Bilinmesi GerekenlerGOPROgopro hero 10Güncelleme

GoPro Hero 10 Aksiyon Kamerası Güncellemesi

2kviews

GoPro HERO 10 Black Eylül ayında piyasaya sürülmüştü. Daha büyük 23 megapiksel fotoğraf çözünürlüğü ve saniyede 60 kareye kadar 5.4K videonun ve 120 kareye kadar 4K videonun çekilmesine izin veren daha iyi bir işlemciye sahipti. Fakat bu durum tüketicilerin bildirdiği aşırı ısınma ve kameranın beklenmedik şekilde kapanmasını beraberinde getiriyordu. Bu nedenle GoPro, üç  yeni video performans modu sunuyor. Uzatılmış Pil, Tripod/Sabit Video ve Maksimum Video Performansı. Anladığımız kadarıyla Maximum Video Performansı, kameranın ilk performansını temsil ediyor. Ne yazık ki şirket, Uzatılmış Pil modunda kayıt yaparken herhangi bir yaklaşık çalışma süresi sağlayamadı, ancak kameranın aşağıdakilerle sınırlı olacağını belirtiyor:

Mümkün olan en uzun video kayıt süreleri ve maksimum pil ömrü için optimum çözünürlükler ve kare hızları.

Görüş alanını ultra geniş 155 dereceye çıkaran GoPro Hero 10’a Max Lens Mod uyumluluğu ekledi . Güncelleme, stabilizasyonu ve GoPro’nun Horizon Lock özelliğini de destekliyor. Güncellemeden sonra, kullanıcılar standart lens kapağını bir Max Lens Modu ile değiştirebilirler. Kamera modla çekim yapmadan önce, kullanıcıların kameranın arka dokunmatik ekranını aşağı kaydırmaları ve Max Lens Mod simgesine dokunmaları gerekir.

Tripod/Sabit Video modu, kameranın serin kalması için hareket ve hava akışı olmadığı zamanlar için video çözünürlüğünü, kare hızlarını ve video klip uzunluğunu optimize ederek aşırı ısınma ve kapanma sorunlarını azaltmaya yardımcı olacak moddur. Tripod/Sabit Video modundan bazı beklentiler sağlamıştır. GoPro bu modu, ortam sıcaklığı yaklaşık 77°F/25°C olan ve kamerayı soğutmak için herhangi bir hava akımı olmayan bir odada sürekli video kaydederken kullanışlı olarak tanımlar. Beklenen pil ömrü iyileştirmeleri aşağıdaki gibidir:

  • 5,3K/60 FPS: Ortalama 29 dakikalık klipler için öncekinden %47 daha fazla çalışma süresi
  • 5.3K/30 FPS: Ortalama 44 dakikalık klipler için öncekinden %11 daha fazla çalışma süresi
  • 4K/120 FPS: Ortalama 26 dakikalık klipler için öncekinden %52 daha fazla çalışma süresi
  • 4K/60 FPS: Ortalama 63 dakikalık klipler için öncekine göre %154 daha fazla çalışma süresi
  • 4K/30 FPS: Ortalama 50 dakikalık klipler için öncekinden %35 daha fazla çalışma süresi

Hero 10 Black, Uzatılmış Pil veya Maksimum Video Performansı etkinken 1080p veya 2.7K’da kayıt yaparken şarjlar arasında daha uzun süre dayanır. GoPro, gelecekteki bir ürün yazılımı güncellemesinin, 5.3K/30 FPS ve 4K/30 FPS’de kayıt yaparken de daha iyi pil ömrü sağlayacağını vurguluyor. Bu arada, şirket daha uzun çalışma sürelerine ihtiyaç duymanız durumunda genişletilmiş bir ‘Enduro’ pil paketini duyurdu.

GoPro Hero 10 Black ve Tün Aksiyon Kamera modellerimize ulaşmak için TIKLAYINIZ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x