Bilinmesi GerekenlerDJIDRONE

Drone İniş Pisti Gerekli Mi ?

2.1kviews

Dronlar giderek daha pahalı ve daha gelişmiş bir hale geliyor, bu nedenle drone’unuzu mümkün olduğu kadar korumak harika bir fikir. Drone iniş pistleri drone’nuzun zarar görmesini önler, ancak gerçekten bir iniş pisti ihtiyacınız var mı? Hayır, mutlaka değil. Ancak, dronunuzun ömrünü uzatmaya kesinlikle yardımcı olabilir ve özellikle ilk uçuşu olanlar için dronun yaşam kalitesi iyileştirmeyi sağlayabilir. 

Çoğu kazanın kalkış veya iniş sırasında meydana geldiği yaygın olarak bilinir ve iniş pistleri, yerleştirilmemiş arazide çalışan kullanıcılar için ek destek sağlayarak pilotlara yardımcı olabilir. Dronların kumlara çarptığını, pervanelerin çamur içinde sıkışıp kaldıklarını veya dağınık iniş nedeniyle kameraların çizilmesini veya parçalanmasını rapor ettiğini duyarız. Drone iniş pabuçları tüm bunları önleyebilir, aynı zamanda halkın bilinçlendirilmesine ve geceleri işaret aydınlatması konusunda yardımcı olabilir .

Drone İniş Pedleri Nedir ve Size Nasıl Yardımcı Olabilirler?

Drone iniş pistleri bir dronu başlatmak veya inmek için kullanılabilecek küçük taşınabilir platformlardır. Bu iniş pabuçları çeşitli malzemelerden yapılabilir ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak çok çeşitli boyutlarda olabilir. Ama gerçekte ne yapıyorlar? 

Dronunuzu Koruyun 

Bir iniş iniş pistinin sizin için yapabileceği en iyi şeylerden biri, dronunuzu korumaktır . Quadcopters, pervaneler, korumalar ve kameralar pahalı olabilir ve maliyetler hızla kontrolden çıkabileceği için bunları sık sık değiştirmek zorunda kalmaktan kaçınmak istersiniz.

Pervane yıkama, pervanelerin döndüğü zamanki türbülanstır.

Çimen, su, çamur veya kumun etrafında uçmak dronunuz için tehlike yaratabilir; çünkü her zaman bir şeyin motorlardan birine girmesi ve dronunuza zarar vermesi gibi küçük bir şans olabilir. Diğer durumlarda, çimen, kaya, çamur veya toz bazen pervaneleri bloke ederek drone’unuza ciddi şekilde zarar verebilecek kazalara neden olabilir. 

Bir drone iniş pisti, size kalkıp inmek için sağlam bir alan sağladığından tüm bunların olmasını önleyebilir. Düz olmayan bir yere, çime veya yapışkan çamura iniş konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak . Ve pervanelerinizin etrafına kum veya toz dökmesi, potansiyel olarak gözünüze girmesi veya kameranızı çizmesi konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. 

Drone iniş pabuçları sabit yüzeylerdir ve pilotlara bu tür problemlerin hızla sıfırlanması için yeterli alan sağlar. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu iniş pervaneleri, pervanelerinizin ve diğer aksesuarlarınızın çizilmesini önleyebilir ve uzun vadede size adil bir miktar para kazandırabilir .

Eve Dönüş Modu

En yeni dronların bazıları, Eve Dönüş (RTH) özelliğini kullanmanıza izin veren özel GPS teknolojisine sahiptir. Eve Dönüş, dronun bir ana noktaya, genellikle de dronun başlatıldığı bölgeye dönmesini emretmenizi sağlayan bir moddur . 

Bu özellik en yaygın olarak DJI dronlarında bulunur. Quadcopter havalandığında GPS sinyallerini alır ve mevcut konumunu Ana Nokta olarak ayarlar. Yani insansız hava aracına hızlıca inmeniz gerekiyorsa, çünkü sinyal kaybediyor veya bir sorunla karşılaşıyorsanız, bunu sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Dronu potansiyel olarak quadcopter kaybetmenizi önleyen, Home Point’e geri dönecek. 

Bunun üzerine, birçok dron kameralarını Home Point’i tanımak için kullanıyor. Çevresinden öne çıkan veya yansıtıcı ışıkları olan bir drone iniş pisti kullanmak, dronun Bulunduğu Noktayı tanıma ve güvenli bir şekilde inmesini sağlar . Bazı daha gelişmiş dronlar, gece veya karanlık, bulutlu günlerde uçarken inmenize yardımcı olabilecek aydınlatmaya da sahiptir. 

Ne yazık ki, GPS özellikleri genellikle sadece daha pahalı dronlarda bulunur. Daha ucuz dronlar bu teknolojiyi uygulamaya koyamayacak, ancak yine de basit bir eve dönüş özelliği sunabilir. Sadece bir dron satın almadan önce araştırmanızı yaptığınızdan emin olun, böylece dronun kutudan çıkardığınız zaman sahip olabileceği veya sahip olamayacağı özelliklerden hayal kırıklığına uğramayacaksınız.

Kamu Bilinci

Bir iniş pisti kullanmanın en iyi yararlarından biri, quadcopter’iniz hakkında kamuoyunu bilinçlendirmesidir. Dürüst olalım, muhtemelen dronunuzu uçururken insanların ne sıklıkta yol aldıklarından dolayı sinirleneceksiniz. Sadece yakındaki herkes için bir güvenlik sorunu değil, aynı zamanda dronunuzu tehlikeye atabilir. 

Bir drone iniş pistinin kullanılması, yaptığınız işe dikkat çekerek yakındakileri quadcopter hakkında bilgilendirecektir . Bu, dronun güvenli bir şekilde işletilmesi için biraz alana ihtiyaç duyduğunuzun bir göstergesi olacak. Sonuçta, bir drone iniş pisti kullanmak insanlarla ilgili olayları aktarmış olabilir, güvenliği sağlamış olabilirsiniz.

Boyut ve Tasarım

Bir iniş iniş pisti alırken dikkat edilmesi gereken ilk hususlardan biri de büyüklüğüdür. İniş pistinin, dronunuzu yanlara da ek boşluklar yerleştirecek kadar büyük olmasını sağlamalısınız. Bununla birlikte, çok büyük bir iniş pisti almak, etrafımızdakileri taşımayı ve seyahat etmeyi zorlaştırabilir, bu da ikinci noktaya götürür. 

Herhangi bir şey satın almadan önce iniş pistinin tasarımını düşünün. İniş pistinin yapıldığı malzemeye bakın, sağlam ve dayanıklı bir şey isteyeceksiniz. İniş pabucu da taşınabilir olmalıdır, bu da katlanabilen ve taşınması için çok ağır olmayan bir pedin bulunması anlamına gelir . Ayrıca pedin rengini düşünmek iyi bir fikirdir, çünkü uçarken daha açık veya daha parlak renklerin bulunması daha kolaydır

Siteyi ziyaret edebilir alternatifleri inceleyebilirsiniz.

Tüm bu gereklilikleri karşılayan bir ped bulmak zor olabilir, bu yüzden en iyi drone iniş pistlerini araştırmak için biraz zaman ayırmaktan çekinmeyin. Sadece acele etmeyin ve bulabileceğiniz ilk drone iniş pistini satın almayın, hatta daha ileride bazı sorunlara yol açabilir. Daha fazla tavsiye ve görüş almak sitemizi ziyaret edebilir, canlı destek hattından bilgi alabilirsiniz.

Özellikler ve Ekstralar

Birçok yüksek kaliteli drone iniş pisti size daha ucuz pedlere göre ek özellikler ve ekstralar sağlayabilir. Bazı iniş pistlerinin uçarken size yardımcı olması için içlerinde yansıtıcı şeritlerin veya ışıkların nasıl bulunduğuna zaten değindik. Diğer drone iniş pedleri, drone’unuzu çamurun üzerine indirdiyseniz veya hava en kötü ani bir dönüş yaparsa inanılmaz derecede yardımcı olan su geçirmez malzemeden imal edilecektir. 

Bununla birlikte, pek çok pilotun kaygı duyduğu bir konu, iniş pistini yerde nasıl tutacağınız. İlk olarak, daha ağır bir malzemeden yapılmış bir iniş iniş pisti satın almak yerinde kalmasına yardımcı olacaktır. Ancak bazı drone iniş pedleri halkalar ile birlikte gelir ve drone inişini yerinde tutarken toprağa gömerek kazıkları çıkarırsınız . Satın aldığınız iniş pistine bağlı olarak, taşımak için küçük bir kese almanız gerekir. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x