ACTION FIGUREACTION FIGUREMarvel

Thanos: Çılgın Titan’ın Kökenleri

8.4kviews

Thanos , Yenilmezler tarihindeki en tehlikeli düşmanlardan biridir. Mad Titan, Yenilmez Demir Adam’dan Kaptan Marvel’e ve hatta Rakipsiz Sincap Kızakadar birçok kahramanın hikayesinde dünya çapında bir rol oynadı! Bazı katliamlarda, Ladypool’un sevgisinin kalbi olan Ölüm’ün kurgulanması için Deadpool’a karşı savaştı.

Her zaman çizelgesinde, Thanos, evrensel ölçekte zarar verebilecek son derece güçlü ve hiper akıllı bir rakiptir. Bu noktaya nasıl ulaştı? Haydi gelin dev Thanos’un köken hikayesine bir göz atalım.

Yenilmez Demir Adam (1982)

Thanos , Titan adında Satürn’ün doğumunda doğdu. O ve diğer tüm Titanyalılar pratik olarak bir ütopyada büyüdüler. Zeki ve güzel yapılan bir tür olan Ebedilerin yaşadığı bir aydı. Onlar Gökseller, muazzam güce sahip kozmik varlıklar ve yaşam yaratma kabiliyetleri tarafından yapıldılar.

Thanos, sırasıyla anne ve baba Sui-San ve A’Lars’tan doğmadır. Erkek kardeşi Eros bir Yenilmez idi ve diğerlerini ve tüm Ebedilerin doğduğu süper gelişmiş yetenekleri ikna etme yeteneğine sahipti. Eros, A’Lars’ın altın çocuğuydu ve ailesini her zaman gururlandırdı. Thanos, diğer taraftan, onu Eternals’ın geri kalanından önemli ölçüde farklı kılan Deviant Sendromu olarak doğdu. Bir sapkın olarak, cildi mor ve yaralarla kaplıydı.

As Mad Titan büyüdükçe, o Ölüme hayran ve hatta eski bir tapınakta Ölüm fiziksel tertip ömeğine buluştu. Ölüme âşık olduğu ortadaydı. Sevgisini kanıtlayıp Ölüm’ün iyiliğini kazanmayı umarak, Evrendeki tüm hayatı yok etmeyi planlıyordu. Thanos, Ebedilerin hepsinin aynı güçlerine sahipken, mutasyonu nedeniyle güçlü ve garipti. Diğer Ebedilerden daha güçlü ve zekiydi. Bu zaman çizelgesinde, bilinen evrendeki tüm yaşamı, tüm sevgiyi yok etmesine yardımcı olmak için yorulmadan güçlü sebepler aradı.

Thanos Yükseliyor (2013)

Thanos , sırasıyla anne ve baba Sui-San ve A’Lar’lara Satürn’ün Titan aylarından birinde doğar. Annesi onu görünce hemen korkar ve kulağına korkunç şeyler fısıldar. Ona Dione adını vermeyi planlamıştı, ancak sesleri yalnızca Thanos’u haykırıyor. Bu sapkın mutasyonunu işleyemiyor ve kafasındaki seslerle mücadele ediyor, bu bebeğin Mad Titan’da büyüdüğü bir gelecek görüyor. Çocuğunun yaratacağı tüm acıları görünce hemen onu öldürmeye çalışır. Kurtarıldı ve akıl hastanesinde kilitli kaldı.

Thanos, aşırı zeki ve yaşıtları arasında popüler olan biri olarak büyür. Genç gizemli bir kız da dahil olmak üzere pek çoğu ile yakın arkadaş oldu. Yeşil gözlü delici bu kız, sürekli aşırı aksiyon hayranydı. Ne zaman Thanos arkadaşlarıyla oynamak istiyor, o da tüm arkadaşları vahşi Reptilianlar tuzakta ölür ve onları yemek tehlikeli ve gizli olduğundan mağaralara gitmeyi önerir. Thanos diseksiyondan bile kaçınmak istediğinde Bu sürüngenler, bu gizemli kız intikam almaya gidip arkadaşlarını öldüren tüm sürüngenleri öldürmesi için ona ilham verir. Thanos, kan tutmaya başlar ve kendi deformitesini bulmak için insanları kaçırmaya, parçalara ayırmaya ve öldürmeye başlar. Eylemlerini sadece bilim olarak görüyor ve henüz Titan’ın tüm vatandaşları alarma geçiyor, çünkü daha önce Titan’da hiç cinayet olmamıştı.

Öfkesiyle, bu gizemli kıza olan tutkusu artar. Onu sevdiğini itiraf ediyor ve gerçek duygularını itiraf etmesi çok uzun sürdüğü için onu yenilerek aşkını inkar ediyor. En alt kısmında, kendi annesini özümseyerek, yeni aşıklar bulmak için galakside arayarak ve hemen hemen hepsine sahip olan çocukları bir kez istediğini seveceği umuduyla arayarak anlam ve sevgi arar.

Sonunda, Thanos ana gezegenine ve kendisini Ölüm olarak ilan eden bu gizemli kıza döner. Ve daha önce olduğu gibi, sadece onu seveceğini bilene kadar onu kabul etmeyeceğini söyleyerek sevgisini reddetti. Ve böylece onun için öldürür. Aşkı bulmak için öldürür.

Thanos: Titan Tüketimi (2018)

Thanos sırasıyla anne ve baba Sui-San ve A’Lars’ta doğar. Ölüm tören rengi olan mor renktedir ve tüm akranları arasında büyük korku yaratır. Annesi ondan korkuyor ve babası ona aldırış etmiyor. Tek istediği sevgi ve ona en yakın insanlara yardım etmek. Thanos onları koşulsuz olarak seviyor ve gezegenlerine yardım etmek için bir bilim insanı olarak çalışıyor.

Zamanla, gezegeninin büyük tehlike altında olduğunu anlar. Titan kaynakları tükeniyor ve Titan halkını kurtarmak istiyor, bu yüzden nüfusun yarısını rastgele ölmek üzere seçmeyi ve dünyanın geri kalanı için kaynakları korumayı öneriyor. Doğal olarak, delirmiş ve sürgün edilmiş olarak görülüyor.

Yıllarca, yavaşça yükselen ve sonunda gemiyi kontrol eden bir köle gemisinde seyahat ediyor. Asgard’da bir zamanlar köle gemisini kontrol eden adam olan “Lordship” inin güçlü bir eserin peşinde olduğunu öğreniyor. Thanos’un kendisi bu eseri almak için Asgard’a gittiğinde, o ve gemisi bir solucan deliğinden düştükten sonra Chitauri’nin dünyasına taşınan korkunç bir şekilde mağlup edilir.

Ve böylece, Thanos bir Çitauri ordusunu bir araya getirdi ve sonunda onların yöneticisi olan öteki ile birleşti. Diğeri, Thanos’a yardım ve ona Chitauri kuvvetlerini ödünç verme sözü verdi, böylece Thanos istediği her şeyi başarabildi ve böylece Chitauri’nin bir gün yeni bir evi olabilir.

Thanos , her gezegene yardım etmeyi umduğu gibi geçtiği her yere yardım etmeyi planlıyor: kaynaklarının geleceğin kurtarılabilmesi için nüfuslarını yok etmek olabileceğini göze alıyor. Öldürülen öfkeli dünyaları mahvoldu ve ara sıra onu, Ebony Maw’dan Gamora’ya kadar birkaç sol savaşçıyla bıraktı. Güçlü takipçileri ve arkasındaki bir orduyla bile, evrenin sadece kaba kuvvetle hedefini gerçekleştirmek için çok büyük olduğunun farkındaydı.

Öteki ona Sonsuzluk Taşlarını öğretir ve hatta Zihin Taşı’nı bulmasına yardım eder. Zihin Taşı ile Sonsuzluk Taşlarının geri kalanını bulma arayışına başlar ve evreni kendisinden kurtarır.

BONUS: Marvel Sinematik Evreni (2018)

Tüketilen Titan: Başlangıçta, Thanos varsayılmıştır , Marvel Sinematik Universe Thanos için menşe hikayeleştirmiştir, ama sonunda onlar ayrı olduğunu açıkça gösterdi ve yeni filmi Canon kabul edilmez olduğunu dile getirdi. Yine de Thanos’un MCU’daki kaynağı özellikle benzer. Thanos kendi aşırı nüfus tarafından mahkum olan bir gezegende büyüdü. Kurtarmak istedi ve onu dinlemeyi reddettiler. Her gezegeni kurtaracağına inandığı tek şey, nüfusunu yarıya indirmektir, böylece gezegenin sınırlı kaynakları azalan nüfusu destekleyebilir.

Thanos , kaçınılmaz olduğuna inanıyor. Avengers: Infinity War’daki hedefini, bilinen evrendeki tüm canlıların yarısını uzaklaştırmak için Infinity Stones kullanarak başardı. Yenilmezler Thanos’u yalnızca taşları yok etmek için taşları kullandıktan sonra öldürdü.

Sonra, zaman yolculuğunun keşfedilmesinden ve sayısız MCU zaman çizelgesinin geçilmesinden sonra, Yenilmezler onu Avengers: Endgame’de mağlup etti. Buna rağmen, zaman çizelgesi hakkında hala sorular var.

akıllarda ki soru  gerçekten oldu mu? Tekrar olabilir mi? Ve zaman çizelgesi değişikliği nedeniyle kökeni tekrar değişecek mi?

Bu hikayeye ait birbirinden etkili figüerleri aşağıda ki bağlantılardan inceleyebilir ve canlı destek hatından bilgi alabilirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x