu – sadece kamera hareket eder

Mavic Pro‘daki yeni Sabit Kanat Modunun piyasaya sürülmesi, örneğin kendisini oldukça iyi olan ama biraz pratik gerektiren tam kafa kontrolüne gerçekten sağlıyor.

Sadece gimbal modunun, kontrol cihazıyla hala dronu kontrol ettiğiniz için bir seçim yapmak daha kolay.

Bu video Mavic Pro gimbal’ın Gimbal Mode’daki Goggles ile ne kadar çevik olduğunu gösteriyor .

DJI Goggles Teknolojisi

Elbette, bunlar büyük ve çok ağır, ancak yüksek performanslı bir FPV Goggles seti istiyorsanız, son olarak böyle bir şeye ihtiyacınız var. Herhangi bir VR Gözlüğü ile karşılaştırıldığında, boyutta veya ağırlıkta fazla bir fark yoktur.

DJI’nin bu bebekleri hangi teknolojilerle donattığına bir bakalım …

DJI Goggles Ekranları ve Görünümü

Çözünürlüğü arttırmak ve farklı insanlar için kullanılabilirliği artırmak için, DJI ekibi bir yerine iki ekran kullandı.

Her ekran 1920×1080‘dir ve bunları kafanıza ve göz açıklığınıza göre ayarlamak için kullanabileceğiniz küçük bir kadran ile hareket edebilir .

Böylece, her göz size 85 derecelik bir görüş alanı sunmak için akıllıca birleştirilmiş bir HD görüntüsünü (1920×1080) alır. Bu gerçekten sürükleyicidir ve size dronun gerçekte ne gördüğünün harika bir görüntüsünü sunar.

DJI Goggles Ekranları
DJI Goggles Ekranları

Bununla birlikte, drone ile olan mesafenize bağlı olarak, Goggles görüntüyü Full HD veya daha az (genellikle 720p) olarak gösterecektir . Bu, aldığı sinyale ve gerçekçi olarak gösterebileceği veri miktarına bağlıdır. Böylece, drondan uzaklaştıkça Goggles çözünürlüğü otomatik olarak azaltır veya arttırır.

Gözlüklüler Düşünüldü

Goggles’ın uyumu  da oldukça hoş. Yukarıdaki resme bakarsanız, yan tarafta bazı yuvalar görebilirsiniz. Bunlar gözlük kullananlara izin vermek içindir. Okuduğum birkaç incelemeden kolayca büyük boy gözlüklerle bile kullanabilirsiniz. Tek sorun, sık sık yandan küçük bir “hafif sızıntıya” yol açmasıdır. Ancak gözlükler açıldığında ve ekranlar açıldığında bu bir sorun değildir.

Ayrıca, kontrollerin altında (düğmelerin yanında) ekranlar ve gözleriniz arasındaki mesafeyi ayarlayabileceğiniz küçük bir kadran var Yine, hemen hemen herkesin bunları kullanabilmesinin sağlanmasının akıllıca bir yolu bulunmaya çalışılmış

Fit Gözlük Bandı

Kafa bandı son derece iyi yastıklıdır ve herhangi bir kafanın üzerine rahatça oturur ve arka kadran ile ayarlanabilir (varsa bir bisiklet kaskı gibi).

Pil arkasında oturur ve oldukça büyük ve ağırdır. Ancak, bunun bir anlamı var. Kulaklığın asıl gözlük kısmı da oldukça ağırdır ve bunu arkada dengelemek için bir şeye ihtiyacınız var. Batarya bunun için harika bir iş çıkarır ve her şeyi dengede tutar.

Göstermesi biraz zor, ancak kafa bandı öndeki görüntüleyiciden ayrılıyor , böylece kolayca çıkarabilir / atabilirsiniz. Bu depolama için çok daha kolay hale getirir. Kafa bandını genişletirseniz, izleyicinin çoğunu da içine alabilirsiniz.

Söylenecek son şey , gözlüklerin 90 derece eğilebilir  ve orada kalabilir. Böylece, herhangi bir zamanda onları açık bırakabilirsiniz, ancak çıkarmadan “gerçek dünyaya” geri dönün. Uçağınızın nerede olduğunu görmeniz veya etrafınızdakileri kontrol etmeniz gerektiğinde kullanışlı.

Pil Kullanımı ve Şarj Süresi

DJI, Gözlüklerin 6 saate kadar kullanım süreceğini belirtmiştir. Çevrimiçi olarak epeyce incelemeler gördük ve birçok insandan gerçekçi bir şekilde 5 saat olduğuna yönelik feedback aldık.

Ancak, sonuçta, bu bir drone bataryasının gerçek batarya ömründen çok daha uzun. Her seferinde şarj etmeniz gereken bir durum olmayacaktır.

Şarj süresi? Genellikle bu süre maksimum 4 saat sürecektir. Ayrıca şarj işlemi, örneğin Mavic kontrol cihazı gibi mikro bir USB üzerinden yapılabilir.

Uyumluluk ve Kablosuz Bağlantı

DJI, bunları Mavic Pro ile son derece iyi bir şekilde çalışması için tasarladığını biliyoruz.

Kullanarak birlikte iletişim denilen DJI en propietary sistemini OcuSync . Bu yeni teknoloji, daha uzun menzile (4,3 mil) ve daha düşük parazit olasılığına sahip daha iyi kablosuz video sinyali (1080p) sağlar.

Buradaki zorluk, önceki DJI uçağı modellerinin çoğunun bu sisteme sahip olmaması, bu yüzden gözlük setiyle bağlantı kurmak için kablo bağlantısının yapılması gerekmesidir.

DJI Goggles, bu sorunu çözmenize yardımcı olmak için hem mikro SD bağlantı noktasına hem de küçük HDMI Type D bağlantı noktasına sahiptir.

DJI Googles , Phantom 4 ve Inspire serileriyle de uyumludur (bu kablolar aracılığıyla) ancak gözlükler aracılığıyla kullanılabilen işlevsellik miktarı önemli ölçüde değişir (en çok Mavic Pro’da – kablosuz).

Diğer Özellikler

Goggles’ın ayrıntılarıyla ilgilenen herkes için, aşmaya değer birkaç nokta daha var.

Daha ilginç özelliklerden bazıları şunlardır:

  • Video Çözünürlüğü – 30fps’de 1080p veya 60fps’de 720p (gerçek bir “2K” görüntü sağlar)
  • Sinyal Gecikmesi – diğer dronlar ve çözünürlükler için 110ms’de (Mavic 720p) daha yüksek yanıt verir
  • Kulaklık Anteni   – 360 derece kapsama alanı sağlar (drone’un fonksiyonlarının bir bölümünü kontrol ettiğiniz için önemlidir)

Diğer Konnektörler

Orada 3.5mm standart kulaklık girişi kolayca herhangi bir kulaklık takmak böylece Goggles tarafında. Bu, HDMI kablosuyla gelen tüm sesleri dinleyebilmeniz içindir.

It has bir mikro SD kart yuvası size doğrudan ne görüyorsanız videolarını yakalayabilir yüzden.

Son Karar

DJI Goggles etkileyici bir teknoloji ürünüdür .

Mavic Pro’nuzun uçucu deneyimine dalmak istiyorsanız, bu en iyi arkadaşınız. Mavic için üretildi ve gimbal / kamera veya kafa hareketleriyle uçuş kontrolleri yapabilir. Diğer DJI insansız uçakları için, daha eğlenceli olan fakat tamamen etkileyici olmayan bir kamera uzantısı gibi.

Mevcut yapı ve ince ayar, özellikle ilgili teknoloji göz önüne alındığında etkileyicidir. Saatlerce sürebilir, kafanıza rahatça oturabilir ve gözlüklerle birlikte kullanılabilir.

Bu cihaz , uçuşunu daha yakından hissetmek isteyen ve daha eğlenceli bir uçuş deneyimi  yaşamak isteyenlerin kesinlikle alternatiflerinden biridir

Artıları +

  • 2K ekranlarla tüm DJI uçakları için sürükleyici video deneyimi
  • Tamamen ayarlanabilir – kafa boyutu ve göz mesafesi / gözlüğü
  • 4-5 saatte uzun pil ömrü
  • Konforlu ve iyi düşünülmüş tasarım 
 

Eksileri –

  • Mavic olmayan dronlarla uyumluluk tam etkin değil
  • Bir süre sonra kafanın üzerinde biraz ağırlaşabilir (1 saat)
  • Paketlemek ve taşımak için oldukça büyük bir şey (kafa bandı ve görüntüleyici ayrılsa da)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x