Bilinmesi GerekenlerDriftRC ARABALAR

RC Araba Drift Rehberi

3.2kviews

Bir RC araba kullanmanın heyecanı çok yoğundur. Bu bir video simülasyonu değil, motoru, tekerlekleri ve yakıtı olan bir araba. Dönüşler üzerinde öngörülerde bulunup ve temelde çarpışmalardan kaçınıyorsunuz.

Arabayı kontrol edebilirsin ama asıl zor olan drifttir. Bir RC arabayla drift yapabilir misin ? Bu, kontrollü bir ortamda iddi dönüşler yapmak anlamına gelir. Keskin köşelerin uzman sürücüler için bile manevra yapması zordur.

Drift, başka bir uzmanlık düzeyi gerektirir ve deneyim kazanmak, size bir başlangıç ​​yapmanızı sağlayacaktır. Ayrıca aracınızı neyin ve nasıl değiştireceğinizi bilmeniz gerekir. Size nasıl yapıldığını göstermek için buradayız.

Neler Lazım ?

Drifting Japonya’da doğdu ve diğer ülkelerde popüler oldu. Drift için en iyi RC araba modeli, bazıları nitro veya gazla çalışan araçlar kullanmasına rağmen elektrikli modellerdir. Bir RC drift arabanız yoksa, arabanızı kolayca kayması için değiştirin. Amortisör, lastikleri, frenleri ve ağırlık dengesini değiştirin.

Tekerlekler

Aşırı çekişte kontrollere yardımcı olmak için tekerlekler düşük çekiş gücüne sahip olmalıdır. ABS plastik veya PVC lastik kullanın. PVC fiziksel sertliğe sahipken ABS lastikleri daha uzun süre dayanır. Lastikler, belirli durumlar için kontrol edilebilir ve gerçekçi bir sürüş deneyimi sunar. Sadece sürüklenme amacıyla üretilen lastiklerin aksine nispeten ucuzdurlar.

Dizayn

Piyasada bulunan RC araçlarından bazıları fantastik tasarımlarla geliyor. Herkesin bir RC drift arabasını alabileceğinden şüpheliyiz. Bu yüzden devam edin ve arabanızı benzersiz bir şekilde tasarlayın veya boyayın. Diğerlerinden uzak durmak için LED ışık, alevlenmemiş koruma, çıkartma, Öne monteli Intercooler ve rulo kafesleri kullanın.

Kurallar

D1 Grand Prix gibi profesyonel drift organizasyonları, drift müsabakaları için ana hatları belirler. Yönergeleri incelemek bu konuda uzmanlaşmanıza yardımcı olabilir ve kuralları bilmeden de olsa çiğnememiş olursunuz . Yargılama kriterleri, kayma açısı, hız, kayma çizgisi ve gösteri faktörü gibi faktörleri içerir.

  • Hiza : sürücünün sürüş sırasında yaklaştığı kırpma bölgeleri ile tanımlanır
  • Açı : Hakemler aşırı yönlendirme girişini, herhangi bir küçük düşürücüyü izler ve zıt yönlerden düzgün geçişleri tamamlar
  • Hız : Bir hız tuzağı, müzakere sırasında ilk köşeyi ölçer. Çoğu hakem tüm kurs boyunca hızı izlemek için gözlerini kullanır.

 

  • Elektrikli Rc araba

Düşük çekişli lastiklerle dört teker olmak zorunda. Bu kontrol elemanı arabanızı sabit tutar. Su geçirmez elektroniği olan bir araç, aracın çevre unsurlarından korunmasını sağlar. Ön tekerleklerdeki güç, çoğunlukla yeni başlayanlar için bir virajdan kurtulmaya yardımcı olur.

  • Spoof ve ön Diferansiyel

İhtiyacınız olan temel araç kontrol becerisi. Sürüş esnasında ön ve arka tekerleklere güç verilir. Sürüklenme farkı durumunda, arka tekerleklerde ayarlamalar yapılması genellikle önden daha hızlı dönecektir . Bu, arka diferansiyel veya spoof farkı olarak bilinir.

Tekerlekler bir araya gelmeli, sonra araba kırılabilir ve talep üzerine çekiş elde edersiniz. Bu işlem, sürüklenmeleri kontrol etmek için çok daha basit hale getirir. Aracın sürüklenme sırasında kaymasını önlemek için tek yönlü bir ön fark kullanın.

  • Sürüklenme alanı

Açık ve pürüzsüz olan herhangi bir alanda kayma yapabilirsiniz. Hız, açı ve yarış çizgisinin sürükleyici kriterlerini aklınızda bulundurun. Sürüklenme süreci şöyle devam ediyor :

  • Düz bir çizgide sürüş ve gaz kontrolü tutarlı olmalıdır. Ani değişim, RC arabasını dengesizleştirip savuracaktır.
  • Arka tarafın gevşemesine izin vermek için bir virajın tepesine ulaştığınızda sert bir gaz verin
  • RC arabanın arkası kaymaya başladığında direksiyonu diğer yöne çevirin
  • Gazı uygulayın ve drifti sabitleyin, böylece kontrolleri nötr konuma getirin
  • Araba stabil olduğunda, yavaş yavaş hızlanın 
  • Başarılı bir kayma oldu
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x