Bilinmesi GerekenlerDRONEGÜVENLİ UÇUŞ

Ağaca Takılan Drone Nasıl Kurtarılır ?

3kviews

Akıllı cihazınızı keyifle uçururken  beklenmedik durumlar can sıkabilir. Sinirli bir şekilde büyük olasılıkla ne yapacağınızı bilmeden  tele takılan uçurtmanıza bakarcasına ağaca bakarsınız. Engel algılama ve çarpışma önleme teknolojisine sahip bir drone almadığınız için kendinize de kızabilirsiniz.  Ama endişelenmeyin, birkaç seçeneğiniz var. Dönüp arkamızı gidecek değiliz tabi ki. İşte ağaçtan bir dronun nasıl çıkarılacağı hakkında bazı öneriler.

1. Tekrar Uçmayı Deneyin

Seçeneklerden biri, dronu ağaçtan tekrar uçurmaya çalışmaktır. Bu seçeneğe karşı çok dikkatli olmanız gerekir, çünkü basit bir hata, uçan makinenizin zarar görmesine veya dolanmasına neden olabilir. Bununla birlikte aşağıda ki durumlar sağlanmışsa bunu denemelisiniz.

  • Üstte veya FPV akışı aracılığıyla görerek onaylayabileceğiniz net bir uçuş yolu mevcutsa 
  • Uçağın hala yeterli şarjı var (pil seviyesi)

Bazı navigasyon yetenekleriyle, değerli uçağınızı ağaçtan uçurarak güvenle kendinize getirebilirsiniz. Bu yöntemi denemeden önce uçuş yolunu dikkatlice planlayın; örneğin, onu ne kadar yükseğe kaldırmanız gerektiği ve yatay hareketin yönü. Ancak konumu veya pervanelerin durumu hakkında herhangi bir şüpheniz varsa, diğer yolları deneyin deriz.

2. Ağacı Çalkalamak

Uçuşun mümkün olmaması veya başarısız olması durumunda, dronunuzu yerinden çıkarmak için ağacı sallamayı deneyebilirsiniz. Uçağınızı kısa sürede indirmenize yardımcı olabilecek, çoğu zaman unutulmuş ancak basit bir seçenektir. Bu seçenek, ağaç salladığınızda hareket edecek kadar küçük olduğunda geçerlidir. Dronun yerinden çıkmasını istediğiniz hareket miktarını elde etmenize yardımcı olması için bir arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz.

Ancak ağaç yüksekse, bu yöntem salladığınızda hareket edebildiği sürece dronunuzu düşürür. Kişisel yaralanmalardan ve dronun zarar görmemesi için dikkatli olmalısınız. Yaralanmayı önlemek için uçağın sıkıştığı yerin karşı tarafından salladığınızdan emin olun. Ağacın etrafına yastıklar gibi yumuşak malzemeler koyarken düşmesini engeller, böylece hasarı önler.

3. Ağaca Tırmanma

Uçağınızı güvenle indirmenin en kesin yolu ağaca tırmanmak. Yukarıdaki iki seçeneğin işe yaramadığı durumlarda dronunuzu çıkaracaksınız. Ağaca tırmanılabilirse ve tırmanabilirsen. Durum bu özelliklere uyuyorsa, bu drone alma yöntemini kullanabilirsiniz:

  • Ağaç, ağırlığını taşıyabilecek kadar güçlü, yoksa sadece salla
  • Tırmanırken tutuşunuz için yeterli dallar mevcut
  • Tırmanmak güvenli
  • Uçağın yerini ve oraya gitme yolunu net bir şekilde görüyorsunuz.

Eğer bu kriterler karşılanmazsa, başka bir seçeneği denemek muhtemelen daha iyidir. Her zaman güvenliğinizin çok önemli olduğunu daima unutmayın. Uçağı çok yükseğe yatırdıysanız veya tırmanmaya izin verecek çok fazla dal varsa, tırmanmayın.

4. Merdiven

Bir merdiven tırmanmak  zorunda kalmadan dronunuza ulaşmanıza yardımcı olabilir. Evinize yakınsanız merdivene sahip olabilirsiniz. Merdiveniniz varsa endişelenmeyin; yerel ekipman mağazası, size bir merdiven kiralayabilecektir veya ödünç alabilirsiniz. Merdiven kullanmak, ağaca tırmanmaktan daha güvenli bir yoldur.

Dronun takılı olduğu yüksekliğe mevcut merdivenle ulaşılıyorsa sizin için idealdir ve dronu da görebilirsiniz. Yeşilliklerin derinliklerine sıkışmışsa, merdivenin kullanılması pek yardımcı olmayabilir.

Tırmanma gibi güvenlik de önemlidir. Merdivenleri sabit tutması için birini tutmasını sağlayın. Kişi, yüksekten düşerse tehlikeli olabilecek kayma ve düşmeleri önlemenize yardımcı olabilir.

Merdiven kullanımını tırmanma ile birleştirebilirsiniz. Merdiven, dalları iyi bir şekilde kavramak ve dronunuza erişmek için yeterince yüksek olabilir.

5. Uzun Bir Çubuk

Dronun geri çekilmesi söz konusu olduğunda bir başka mükemmel çözüm, uzun bir direğin kullanılmasıdır. Merdiveni tırmanmak veya bir merdiven kullanmak zorunda kalmadan dolaştırmadan dolaştırmanıza olanak sağlar. Hasar görmesini önlemek için uçağı hafifçe dürtmeyi deneyin.

Kullanabileceğiniz şunlardır:

  • Fiberglas sopa
  • Süpürge sopası
  • Profesyonel sopa
  • Büyük Bambu
  • Havuz Temizleme Sopası

Örneğin bir cam elyafı direği, dronunuzu pervane muhafızlarına asmak suretiyle güvenli bir şekilde almanıza yardımcı olabilir. Donanım mağazalarında veya ev merkezlerinde bulunan profesyonel direkler 24 metreye kadar çıkabilir, bu durumda dronunuz menzil içinde herhangi bir yere sıkışmışsa mükemmeldir. Onları almaya giderken teleskopik direkleri isteyin.

Uzun direklerin kullanımını bir merdivenle birleştirebilir ve dronunuzun takıldığı yüksekliğe kolayca ulaşabilirsiniz.

6. Olta

Bir olta kullanmak, dronun yerden bir mesafede bir dalda sıkışması durumunda da harika bir alternatiftir. Güçlü bir oltaya, örneğin satın alabileceğiniz Kevlar kaplı oltaya ve  bir tenis topuna ihtiyacınız olacak.

Drone’unuzu indirmek için aşağıdaki prosedürü izleyin:

  1. Oltanın ucunu tenis topunun etrafına bir ucundan sıkıca bağlayın
  2. Yürüyün ve oltayı ağaçtan dronun yerden iki kattan daha fazla uzaklaştıracağı bir mesafeye kadar düz bir çizgide yatırın
  3. Tenis topunu uçağın sıkışmış olduğu dalın üstüne atın ve diğer tarafa geçmesine izin ver
  4. Oltanın iki ucunu elinizde tutun ve drone düşene kadar dalı sallayın
  5. Yumuşak malzemeleri düşmesini beklediğiniz yerlere yerleştirebilir veya düşerken yakalamaya çalışabilirsiniz.

Bununla birlikte, tekrar tekrar daha uzun süre sallanmak zorunda kalırsanız, kesilmeyi önlemek için olta kısmını ağaç üzerinde mümkün olduğunca kaydırdığınızdan emin olun.

7. Kaldırma Araçları

Kova aracı ve hidrolik asansörler gibi asansörleri kullanarak şansınızı deneyebilirsiniz.  Sizi doğrudan uçağınızın kollarına ulaştırır, kolayca, ve güvenle yanınıza alabilirsiniz.

Anten çalışma platformlarından biri olan bir yük arabası, personeli güvenli bir şekilde yüksekliklere yükseltmek için kullanılır ve bu nedenle drone alma ihtiyaçlarınız için mükemmeldir. Saat başı veya günlük olarak kiralayabilirsiniz. En fazla 30 dakika boyunca ihtiyaç duyacağınız için saatlik bir fiyat için pazarlık yapın.

Bir hidrolik asansör aynı şekilde çalışır ve kendi başınıza tırmanmanız mümkün olmayan inanılmaz yüksekliklere ulaşmanıza yardımcı olabilir. Hidrolik asansör kiralama oranları bir kova kamyondan daha düşüktür. Ancak, kova kamyonuna kıyasla daha az verimlidir.

Devam etmeden ve bu asansörleri işe almadan önce, dronunuzun maliyetinin onu almak için harcayacağınızdan çok daha yüksek olduğundan emin olun.

8. Bir Şeyler Fırlatın

Özellikle sevilmeyen bir seçenek, uçağı ağaçtan kesmektir. Çoğu insan bunu önermez. Sadece diğer seçenekler uygun olmadığında başvurmanız gerekir. Uçağın zarar görmesini önlemek için aşırı dikkatli olunması gerekir.

Yumuşak nesneler kullanın, örneğin, dart tabancası veya şişirilebilir top. Nesnelerin uçağı yerinden çıkaracak kadar sağlam, aynı zamanda zarar vermeyecek kadar yumuşak olması gerekir. Ayrıca, etkiyi ve dolayısıyla hasarı azaltmak için ineceği yere yumuşak malzemeler de kullanabilirsiniz. İçerisinde su olmadığına emin olduğunuz bir su hortumu da kullanabilirsiniz.

Düşen dronun dışına çıkmamanızı ve yakındaki diğer insanları uyarmanızı sağlayarak en yüksek güvenlik standartlarına uyun. Ağaç halka açık bir yerdeyse, uçağı düşürmek diğer insanları yaralayabileceğiniz için güvenli olmayacaktır.

9. ALO 177

Seçenekleriniz tükendiğinde, orman genel müdürlüğünü arayıp drone ve doğal yaşamı koruma ile ilgili talepte bulunabilirsiniz. Bu durum bulunduğunuz bölgenin uygunluğuna bağlıdır. Hem sizin hem de dronunuz için güvenli bir seçenek olabilir. Denemeye değer. 177 yi arayın 

10. İtfaiye

Yukarıdaki seçeneklerin tümü başarısız olduğunda sadece uygulamaya konulması gereken son seçenek itfaiyeyi çağırmaktır. Bir ağaca sıkışmış dronun acil bir durum olmadığını ve itfaiyenin ele alması gereken daha acil meseleler olduğunu bilmeniz gerekir. Bu yüzden sizi geri çevirdiklerinde veya uzun süre beklettiklerinde; durumu kabul etmek zorundasın.

Aramayı yaparken durumunuz hakkında mümkün olduğunca açık olun. Yalan söylemek yasal suç teşkil eder. Ayrıca itfaiyeye, daha uzun sürmeleri durumunda bekleyebileceğinizi de bildirin.

 

Dronunuz ağaçta sıkışıp kalış olabilir. Neyse ki, geri almak için çeşitli seçeneklere sahipsiniz. Uçurmak , ağacı sallamak veya tırmanmak en basit ve en hızlı seçeneklerdir.

Merdiven, uzun direk, olta ve asansör biraz harcama gerektirebilecek diğer seçeneklerdir ancak etkili ve daha güvenli oldukları için buna değer olacaktır. Ona zarar vermemek için dikkatli olmanız gerekmesine rağmen ağaçtan da kesmeyi deneyebilirsiniz. En son seçenekler, orman genel müdürlüğünü veya itfaiyeyi aramak.

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x