Bilinmesi GerekenlerRC ARABALARÜRÜN KULLANIMI VE BAKIMI

RC Arabalar Nasıl Temizlenir ?

2.9kviews

RC arabaları hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlenceli bu konuda tartışma yok. 

Ancak bu otomobiller, yollarda ve bayırlarda daha eğlenceli olacaklar. Ve  ev dışında kullanıldığında, en kısa sürede kirlenmesi çok olağan.  Elektronik bir ürün olduğundan, bunu su ve deterjanla yıkayamazsınız. 

Komple RC araba bakım ve temizliği için özel talimatlara ve kitlere ihtiyacınız var . Ve bu makalede konuştuğumuz şey bu. 
Vagona atlayalım ve RC arabanızı nasıl temiz tutacağınıza dair adımlardan geçelim.

RC arabanızı uzun süre temizlemezseniz, bu durum hızlı bir şekilde hasar verir. Bu yüzden RC arabanı temizlemek için biraz zaman harcamalısın.

RC araba gibi elektrikli parçaların temizlenmesi zordur ve bu şekilde yıkayamazsınız. Piyasada pek çok temizleme çözeltisi vardır. Mesele şu ki ne kadar isteyerek harcama yapmakla ilgileniyorsun. Yeterince ödeme yapamıyorsanız, bütçeye uygun bir tane seçmelisiniz.

İhtiyacınız Olanlar

Temizleme adımlarına geçmeden önce, işlem için ihtiyacınız olan RC araba temizleme kitlerine bir göz atalım. 

  • Pamuk tomurcukları : Oyuncağın köşelerine ulaşmak için.
  • Diş fırçası : Kir veya çamuru temizlemek için.
  • Islak mendiller : Yağ ve kiri temizlemek için.
  • Kağıt peçeteler : Oyuncağı kurutmak ve silmek.
  • Mikrofiber Havlu :  RC araba gövde kabuğunu da kurutmak için.

Hava Kompresörü kullanın

Eğer oyuncağınızı zahmetsizce temizlemek ve çok zaman kazanmak istiyorsanız, RC araba temizleme hava kompresörü sizin için en iyi seçenek olacaktır. Genel olarak, hava kompresörü bir hava tabancası gibi çalışır, kısa sürede kiri, çakıl veya kumları üfler. Elbette pahalı, ancak kuru kirler için en iyi temizliği elde edersiniz. Hava kompresörü yerine elektrikli süpürge de kullanabilirsiniz ve bunun daha küçük bir versiyonuna ihtiyacınız vardır. 

Denatüre Alkollü RC Araç Temizleme

Araba şasisindeki çamuru ve kiri kaybetmek için denatüre alkol kullanabilirsiniz. Şasiyi pamuk veya fırça kullanarak alkolle düzgün bir şekilde silebilirsiniz. Her köşe tarafına mümkün olduğu kadar maksimum ulaşmaya çalışmalısınız. Alkol kullanmanın en büyük yararı, parçalara veya metallere zarar vermeyeceğidir.

Su ve Deterjanla Temizleme

Aracınızın elektronik parçaları% 100 su geçirmez ise, şasiyi ılık su ve deterjanla temizleyebilirsiniz. Sadece silme gibi kasaya hiç daldırmadıkça, parçalara ve metallere zarar verebilir. Diş fırçası kullanmayı ve dükkanları kuru peçetelerle temizlemeyi deneyin. İşlem tamamlandığında güneşte kurumasını unutmayın.

Yan bir notta, bu normal bir araç yerine su geçirmez bir RC aracın nasıl temizleneceğine ilişkin bir adımdır  . Bu nedenle, bu temizleme kitlerini uygulamadan önce içerideki devrenin su geçirmez olduğundan emin olun. 

Fırça Kullanmak

Kit kutusunun bir diğer önemli kısmı RC araba temizleme fırçası . RC kamyonunuz daha az kirliyse ve kullanımdan hemen sonra düzenli olarak temizlerseniz, bu seçenek en iyisi olacaktır. Tozu temizlemek için aracınızın ulaşılabilir kısmını uygun şekilde fırçalayın.

Islak Mendil Kullanımı

Piyasada birçok bebek mendili veya ıslak mendil vardır ve bunlar çok pahalı değildir. Mendiller, oyuncağınızdaki yağı ve kiri temizlemek için iyidir. Özellikle, çamurlu RC arabayı nasıl temizleyeceğinizi düşünürken sizin için önemlidir . Aracınızı temiz tutmak için çok kolay bir yoldur, araç kullanıldıktan sonra her zaman kullanın.

Temizleme Spreyleri Kullanma

Piyasada endüstriyel sınıf RC araba temizleme spreyleri bulunmaktadır. Piyasada bir sürü marka var, tek yapmanız gereken iyi bir tane seçip kullanmak. Bunu kullanmadan önce çamuru ve çakılları temizleyebilir ve temizlerken dikkatli olun, tellere veya elektrikli parçalara püskürtmeyin. Bir süre ıslattıktan sonra silin.

Video Eğitimi:

Sonuç

Bunlar uzaktan kumandanızın veya arabanızın birincil temizleme işlemidir. Artık  oyuncağınızı uygun şekilde koruyabilirsiniz. Ancak aracınız çok kirlenirse veya uzun süredir kirliyse , arabanın parçalarını söküp derinlemesine bir temizlik yapmanız gerekebilir . Daha fazla bilgi için sayfamızı ziyaret edebilir canlı destek hattından detaylı  bilgi alabilirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x