Bilinmesi GerekenlerRC ARABALARÜRÜN KULLANIMI VE BAKIMI

Nitro RC Araç Ayarlama

4.1kviews
1.  Aracı kontrol edin.

Herhangi bir şey yapmadan önce aracı kontrol ettiğinizden ve yakıt hatlarının ve hava filtresi gövdesinin doğru ve güvenli bir şekilde oturduğundan emin olun. Biri yakıt deposunun dibinden karbüratöre, ikincisi de egzoz susturucusundan yakıt deposunun üstüne giden iki yakıt borusu vardır. Hava filtresi muhafazası, karbüratörün tepesine takılıdır.

2.Hava filtresini kontrol edin.

 Hava filtresinin kendisinin temiz ve kullanıma hazır olduğundan emin olun, filtrenin kirlendiğini tespit ederseniz, tüm kirleri çıkarmak için yakıtla durulayın ve ardından filtreye uygun yağı hafifçe uygulayın. Doğru yağ ağırlığını elde etmek için motor kılavuzunuza bakın.

3. Servoları kontrol et.

 Servolar, gaz kelebeği kontrolünden ve direksiyondayken lastikleri hareket ettirmekten sorumlu olan küçük mekanik cihazlardır. Karayolu taşıtlarının büyük çoğunluğunda iki servo seti bulunur; biri iki gaz kelebeği ve frenleri, diğeri ise direksiyon kumandasını kontrol eder. Her iki takımın da düzgün çalıştığını kontrol etmek için hem uzaktan kumandanızı hem de araç vericisini açın, sinyalin doğru alındığından emin olmak için önce uzaktan kumandayı açtığınızdan emin olun, ardından uzaktan kumandanın gaz ve direksiyon mekanizmalarını hareket ettirin. Her iki servo seti, uzaktan kumandadaki komutlarınızla bağlantılı olarak çalışırsa, servolar iyi çalışıyor demektir.

4. Servoları sıfırla.

 Uzaktan kumandanızdaki her iki ayarın da ayarlandığından emin olun. Kırpma ayarları, uzaktan kumandaya dokunmadığınızda servo ayarlarını kontrol eder. Döşemeler çarpma tehlikesi dışında ise lastikler düz olmayacak ve gaz çok fazla açılmış olabilir.

5. Yakıt deposunu doldurun.

 Yakıt deposunu tepeye kadar doldurun, depoyu aşırı tepeye doldurmanın gerekmediğini, sadece% 90’ının doldurulduğundan emin olun. Uygun nitro karışımını kullandığınızdan emin olmak için motor el kitabına bakın. Nitro içeriği daha yüksek olan karışımlar, motorun daha hızlı çalışmasına neden olarak daha iyi performans gösterir, ancak daha yüksek bir sıcaklıkta çalıştırma maliyetine sahiptir. Normalde, karayolu taşıtlarında% 25-33 nitro aralığında yakıt kullanılırken, arazi araçları% 20 nitroda en iyi performansı gösterme eğilimindedir.

6. Motoru çalıştır.

 Motoru çalıştırmanın ilk adımı, ateşlemektir.  Motoru çalıştırmak, piston kovanı muhafazasının yakıt dolu olduğu ve motorunuzun derhal çalışmasını sağlayacağı anlamına gelir. Motoru çalıştırmak için önce susturucunun egzoz ucunu parmağınızla veya kuru bir bezle bloke edin. Susturucuyu bloke ederek egzoz basıncının tamamı yakıt hattından yakıt deposuna girerek yakıtı alt yakıt hattından karbüratöre çıkmaya zorlar. Ardından çekiş başlangıç ​​kablosunu çekerek motorunuzu çevirin, yakıtın karbüratörünüze yakıt hatlarından girdiğini görebilmelisiniz. Yakıt girdikten sonra karbüratör motoru devirmeyi durdurur.

Motor çalıştırıldıktan sonra  hazırdır. Egzoz ucunu tıkamamaya dikkat edin ve serbestçe açık bırakın. Kızdırma bujisi sürücüsünü kızdırma bujisine takın ve sonra halatı motor çalışana kadar 3-5 kez çekin. Motor çalıştıktan sonra kızdırma bujisi sürücüsünü sökün ve motor sıcaklığını arttırmak için aracı sürün.

7.Yüksek hızlı iğnenin ve düşük hızlı iğnelerin nerede olduğunu tespit ettiğinizden emin olun.

Yüksek hızlı iğne, yakıt / hava karışımını ¾ maksimum gazda tutarken, düşük hızlı iğne yakıt / hava karışımını rölantide gaz kelebeğine dikte eder. 0,15 inç küpten küçük motorların tipik olarak yalnızca yüksek hızlı bir iğneye sahip olduğunu belirtmekte fayda vardır.

8.İğne ayarlarını sıfırlayın.

İğne ayarlarınızın, iğnelerin hazneye aynı hizada olduğuna ve fabrika ayarlarında olduğuna emin olun.

9. İlk muayeneyi yapın.

Yakıt deposunun dolu olduğundan ve tüm servoların iyi çalıştığından emin olun. Gerekirse, artık bitmiş pilleri değiştirme zamanı. Hazır olduğunuzda aracınızı açık bir alana götürün ve motoru çalıştırın.

10. Ayarlama için hazırlanın. 

Motor çalıştırıldıktan sonra, motorun sıcaklığını arttırmak için aracı bir veya iki dakika boyunca sürün.

11. Yüksek hızlı iğneyi ayarlayın.

Motor ısındıktan sonra ayarlama işlemine başlamaya hazırsınız. Tornavidayı kullanarak, yüksek hızlı iğneyi saat yönünde 1/8 tur döndürün. İğneyi saat yönünde çevirerek, motorun aldığı yakıt miktarını azaltan ve motor devir sayılarını artıran karışımı dışarıya çekersiniz. Her ayarda aracın en yüksek hızı ve performansı iyileştirilmelidir.

12.Yüksek hızlı iğneyi sonlandırın. 

Yüksek hızlı iğneyi 1/8’lik artışlarla eğmeye devam edin ve aracı her ayardan sonra sürdüğünüzden emin olun. Eğilmeyi durdurma işaretlerinden bazıları, motorun çalışmaya başlaması, mavi duman görünmemesi veya motorun aniden durmasıdır. Bu olduğunda, iğneyi saatin tersi yönde 1/8 tur döndürerek zenginleştirin ve aracı durmadan veya kapanmadan düzgün bir şekilde çalıştığından emin olmak için sürün.

13.Düşük hızlı iğneyi ayarlayın.

 Bu, yüksek hızlı iğneyle aynı şekilde yapılır. Tornavidayı kullanarak, iğneyi saat yönünde çevirerek ve her ayardan sonra etrafta sürerek düşük hızlı iğneyi 1/8’lik artışlarla dışarı doğru eğin. Her ayardan sonra aracı sürerken, aracın hızlanmasının ve alt uç hızının düştüğünü fark etmelisiniz.

14.Düşük hızlı iğneyi sonlandırın.

 Düşük hızlı iğneyi çok zayıf ayarladığımızı gösteren sinyallerden bazıları, motor rölantide hızlı döndüğü ve hızlanma sırasında çok az mavi duman göründüğüdür. Sinyallerden herhangi birini yaşarsanız, düşük hızlı iğneyi zenginleştirdiğinizden veya eğtiğinizden emin olun.

15.Düşük hız iğnesine ince ayar yapın. 

Ayrıca, düşük hızlı iğneyi uygun şekilde ayarladığımızdan emin olmanın başka bir yolu da yakıt hattını sıkıştırmak ve motor davranışını gözlemlemektir. Motor yavaş yavaş çalışmaya başlar ve yaklaşık 3 saniye içinde durursa, düşük hız iğnesi doğru şekilde ayarlanır. Motor derhal kapanırsa, o zaman iğne çok yavaştır veya motorun kapanması çok uzun sürerse, çok zengin ayarlanmıştır.

16.Son bir muayene yapın.,

Çalışırken egzozdan çıkan mavi bir duman izi olduğundan ve motorun tıkanmadığından ya da kapanmadığından emin olun.

17.Karoseri Kapağını takın. 

Motor sorunsuz bir şekilde sorunsuzca çalıştığında, gövde kapağı şimdi monte edilebilir.

4 3 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x