DJIGOPROHABERLERÜRÜN İNCELEME

OSMO Action vs GoPro 7 Black Karşılaştırması

3.5kviews

OSMO Action vs GoPro 7 Black

Konu aksiyon kamera olunca GoPro uzun süredir hep en iyi olmuştur. Amerikan şirketi bu yola ilk 2002’de girmişti ama 2010 yılının ortalarında, markanın popülerlik bilincine ulaşmasıyla, esasen tek pazar lideri konumuna gelmiştir.

Bu güne kadar gördüğümüz bir çok GoPro modelinin yanı sıra Garmin Virb, Shimano Spor Kamerası ve Sony Action Cam gibi GoPro’nun tacına sözde engel olabilecek kısmen sıkıntılı modeller gördük. Şimdiye kadar hiçbiri GoPro’nun üstünlüğüne gerçekten karşı çıkmadı.

Ama şimdi, ortada yeni bir meydan okuma var. Mayıs 2019’da piyasaya sürülen Osmo Action, Çinli drone markası DJI’nin ilk aksiyon kamerası. Endüstri liderinin iddası insansız uçaklar inşa etmek için on yıldan fazla bir süredir devam eden deneyime dayanıyor ve Osmo kamera sisteminin birkaç yinelemesini takip ediyor.

Kısacası drone endüstri lideri DJI uzun zamandır kamera sistemleri kurmakta ve bunun için gösterilecek pazarın tecrübesine, itibarına ve neredeyse dörtte üçüne sahiptir.

DJI Osmo Action için bir tanıtım.

Aşağıdaki gözden geçirmede, GoPro’nun en iyi olup olmadığını veya DJI’nin onu vurup vurmadığını görmek için, GoPro’nun en yeni ve en büyük modeliyle (Hero7 Black) , DJI Osmo Action ile karşılaştırdık.Ne çarpışma ama. Bu incelemede, iki kameranın her fonksiyonuna ayrı ayrı  derin dalış yapmak yerine, iki kameranın günlük kullanımını ve kullanışlılığını teste koyduk .

Bunun için şöyle bir değerlendirme ölçeği yapmayı uygun bulduk: Belirli bir kriter için taraflardan biri ağır bir üstünlük sahibiyse iki puan, az bir zafer marjı var ise bir puan, eğer eşit değerler söz konusu veya fark önemsiz ise sıfır puan vererek değerlendirelim.

Göreceğiniz gibi, iki kameranın ortak bir çok özelliği var. Benzer görünüyorlar, aynı özelliklerin çoğuna sahipler, çok benzer bir iş yapıyorlar ve ikisi de bu işi gerçekten çok iyi yapıyor. Ancak benzerliklere rağmen, Hero7 ve Osmo’nun birbirinden ayrıldığı bazı noktalar var.

 

GoPro Hero7 Black için bir tanıtım.

AĞIRLIK

GoPro 116g ağırlığında Osmo Action, teraziyi 124g’de gösterir. Bu GoPro için dar bir galibiyet. Bu değerlerin yalnızca kamera için olduğunu unutmayın – kamerayı herhangi bir yere monte etmek için ihtiyaç duyabileceğiniz çıkarılabilir çerçeveyi içermez.

Kazanan: GoPro (1 puan)

FORM FAKTÖRÜ

İlk bakışta Osmo Eylemi daha sert görünür ve kendini daha iyi hisseder, ancak gerçekte değerler çok yakındır. GoPro 62,3 mm x 44,9 mm x 33 mm iken Osmo Eylem 63 mm x 39 mm x 35 mm ölçmektedir. Biz buna beraberlik dedik.

Kazanan: Berabere

DÜĞMELER

Hero7 Black’de sadece iki düğme bulunur: sağ üstte bir kayıt düğmesi ve sağ tarafta bir açma / kapama düğmesi. Bu arada Osmo Action’da üç düğme bulunur: sağ üstte bir kayıt düğmesi, sol üstte bir açma / kapama düğmesi ve sol tarafta bir Hızlı Seçim düğmesi.

Osmo’nun ekstra düğmesini küçük bir dezavantaj olarak bulduk; daha doğrusu, düğmenin yerleşimini küçük bir dezavantajlı bulduk . Osmo Action’ın kayıt ve Ekran düğmeleri sık sık karıştırılabilir , özellikle de hareketli kayıt yaparken, kamera baş aşağı monte edilmiş durumdayken. Hangi düğmenin hangisi olduğu gayet karıştırılabilir. Bu arada GoPro’da yalnızca bir düğme var, kayıt yaparken neye basmanız gerektiğini net bir şekilde görebilirsiniz.

Tabii ki bu sadece küçük bir yakınma ve sizler bu durumu bir sorun olarak görmeyebilirsiniz.

Osmo Action’ın QuickSwitch düğmesi Hero7’nin mod düğmesiyle aynı şekilde çalışır, ancak birincisi basılı tuttuğunuzda ön ekrana da geçer  GoPro’nun “selfie modu” yoktur, bu nedenle üçüncü bir düğmeye ihtiyaç duymaz ve sonuç olarak daha temiz ve basit bir tasarımdır.

Düğmelere gelince, GoPro’lar Osmo’nun düğmelerine kıyasla, dokunuş için biraz daha yumuşak ve daha tatmin edici. Sadece bu noktada, GoPro için küçük bir kazanç.

Kazanan: GoPro (1 puan)

EKRANLAR

Hem Hero7 hem de Osmo Action mükemmel bir arkaya bakan dokunmatik ekrana sahip. Beklediğiniz gibi, bu ekranlar çekim yaparken, medya oynatmak ve ayarları değiştirmek için dijital vizör olarak kullanılır.

Her iki arka perde de parlak, net ve duyarlı ve etkileyici kullanımı kolaydır. Osmo burada ağırlığını açık bir şekilde öne koyuyor.

Osmo Action’ın arka ekranı, Hero7’den daha belirgin bir şekilde daha büyük. Daha büyük ekran, daha fazla ayrıntı anlamına gelir ve el becerisi olmayan hantal parmakları olan bizler için dokunmatik ekranın kullanımını kolaylaştırır. Ayrıca Osmo Action’ın ekranını dokunmatiğini GoPro’dan daha hızlı bulduk.

Her iki kameranın da öne bakan bir ekranı var. GoPro’lar oldukça basit, bir videonun ne kadar süredir kaydedildiği, kalan pil ömrü ve kameranın hangi modda olduğu gibi bir bakışta bilgi veriyor. Bu arada, Osmo’lar vizör olarak kullanılabilir – özçekimler için mükemmel – GoPro’nunkinden belirgin şekilde daha büyük.

Daha büyük bir arka ekran, daha duyarlı bir arka ekran ve daha büyük, selfie hazır bir ön ekran eklediğinizde , Osmo burada açık kazanandır.

Kazanan: Osmo Aksiyon (2 puan)

KULLANIM KOLAYLIĞI

Her iki kamera da kullanımı büyük ölçüde sezgisel ve her iki cihazın nasıl çalıştığına alışmanın kolay olduğunu deneyimledik. GoPro’yu montaj çerçevesinden çıkarmak  Osmo Action’tan biraz daha kolay olduğunu gördük, ancak Osmo Action’ın kayıt sırasında ısınması sıcak görünüyor – GoPro ile fark etmedim.

Bizim dikkatimizi çeken GoPro’nun görünüşte küçük olan bir özelliği, birimin altındaki kırmızı kayıt gösterge ışığıydı. Bu aksiyon anında öne çıkan bir özellik örneğin gidonunuzun alt tarafına monte ettiğinizde cihazın kayıt yaptığını anlamanızı kolaylaştırır. Osmo Action bu göstergeden yoksundur.

Her iki kamera da, kayıt başladığında ve durduğunda bir ses çıkartabiliyor, ancak GoPro’nun gösterge ışığını takdir etmeme rağmen, gerçekten gerekli değil.

Kazanan: Beraberlik

ELDİVEN İLE KULLANIN

İnce kış eldivenleriyle Osmo Action’ın dokunmatik ekranının eldivenle daha iyi çalıştığını fark ettik. Aynı eldivenlerle GoPro’nun dokunmatik ekranı işe yaramadı. Her iki kameradaki düğmeler ince eldivenlerle kolayca kullanıldı.

Daha kalın kışlık eldivenlerle, hiçbir kameranın dokunmatik ekranı çalışmadı, ancak tüm düğmeler kolayca kullanılabiliyordu.

Kazanan: Osmo (1 puan)

SU GEÇİRMEZLİK

DJI, Osmo Action su altında bir kılıf olmadan 11m derinliğe kadar su altında kullanılabiliyor. GoPro, Hero7 Black 10 metreye kullanılabiliyor. Pratik açıdan, bu anlamlı bir fark değildir. Her ikisi de, sualtı çekimi konusunda benzer nitelikte

Kazanan: Berabere

VİDEO ÇEKİM MODLARI

Her kameranın birincil görevi söz konusu olduğunda – video çekerken – ikisini ayıracak çok şey yok. Her ikisi de modern bir aksiyon kamerasında bekleyebileceğiniz normal çekim modlarını sunar.

En üstte, her iki kamera da etkileyici bir 60fps’de 4K çekim yapıyor ve her ikisi de 4K’dan 720p’ye kadar çözünürlük sunuyor. Her iki kamera da 240 fps’ye kadar çekim yapıyor – yavaş çekim için harika – 1080p’ye kadar. Hem Osmo hem de GoPro, yerleşik slow-mo ve timelapse çekim işlevleri sunar.

Kameralar, sahnenin ne kadarını yakalayabildiklerine gelince farklılaşıyor. Hero7 Black’in üç seçeneği var – Doğrusal, Geniş ve Süper Geniş – Osmo, GoPro’nun Doğrusal ve Geniş teklifleri arasında bir yerde genişlikte çekimler yapan sabit bir görüş alanına sahip.

Çekim modlarında göze çarpan diğer bir fark, GoPro’nun GoPro’nuzu bir çeşit kontrol paneline (veya az ışıklı bir Cycliq kamera ) dönüştürmek için mükemmel olan bir döngü modu sunmasıdır . Sadece rekoru vurursanız, kamera hafıza kartı dolduğunda durmak yerine daha önceki görüntüleri kaydeder. Osmo Action bu özelliği sunmuyor.

Denge halindeyken, GoPro çekim modlarına gelince, görüntünüzün ne kadar geniş olmasını istediğinizi belirleyebilme esnekliği ve kullanıcılar için kullanım rahatlığı sağlayabilecek döngü modu için GoPro bir adım öne çıkıyor.

Kazanan: GoPro (1 puan)

VİDEO KALİTESİ

Bir video kameranın değerlendirilmesi söz konusu olduğunda, çektiği videonun kalitesi her zaman belirleyici faktörlerden biri olacaktır. Ve Osmo Action ile GoPro Hero 7’yi bu cephede kıyaslamaya gelince birbirlerine çok yakınlar.

Her iki kamerayla aynı anda, saniyede 60 kare hızında 1080p’de birkaç sahne çekerek, ikisi arasında doğrudan bir karşılaştırma yapabilmek için bisiklette çekim yaptık.

 

Sol: Osmo Action Kamera. 
Sağ: GoPro Hero7 Black

Her iki kamera da modern bir aksiyon kamerası için beklediğiniz kadar iyi olan keskin ve net görüntüler çeker. Ancak, görüntüler arasında gözle görülür bir fark var.

GoPro tarafından çekilen videolar, Osmo Eyleminden daha büyük kontrast oluşturuyor – gölgeler daha koyu ve renkler daha doygun. Osmo’nun videoları daha yumuşak, hafifçe doymamış ve çok sert değil. Gözümüze Osmo’nun görüntüleri de  biraz daha net geldi.

İkisi arasında seçim yapmak büyük ölçüde kişisel tercih meselesidir. Daha kalın, daha sert ve doygunluğu azaltılmış bir görüntü tercih ettik, daha sert ve böylece Osmo Action yönüne eğildik.

Elbette, hangi kamerayı seçerseniz seçin, videoları doygunluk ve kontrastı arttırmak veya azaltmak düzenlenebilir. Ve yine, her iki kamera da size iyi hizmet edecek. Fakat bizim için Osmo, “en güzel” görüntüleri sunduğu için bir adım öne geçti. 

Kazanan: Osmo (1 puan)

GÖRÜNTÜ SABİTLEME

Her iki kamera da, olayları önemli ölçüde basitleştirmek için her kareyi analiz ederek ve herhangi bir hareketi düzelterek videoları düzgünleştiren kendi kamera içi görüntü sabitleme sürümünü sunar. GoPro’nun HyperSmooth, Osmo ise RockSteady.

Basitçe söylemek gerekirse, zorlu sürüşleri ve sarsıntılı kamera hareketini yumuşatmak söz konusu olduğunda ikisi de mükemmel. Çalışırken çekilen bu video, GoPro’nun işleri ne kadar iyi yumuşattığını gösteriyor.

 

Ve işte Osmo’nun RockSteady’nin ne kadar etkili olduğunu gösteren bir video

İşte, koşuda her iki kamerayla çektiğimiz ve dengeleme açık olan bir video

Bize göre Osmo’nun RockSteady’si, yukarıdaki koşu örneğinde biraz daha yumuşak bir görüntü sunuyor, ancak bisikletle yapılan çekimlerde GoPro daha iyi. Bu inceleme boyunca yan yana bisiklet karşılaştırması videolarında görebileceğiniz gibi, Osmo Action’ın düzgünleştirilmiş görüntüleri hala GoPro’nun olmadığı yerlerde hala biraz sarsıntılı. Bu CyclingTips olduğu ve RunningTips olmadığı için GoPro bu kategoriyi kazanıyor.

Bununla birlikte, her iki kamera da görevi o kadar iyi gerçekleştiriyor ki, ikisinden de hayal kırıklığına uğradığımızı söylemek haksızlık olur. Her ikisi de az ışıkta biraz mücadele eder, ancak bu beklenen bir durumdur ve bunun nispeten küçük bir olumsuz taraf olduğunu düşünüyoruz.

Kazanan: GoPro (1 puan)

DÜŞÜK IŞIKTA KAYIT

İşte her ikisi de geceleri aynı köprüde  kafa kafaya karşılaştırdık.

Her iki kamera da burada bir hayranlık uyandırıcı bir iş yapıyor ama bizem için GoPro kazanıyor. Osmo Action’in çekimlerinin daha koyu, daha grenli ve daha az ayrıntıya sahip olduğu yerlerde GoPro daha fazla ışık alır ve daha parlak, daha canlı bir sahne sunar.

Kazanan: GoPro (1 puan)

SES KALİTESİ

Her iki kamera da dahili mikrofonlara sahiptir ve her ikisi de harici bir mikrofonla (USB-C ile bağlı) genişletilebilir. Sesi iki kameranın dahili mikrofonunda test etmek, belirgin bir fark ortaya koydu.

GoPro ile kaydedilen çekimlerde ses seviyesi Osmo Action’ın daha sessiz olan tekliflerine kıyasla oldukça yüksek. Kulağımız için, Osmo Eylem aynı zamanda hem yüksek hem de düşük ucun nezih bir yığınını filtrelemiş gibi görünüyor, ikincisi rüzgar gürültüsünün şiddetini azaltır. GoPro’daki rüzgar gürültüsü gözle görülür şekilde daha yüksek oldu.

Ses kalitesi muhtemelen kişisel tercih meselesi olacaktır. Bize göre, Osmo’dan gelen ses, yükleme veya düzenleme dostu hale getirmek için daha az işlem gerektiriyordu; GoPro’nun daha fazla rüzgar gürültüsünün filtrelenmesi gerekiyordu. Genellikle Osmo’nun sesini kulaklara daha az sert ve daha hoş bulduk.

Kazanan: Osmo Aksiyon (1 puan)

ÇALIŞMA HIZI

Her iki kamera da hala kapalıyken kayda başlayabilir. Kameranın açılmasını beklemek yerine sadece kayıt düğmesine basın ve ardından record düğmesine basın. Peki kayda başlamada daha hızlı olan hangisi? Hangisinin daha hızlı başladığını görmek için kaydedilen her videonun ilk karesini kontrol etmeden önce bir kronometre kurduk ve her iki kamerada kayda başladık.

Üçten fazla denemede, GoPro’nun kaydettiği kayıt süresi ortalama 3,2 saniye, Osmo Eylemi ise ortalama 3,45 saniye idi. Bu tam olarak anlamlı bir fark değil.

Bununla birlikte, üç saniyelik bir gecikmenin oldukça önemli olduğunu belirtmek gerekir. Kapalı konumdan kayıt yapmaya başlarsanız, şansınız hemen kayıt olmak ister. Gözden geçirme süresi boyunca birkaç kez, unutulmaz veya tehlikeli bir anı yakalamak için kayda başlamaya çalıştık.

Kazanan: Berabere

Sol: Osmo Action Kamera. 
Sağ: GoPro Hero7 Black

GÖRÜNTÜ ÇEKİM MODLARI

Her iki kamera da fotoğraf çekmeye gelince daha yetenekli. Her ikisi de 4.000 × 3.000 piksel (12 Megapiksel) çözünürlükte çekim yapar, çoğu uygulama için fazlasıyla yeterlidir. Her iki kamera da bir geri sayıma çekim yapmanızı sağlar ve her ikisi de bir çekimde çekim yapabilir.

GoPro, fotoğraflar için iki çekim modu sunar: Doğrusal veya Geniş. Video çekerken olduğu gibi, Osmo’da yalnızca bir kare boyutu seçeneği vardır (iki en-boy oranı arasında seçim yapma imkanı bırakmaz: 16: 9 veya 4: 3). Her iki kamera da ham görüntüler çekebiliyor, GoPro ise HDR modu ve dijital zoom özelliği sunuyor. GoPro’nun buradaki kenarları önemli değil, ancak biraz daha fazla esneklik sağlıyor.

Kazanan : GoPro (1 puan)

Osmo Action, daha standart 4: 3’e ek olarak 16: 9 en boy oranında çekim yapabilir.

GÖRÜNTÜ KALİTESİ

Her iki kamera da fotoğraf çekmeye gelince sağlam bir iş çıkarıyor; burada ve Instagram’a yüklemek de oldukça kolay. Ancak video kalitesinde olduğu gibi, iki cihazla çekilmiş görüntüler arasında küçük bir fark var.

GoPro’nun görüntüleri, daha yüksek kontrastlı ve Osmo Action ile çekilen fotoğraflardan biraz daha sert görünüyor.

GoPro Hero7 Black’in Doğrusal fotoğraf modu ile çekildi.

Osmo’nun görüntüleri daha düşük kontrastlıdır ve renk paletlerinde daha sessizdir:

DJI Osmo Action ile çekildi.

Yine, ikisi arasında seçim yapmak, büyük ölçüde kişisel bir tercih meselesidir ve görüntüler gerçeğinden sonra kesinlikle ayarlanabilir (özellikle her iki kamera da ham görüntüler çekebilir). Fakat bizim tercihimiz yine, Osmo Action’ın  GoPro’nunkilere göre biraz daha sessiz, daha düşük kontrastlı görüntüleri.

Kazanan: Osmo Aksiyon (1 puan)

BAĞLANTI

Her iki kamera da USB-C bağlantısı sunar (şarj ve veri aktarımı için); her ikisi de etkileyici derecede az telaşa sahip özel bir akıllı telefon uygulamasına bağlanır; ve her ikisi de, bu yardımcı uygulamayı telefonunuza medyayı indirmek, kamerayı uzaktan kontrol etmek ve kameranın donanım yazılımını güncellemek için kullanabilir. Her ikisi de bir Micro-SD karta kaydeder.

GoPro akıllı telefon uygulamasını daha cilalı ve daha sezgisel bir deneyim sunar, ancak Osmo uygulamasıyla diğer kullanıcıların karşılaştıkları sorunları yaşamadık.

GoPro iki alanda daha ileride. Hem Mikro-HDMI bağlantı noktasına sahip hem de Osmo Action’da mümkün olmayan akıllı telefon uygulamasıyla canlı yayına izin veriyor. İkisine de ihtiyacımız yoktu, ancak canlı yayın peşinde olduğunuz bir işlevse GoPro burada kazanır.

Kazanan: GoPro (1 puan)

MONTAJ

İkisini de bu cephede ayırmak çok zor. Her kamera için çıkarılabilir çerçeve, GoPro’nun temelde endüstri standardı montaj arabirimine, eski bir GoPro’ya sahip olan herkes için bir nimettir ve bazı montajlarda olduğu gibi etrafta yatar.

Her iki kamera da standart bir GoPro montaj parçasına takılabilecek bir çerçeveyle birlikte gelir.

GoPro’dan bazı yapıştırıcı montajları ve bir montaj çerçevesi ve Osmo’dan sadece bir montaj çerçevesi alacaksınız, ancak bir gidon montajı (veya göğüs askısı veya kask montajı vb.) İstiyorsanız, bunları ayrıca satın almanız gerekir.

Kazanan:Berabere

PİL ÖMRÜ

Diğer kategorilerden ayrılan bir şeyde, iki kameranın bataryaları arasında önemli bir tutarsızlık bulduk. Osmo, 3.85V 1300mAh batarya ile birlikte gelirken, GoPro 1.220mAH ve 4.40V’dır. Her birinin pil ömrünü karşılaştırmak için tam olarak şarj ettik, hafıza kartını biçimlendirdik, sonra her biri batarya bitinceye kadar 1080p / 60fps hızında kayıt yapacak şekilde ayarladık.

Osmo 82. dakikada gevşedi ve GoPro 103 dakika dayandı – 21 dakika daha. Bu beni şaşırttı.

GoPro, 4K ve 60fps’de pilin 45-50 dakika dayanacağını, Osmo da aynı şartlar için 63 dakika süreceğini iddia ediyor. Sonuç olarak Osmo’nun 1080p / 60fps’de daha uzun süre dayanmasını bekliyordum.

Bir kameralı pilin bitme süresi her zaman biraz değişecektir. Ancak hem yukarıdaki testte hem de inceleme sürecinde deneyimlerime dayanarak GoPro bataryası biraz daha uzun sürüyor.

Kazanan: GoPro (2 puan)

Sol: Osmo Action
Sağ: GoPro Hero7
Black

DİĞER ÖZELLİKLER

Her kameranın, ortalama bir kullanıcıya pek sunma olasılığı düşük olsa da, bazılarına değer verebilecek küçük özelliklerin bir listesi vardır. GoPro, HiLite etiketleri sunar – GoPro’nun medya yönetim yazılımı Quik’te bulmayı kolaylaştırmak için kaydedilmiş bir videoya yerleştirebileceğiniz işaretçiler. GoPro ayrıca eller serbest kullanım için ses kontrolü ve görüntülerin ve videoların daha fazla özelleştirilebilirliği için ProTune sunar.

Test sırasında bu özelliklerin hiçbirini kullanmadık ve dürüst olmak gerekirse, sizlerinde pek kullanmayacağını düşünüyorum.

Bizim için, Osmo’nun göze çarpan ilave özelliği, GoPro’nun sahip olmadığı bir şey olan alternatif lensler için sağlaması. Örneğin, uzun pozlama çekimleri için mükemmel olan bir ND filtre lensi Osmo’ya takılabilir. 

Kazanan: Berabere

BİRLİKTE VERİLEN AKSESUARLAR

İşte GoPro ile birlikte gelenler:

– Kameranın kendisi 
– Batarya 
– Montaj çerçevesi 
– Yapıştırıcı montajları 
– Montaj tokası 
– USB-C kablosu 
– Başparmak vidası

Osmo aşağıdakilerle birlikte gelir:

– Kamera 
– Batarya ve batarya kutusu 
– Montaj çerçevesi 
– 1 şarj tabanı 
– 1 kilitleme vidası 
– USB-C kablosu

GoPro, yapıştırıcı bağlantılarıyla burada biraz daha fazlasını sunuyor, ancak bunların yararı kişiden kişiye değişecek.

Kazanan: GoPro (1 puan)

FİYAT

Yukarıda da belirtildiği gibi, GoPro Hero 7 Black 2695 tl,  Bu arada Osmo Action Camera da size 2599 tl mal olacak .

Micro-SD kart her ikisi içinde gerekli olacaktır.

Kazanan: Osmo Aksiyon (1 puan)

SONUÇ

Pekİ nereye vardık ? Yukarıdakilere dayanarak, GoPro 10(on) puan, Osmo ise 7(yedi) puan aldı. Bu Osmo Action’ı GoPro’nun henüz en yakın rakibi haline getiriyor.

Elbette, her bir kritere ne kadar ağırlık vereceğiniz size bağlıdır – tüm faktörler eşit olarak ağırlıklandırılmamalıdır. Bize göre video kalitesi, kullanım kolaylığı, fiyat ve belki de görüntü sabitlemenin yanı sıra en önemli ölçüttür. Yalnızca bu ölçümleri göz önünde bulundurursanız Osmo aslında öne çıkar.

Yukarıda belirtildiği gibi, bu gözden geçirme iki kameranın nasıl karşılaştırıldığının adli bir analizi olarak yapılmamıştır. Aksine, iki kişinin günlük kullanımda nasıl biriktiğini ve her birinin bizim için önemli olan metriklere karşı nasıl performans gösterdiğini görmek ilgimizi çekti.

Bizim sonucumuz şudur: Günün sonunda, bir kamera arıyorsanız, ikisi de size çok iyi hizmet edecektir. İster inen tatlı video kaydı, haftalık kulüp eleştirmenini ya da başka bir şeyi tamamen çekiyor olsun, GoPro Hero7 ya da DJI Osmo Action Camera ile pişman olmak zor. Sadece bu değil, ilk defa, GoPro’nun karşısında ciddi bir meydan okuyan olduğu anlaşılıyor. Ve bu sadece tüketicilerin yani sizlerin işine yarayacak bir durumdur.

www.gokamera.com

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x