Bilinmesi GerekenlerRC ARABALARÜRÜN KULLANIMI VE BAKIMI

RC Araba Nasıl Korunur ?

1.3kviews

RC araba toplama ve yarışma hobisi her gün nüfus içinde artmaktadır. Aracınızı nasıl doğru kullanacağınızı ve bakımını nasıl yapacağınızı öğrenin!

1.Fiyatlandırmayı anlayın.

Pek çok RC (uzaktan kumanda) otomobil 1300 tl veya daha fazlasına mal olabilir – bu yüzden nasıl doğru kullanılacağını bilmek ve hangi parçaları olması gerektiği gibi çalışır durumda tutmak çok önemlidir.

2.Satın alma seçiminizi yapın. Bir RC araba seçerken, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok tür var. Öncelikle elektrikli  veya Nitro  gazlı araba kullanmayı tercih edebiliyorsunuz ve nitro arabalar genellikle daha hızlıdır; km / saat)! Elektrikli ve benzinli araçların her birinin güçlü ve zayıf yönleri vardır.

3. Doğru kablolama. Aracınızı çalıştırmadan önce, tüm kabloların doğru şekilde bağlandığından emin olun. Tam olarak bağlı olmayan bir batarya size çok az güç verecektir.

4. İlgi alanlarınıza uygun bir araba edinin. Farklı arazi tipleri için farklı araç tipleri uygundur. En popüler olanlardan bazıları on-road, off-road,  hard truck  ve bugy arabalarıdır. Diğerleri var, bunlar sadece en popüler olanları.

5. Arabanın gücünü bilmelisin. Farklı otomobil türleri, farklı arazilerde çalışır. On-road yere çok alçak, off-road arabalar açıkça daha yüksek atlamaya zıplamaya daha uygun.

6. Arabanızın istatistiklerini bilin. Aracınızın en yüksek hızını ve mümkün olan en yüksek dönüş açısını bildiğinizden emin olun. Kötü bir kaza ile yarın tekrar kullanabilmek arasındaki fark bu olabilir.

7. Motorunuzdan en iyi şekilde yararlanın. Motorunuzun ve terlik dişlinizin doğru şekilde hizalandığından emin olun. Çok sıkı bir ağ, motoru ve ESC’yi (elektronik hız kontrolü) zorlar. Ağın da fazla gevşek olmadığından emin olun. Gevşek bir ağ büyük miktarda güç kaybına neden olabilir ve aracınızın daha az verimli çalışmasını sağlar. Ne kadar sıkı olması gerektiğine aşina değilseniz, iki dişli arasına bir kağıt parçası yerleştirmenize yardımcı olur. Sadece arabanızı kullanmadan önce kağıdı çıkardığınızdan emin olun.

8. Sürüşe hazırlanın. Her çalıştırmadan önce, tüm vidaların uygun şekilde sıkıldığından ve eksik olmadığından emin olun.

9. Şok hareketini doğru şekilde yapılandırın. Yeni otomobillerin çoğunda şoklarda ayarlanabilir yakalar bulunur. Bunların üzerinde çalışacağınız arazi tipine uygun olduğundan emin olun. Seyahat etmeyen bir araba, atlamaları etkili bir şekilde kullanmaz ve büyük olasılıkla aracınıza zarar verir.

10. Doğrusal atlayın. Yaklaşım, lastikler dümdüz öne bakacak şekilde düz atlar. Uzaktan kumandalı otomobiller konusunda uzman olmadığınız ve ne yaptığınızı bilmediğiniz sürece havada hız yapmak asla iyi bir fikir değildir.

11. Doğru lastikleri alın. Lastikler her zaman içinde kullanacağınız arazi türüyle eşleşmelidir. Bu, diş aşınmasını azaltır, para tasarrufu sağlar ve performansı artırır.

12. Pillerini en sonda tut. Pillerinizi boşaltma alışkanlığını edinin, ister 1200 mah ister 4200 mah olsun, ömürlerini ve performans kalitesini korumak için bunu yapmanız gerekir. LiPo (Lityum Polimer) bir pil olmadığı sürece, tekrar şarj etmeden önce pilin tamamen boşaldığından emin olun. Bunlar hücre başına 3,3V’nin altına düşerse kalıcı olarak başarısız olur, bu nedenle LiPo’yu çalıştırmayı planlıyorsanız aracınızın düşük voltaj kesme değerine (LVC) sahip olduğundan emin olun.

İpuçları

  • İşler sarpa sarabilir  özellikle vidaları atlarsanız. Aküyü her 5 dakikada bir veya daha fazla veya her akü değişiminde kontrol edin (varsa)
  • Şoklarınız için daima doğru yayları seçin. Biraz sıkılan sert yaylar, zıplamalara (aracı yere çarpmamak için) iyidir, ancak yumuşak olanlar sürünmeye iyi gelir.
  • Arabanızı çalıştırmaya sık sık ara verin. Aşırı çalıştıysa, içinde çok sıcak olan birçok elektrikli parça vardır.
  • Profesyonellerin ve aleyhtarların etrafında hareket eden ağırlıkları anlamadığınız sürece, aracınızın ön ve arka kısımlarında eşit ağırlık dağılımı olduğundan emin olun.
  • Motorun dönüşleri ne kadar düşük olursa, en yüksek hız o kadar yüksek olur, ancak hızlanma yavaşlar.
  • Beceri seviyen bir araba seç. 5000 tl ye mal olan ve  saate 110 km yi vuran bir otomobil muhtemelen yeni başlayanlar için uygun değildir. En hızlı arabayı blokta bulundurmak önemli olsa da, düzgün kullanamıyorsanız uzun sürmez.
  • Dönüş yarıçapınızı bilmeye daima özen gösterin. Bunu bilmemek kazalara veya kişisel yaralanmalara neden olabilir.
     

Uyarılar

  • Denetleyicideki ve arabadaki bant hızının daima işbirliği içinde olduğundan emin olun. Olmazlarsa, arabanızın kontrolünü elinizde tutamazsınız veya çok az olacak.
  • Parçalar kırılacak !! Becerikli olup olmadığınızı ya da başlangıç ​​seviyesindeki parçaları aşınmadan veya diğerinden aşınacaktır. Arabanızı tekrar çalıştırmadan önce daima kırık bir parçayı değiştirin. Kırık bir parça ile çalıştırmak diğer parçaların kırılmasına neden olur.
  • RC’niz aşırı ısınırsa, derhal çalıştırmayı bırakın.
  • ESC ve motorunuzun birlikte çalıştığından daima emin olun. 19 dönüşe ve 15 dönüşe sahip bir motor birlikte çalışmaz ve hem esk hem de motoru üfler. (Bu yüzden esc ateşimde yakalandı)
  • Asla motor üzerine çok fazla baskı yapmayın. Çok dik bir tepeye çıkmak veya bir duvara çarpmak motoru yakacak ve koklamayı deneyin.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x