Bilinmesi GerekenlerDRONEGÜVENLİ UÇUŞYeni Ürün

Karşınızda Skydio 2 : Mavic 2 Gerçek Rakibi

2.4kviews

Sonunda burada! Tamamen yeni ve büyük ölçüde geliştirilmiş Skydio 2 . 2018’in başlarında tanıtılan çığır açan Skydio R1’in otonom uçan dronların uzun zamandır beklenen halefi. Yeni Skydio 2, ABD’de tasarlandı ve inşa edildi ve DJI Mavic 2 Pro ile başa baş yarışıyor.

 
Skydio 2’ye Daha Yakından Bakalım

3 eksenli bir gimbal ile dengelenen ana kamerası, Sony 1 / 2.3 ″ CMOS sensör ve f / 2.8 lensi ile 10 bit, 4K 60fps HDR video ve 12.3MP fotoğraflar çekiyor. Skydio 2’de ayrıca, 23 dakikaya kadar bağımsız bir şekilde uçmasını sağlayan altı ek 4K kamera (dronun üstünde üç ve dronun altında üç) bulunur. Yeni dron orijinal R1’den hem daha küçük hem de daha hafif ve tamamen yeniden tasarlandı. Quadcopter artık dronun dış çevresinde ‘halka’ bulunmamakta ve arkadaki kolların üzerine değil, öndeki kolların altına monte edilmiş destek parçalarına sahiptir. Görünüşe göre Skydio yeni drone tasarımıyla kabuğundan çıktı. Skydio 2, 999 dolardan başlıyor ve her biri ilave 149 dolara bir Kontrolör ve Skydio Beacon  satın alınabiliyor. Şirket ayrıca, kayıp veya hasarlı drone’larınızı güvenlik kurallarına uyduğunuz sürece ücretsiz olarak onarmayı veya değiştirmeyi vaat ediyor. Çarpıcı özellikleriyle ABD’de tasarlandı ve inşa edildi ve her zamankinden daha da ucuza mal oldu DJI Mavic 2 Pro sonunda gerçek bir rekabete girecek gibi görünüyor.

Skydio 2 İçin Yeni Tasarım

Skydio 2, orijinal R1 drone ile benzerlik gösterse de,  tamamen yeniden tasarlanmış bir drondur. Drone bu sefer çok daha küçük, 13″ dizüstü bilgisayarın kapladığı alandan çok daha küçük ve bu nedenle herhangi bir normal sırt çantasına kolayca sığması gerekiyor.

Belki de en belirgin şekilde Skydio 2 seyir kameralarının orijinal R1 üzerine monte edildiği ‘halkayı’ kaybetti. Sahne malzemeleri artık açığa çıkıyor ve dronlarr DJI Mavic 2 Pro gibi modern bir quadcopter’e daha çok benziyor. Skydio 2, ancak katlanabilir değildir.

Pervaneler, altı adet 4K seyir kamerası için daha iyi bir görüş sağlamak üzere tahminen yeni Skydio 2’ye çok farklı bir şekilde monte edilmiştir. Bunlardan üçü dronun üzerine, diğeri dronun altına monte edilmiştir.

Orijinal R1 çok iyi tasarlanmış ve üretilmiştir.  Henüz yeni Skydio 2’yi tutma veya uçma şansımız olmadı, ancak önceki tecrübemize ve fotoğraflara ve çekimlere dayanarak, yeni dronun aynı yüksek kalite ve işçiliği sunmasını bekliyoruz.

Batarya, dronun altına monte edilmiştir ve insansız uçakların elle fırlatılması ve inmesi için iyi bir tutuş sağlamıştır.

Skydio 2 Teknik Özellikler

Özellikleri

Yeni Skydio 2 birçok farklı ve önemli özelliğe sahiptir. Onları hızla geçelim.

Her şeyden önce, Skydio 2, özerk uçan yetenekleri ve engellerden kaçınması sayesinde güvenli uçuşu kolaylaştıracak. Yeni drone kamerasını size odaklandırabilir ve kendiliğinden uçarken 36mph hıza kadar olan engellerden kaçınarak eylemlerinizi kaydedebilir. Skydio Autonomy Engine ile birlikte bu dronu kendi kendine uçan bir dron haline getiren altı adet 4K kamerası var. Skydio 2’nin bu konuda gerçekten etkileyici olan R1‘den daha iyi bir iş çıkarmasını bekliyoruz.

Skydio 2, Sony 1 / 2.3 ″ CMOS sensör ve f / 2.8 objektifi ile 4K 60fps HDR video ve 12.3MP fotoğraflar çeken bir kamera ile birlikte geliyor.

Skydio 2, çarpıcı video çekimlerini kolaylaştırmak için Dronie, Rocket ve Cable Cam gibi dahili kayıt özelliklerine sahiptir.

Değiştirilebilir, alta monte edilmiş bir pille Skydio 2 23 dakikaya kadar uçabilir.

Skydio 2, akıllı telefonunuzdan doğrudan bir WiFi bağlantısı üzerinden 200 metreye kadar veya kabaca 600 metre kadar uzayabilir. Bununla birlikte, ayrı olarak satılan fenerle menzil 1.5km veya 1 mil kadardır. 3,5 km veya 2,2 mil uzunluğundaki daha büyük aksiyon yarıçapı için, ayrıca satılan (Parrot Anafi) Kontrolöre de ihtiyacınız olacak.

Skydio, Skydio 2’nin “uçmak için en kolay, düşmesi en zor drone” olduğunu vaat ediyor ve Redwood merkezli şirket, ürünlerini şaşırtıcı ve ücretsiz bir garantiyle destekliyor: “Skydio 2’nizi Güvenli Ürünümüz içinde kullanıyorsanız, Uçuş kuralları ve çöktüğünde, ücretsiz olarak onaracağız ya da değiştireceğiz ”. Bir firmanın ürünlerine ve müşterilerine önem verdiğini görmek, bu hizmeti ücretsiz vermesinden belli oluyor demek isabetli olacaktır.

 

“Skydio 2’nin merkezinde, mevcut en hızlı, en verimli ve yerleşik AI hesaplama cihazı olan NVIDIA Jetson TX2 var. 
Saniyede 1.3 trilyon işlem yapabilen 256 GPU çekirdeği ile Skydio 2 uçan süper bilgisayar. ”

Skydio press spokesman

Henüz resmi bir şey olmamasına karşın yeni Skydio 2’yi orijinal R1’de olduğu gibi Apple Watch‘ınızdan uçurabileceğinizi umuyoruz .

Skydio CEO’su Adam Bry, altı adet 4K, 200 derecelik balık gözü kameranın çalışmasının karmaşıklığını şöyle açıklıyor:

“Bu son derece zorlu bir mühendislik problemiydi, çünkü bu geleneksel küresel deklanşör kameralardan algoritmik açıdan çok zorlu panjurlu balıkgözü kameralara gittik. 
Ancak en büyük avantaj, daha düşük bir fiyat noktasında daha iyi sensör performansı elde etmemizdir. 
Bu konudaki basit ölçüm, R1’de yaklaşık 3 megapiksellik, Skydio 2’de yaklaşık 45 megapiksele gittik. ”

Skydio CEO’su Adam Bry
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x