Bilinmesi GerekenlerDRONEHABERLERÜRÜN İNCELEMEYeni Ürün

Skydio 2 Üstün Yetenekleri Açıklandı

763views

Skydio’nun engellerden kaçınma ve kendi kendine uçma kabiliyetini hiç deneyimlemediyseniz, ayrı bir zevk alacaksınız. Orijinal Skydio R1’i ilk elden piyasaya sürüldüğünde, havaya uçtu. Daha önceleri uçan drone yükseğe çıkarken yaklaşık 5 metre uzağa uçup, arkasını dönüp, hareketi takip edecek bir teknolojiye sahipti. Dronun bunu yapması çok kolay ve doğal görünüyordu.  Geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan Skydio 2 daha küçük, daha hafif ve çok daha akıllı bir drone. Skydio 2 uçağının nasıl özerk olarak uçabildiğine daha yakından bakalım.

 

Altı Adet 4K, 200 derecelik Kamera Her
Şeyi Görüyor

Orijinal Skydio R1, uçağın etrafındaki halkaya monte edilmiş 12 VGA kamera ile stereo derinlik algısı kullanırken, Skydio 2, çevresi hakkında veri toplamak için altı 4K kamera kullanıyor. Bu kameralardan üçü dronun tepesine yerleştirildi. Diğer üçü dronun altına monte edildi. Skydio , pervaneleri, 200 derecelik kameraların neredeyse engelsiz bir görünüme sahip olmasını sağlayacak şekilde ayarladı.

Aşağıdaki video, 200 derecelik bireysel bir 4K fotoğraf makinesinin tam olarak gördükleri hakkında bir fikir veriyor. İkinci görünümde kullanılan renkler drone ile bir veya daha fazla nesneye olan mesafeyi gösterir. Sarı dronun yakınında anlamına geliyor.

Altı kameranın çalışmasını sağlamak oldukça karışıktı. Skydio CEO’su Adam Bry bir makalede şöyle açıkladı:

Bu zorlu bir mühendislik problemiydi, çünkü bu geleneksel küresel deklanşör kameralardan algoritmik açıdan çok zorlu panjurlu balıkgözü kameralara gittik. Ancak en büyük avantaj, daha düşük bir fiyat noktasında daha iyi sensör performansı elde etmemizdir. Bu konudaki basit ölçü, R1’de yaklaşık 3 megapiksellik görüntüden, Skydio 2’de 45 megapiksele gittik.

Skydio 2, altı kamera tarafından toplanan tüm verileri işlemek için bir NVIDIA Tegra X2 kullanıyor. Bu, dronun 55 – 60 km hıza kadar olan engellerden kaçınmasına yardımcı olan ve saniyede 1 milyon puandan daha fazla bir güncelleme oranıyla çevresinin 3 boyutlu bir modelini oluşturmak için dokuz özel derin ağ çalıştıran çok güçlü bir işlemcidir. Ve bunu yaparken, Skydio 2 aynı anda 10 nesneye kadar izleyebiliyor. Skydio web sitesinde şöyle diyor:

Daha iyi gözler. Altı adet 4k navigasyon kamerasıyla daha fazlasını görür. Altı 200 derece renkli kameradan 45 megapiksel görsel algılayıcı kullanan Skydio 2, her yönden her şeyi daha önce görülmemiş çözünürlük ve netlikte görebiliyor. Bu güvenilir özerk uçuşun temelidir.

Skydio CEO’su Adam Bry Kendi Kendine Uçma Yeteneğini Açıkladı

Aynı makalede IEEE Spectrum ile kısa bir röportajda Skydio CEO’su Adam Bry, Skydio’nun kendi kendine uçma kabiliyetinin nasıl geliştiği hakkında şunları söyledi.

Başlangıç ​​noktası çok daha fazla veri içeriyor ve daha hızlı bir bilgisayara sahip oluyor, bu da yeni olanaklar sunuyor, ama tüm donanım işlerinde bile en büyük ilerleme hala yazılım tarafında. Yaptığımız en büyük şeylerden biri, genellikle basit sahnelerde çalışan ancak çok fazla tekrarlanan yapı varken başarısız olan, daha geleneksel [fotogrametrik] stereo teknikler yerine derin öğrenmeye dayalı tamamen yeni bir derinlik algılama algoritması bulmaktı. tekstürlü yüzeyler.

İnsanların yaptığı, bağlamsal sahne anlayışını fotometrik bilgilerle birleştirmektir – bir sahneye baktığımızda, her şeyin ne olduğunu ve genel olarak dünyanın çevremizdeki nasıl yapılandırıldığını biliyoruz. Bu bağlamsal bilginin fotometrik bilgi ile birleştirilmesi, insanların ve hayvanların temelde yalnızca görüşe dayalı mükemmel derinlik algılarına sahip oldukları anlamına gelir. Dronu sadece fotometrik bilgileri değil, aynı zamanda bağlamsal bilgileri de kullanacak şekilde, bunu taklit eden derin bir öğrenme algoritmasına sahip. Bu, umursadığımız her senaryoda performansı önemli ölçüde artırır ve gerçekten çok zor vakaların üstesinden gelir. Örneğin, büyük, tek parça bir odada dolaşmak, mükemmel performans verir. Ve elektrik hatları ile, elektrik hattının herhangi bir bölümünü görebilirse, Bir kişinin yaptığı ve çizginin genişlediğini varsaydığı gibi yapar. Bu gerçekten, gerçekten güçlü bir şey.

Ayrıca, bir DJI Mavic 2 (sağda) ile yeni Skydio 2 arasındaki farkı görmek için aşağıdaki videoya bakın.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x