RC ARABALARSATIN ALMA REHBERİ

Rc Nitro Yakıt Nedir ?

6.7kviews

Genellikle nitro yakıt olarak da adlandırılan RC yakıtı, radyo kontrol model motorlarda kullanılan üç ana bileşenin yanı sıra birkaç küçük katkı maddesinin özel bir karışımıdır. Farklı motor türlerine ve performans gereksinimlerine uygun, birkaç farklı yakıt karışımı bulunmaktadır.

Üç ana bileşen, metanol , yağ (Castor veya sentetik) ve nitrometandır ; ikincisi nitro kelimesini, rc yakıtları donmasa da, birçok rc terimine (nitro düzlem, nitro araba, nitro motor …) . Her zaman içermez!

Tamamen rc yakıtını anlamak için kimya laboratuvar önlüğünüzü ve yuvarlak gözlüklerinizi takmanıza gerek yoktur, ancak rc motorunuzun nasıl ve niçin çalışmasını sağladığının temel bir anlayışı kötü bir şey değildir, bu yüzden bu sayfa bu temel bilgileri açıklamaya çalışacaktır. 

Kızdırma yakıtı bileşenleri

Popüler inanışın aksine, nitrometan rc yanma yakıtının birincil ve tek patlayıcı bileşeni değildir – metanol. Nitrometan yanıcı olsa da, genellikle motorun daha yumuşak çalışmasına yardımcı olmak için eklenir. 
Daha fazla nitro kullanıldığında ( yani daha yüksek bir yüzde), motorun güç çıkışına daha fazla katkıda bulunur; nitro yandığında oksijeni serbest bırakır ve bu yüzden bu ekstra oksijenden yararlanmak için yanma odasına daha fazla yakıt girebilir. Daha fazla yakıt, daha fazla güce eşit olan daha büyük bir patlamaya eşittir.

Yanma odasındaki yanık için birincil bileşen, çok yanıcı olan bir alkol türü olan metanoldür. Metanol kendi başına yanmak için fazla havaya ihtiyaç duymaz, bu nedenle yanma odasının içindeki sınırlı miktarda hava ile iyi yanar. Eşdeğer miktarda bir benzin veya dizel, bu tür sınırlı hava beslemeli metanol kadar yanmaz. 
Metanolün hayati bir özelliği, buharın platinden yapılmış olan kızdırma bujisi filamanına katalitik bir reaksiyon üretmesidir. Yanma odasının içindeki ısıyla bir araya gelen bu reaksiyon, kızdırma bujisinin her zaman kırmızı yanması için geçerlidir.

Bu nedenle metanol ve nitrometan dünyasında metanol kızdırma yakıtı için gereklidir, oysa nitrometan isteğe bağlıdır, ancak daha iyi motor çalışması ve daha fazla güç için çok arzu edilir.

Rc yakıtının nihai ve çok esaslı maddesi, ya kastor ya da sentetik yağdır . Metal parçaların aşınmasını önlemek için motorun yağlanması için yağ gereklidir.

Hint yağı model aero motorlarında kullanılan geleneksel yağdır. Teker çekirdeğinden üretilen doğal bir yağdır ve mükemmel yağlama özelliklerine sahiptir. Hint yağı ile olumsuz tarafı, yandıktan sonra yapışkan bir tortu bırakmasıdır, ki bu da zamanla model motorunuzun içinde birikebilir. Eğer bakımsız kalırsa, bu artık cila benzeri bir yüzeyde birikebilir ve sertleşerek motorunuz için her türlü soruna neden olabilir. 
Ve yanma şekli nedeniyle hint yağı, modelinizin egzozundan daha büyük bir karmaşa bırakacaktır.

Sentetik yağ, yapay, laboratuar tarafından üretilen kimyasallardan üretilen bir yağdır. Sentetik yağ, yapay katkı maddeleri nedeniyle, hint yağı yerine daha temiz yanar ve motorun içinde yapışkan bir kalıntı bırakmaz. Olumsuz tarafı, sentetik yağın, özellikle yüksek sıcaklıklarda, kızdırma yakıtının diğer bileşenleri tarafından parçalanabilmesidir. Bu meydana gelirse, belli ki motorunuz ihtiyacı olan yağlamayı almayacak.

RC kızdırma yakıt karışımları

Model motorunuz için uygun bir rc kızdırma yakıtı seçerken, öncelikle motor üreticisinin tavsiyelerine uymalısınız. Ancak, motorunuzu kırdıktan sonra, elbette çeşitli karışımları deneyerek farklı yakıtlarla deneyler yapabilirsiniz. 
Harman kelimesi, her bir terkip maddesinin konsantrasyonunu belirtir ve farklı performans gereksinimleri için farklı harmanlar kullanılır.

Göreceğiniz temel yüzde nitrometan içeriğidir. Bu değişkenlik gösterir ve rc uçaklar için düşük% 5 ila% 40 arasında değişebilir. Genel spor için% 10 ila% 20 aralığında uçan kabul edilebilir olarak kabul edilir, bunun% 15’i yaygın olarak kullanılır, ancak bu büyük bir genellemedir. 
Rc kızdırma yakıtlarında gösterilen diğer ortak yüzde yağ içeriğidir .Genel uçuş için, yine,% 15 ila% 20 arasında bir yerde standart bir miktar olarak kabul edilir.

Motorunuzda ihtiyaç duyduğunuz performansın yanı sıra, yakıt harman seçiminizi belirleyecek diğer şey motorunuzun 2 zamanlı mı yoksa 4 zamanlı mı olduğu.

RC kızdırma yakıt bakımı

Kızdırma yakıtınızı iyi saklamak çok önemlidir; daima üreticinin yakıtı doğru şekilde saklamakla ilgili talimatlarını okuyun.

Rc yakıtın uzun bir raf ömrü olsa da patlayabilir. En büyük tehlikelerden biri nem kirliliğidir . Metanol, nem moleküllerini atmosferden kolayca emebilir ve yakıta karışırlarsa, hemen hemen harap olur. Anlatım işareti, yakıt şişesinin içinde yakıt seviyesinin üstünde veya kapağın alt tarafında küçük yoğunlaşma damlacıkları olacaktır. Bu durumda yakıtınızı güvenli bir şekilde atın ve yenisiyle değiştirin.

Üreticinin yakıtınızı depolamakla ilgili söylediklerini daima okuyun, ancak kapağı sıkıca, oda sıcaklığında ve herhangi bir tutuşma kaynağından uzakta olacak şekilde vidalanmış şekilde uygun kabında tutun.

Rc kızdırma yakıtının yanmasından dolayı egzoz dumanında yağlı bir tortu bırakır. Bu, uçan bir gün boyunca uçağınızın yüzeyinde kolayca birikebilir. Bu nedenle, her zaman yanınıza bir şişe yakıt temizleyici götürmek ve eve gitmeden önce modelinizi temizleme alışkanlığına katılmak her zaman iyi bir fikirdir.

Eğer bir nitro yakıt satın almak isterseniz web sitemizi ziyaret edebilirsiniz .

4 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x