EĞİTİM VİDEOLARIEĞİTİMLER

Tarımda Daha Verimli Hasat için Drone Uygulamaları

2kviews

Görüntü almanın en iyi yolunu belirleyecek birkaç senaryo var. İhtiyacınız olan verileri nasıl toplayacağınızı belirlemek için başlangıç ​​noktası, öncelikle drone verilerini nasıl kullanmayı amaçladığınızı anlamaktır.

Aşağıda çeşitli kullanım durumlarını listeledik. Bu ayarlar kural olarak ve bir başlangıç ​​noktası olarak kullanılmalıdır. Birçok kullanıcı, mahsul, yılın zamanı, yer ve diğer bazı faktörlere göre önerilen ayarları düzenlemeyi yararlı bulmaktadır.

QUİCKTİLE ™ HARİTALARI İÇİN VERİ TOPLAMA (NDVI, NDRE, NIR VE / VEYA RGB)

QuickTile ™, tamamen dikişli bir ortomosata göre daha hızlı bir alternatiftir. FieldAgent, yakalanan görüntüleri her bir görüntüyle ilişkilendirilmiş coğrafi etiket bilgilerini kullanarak bir haritaya yerleştirir ve bir QuickTile haritası dakikalar içinde ve internet bağlantısı olmadan oluşturulur.

QuickTile haritaları için önerilen ayarlar:

Örtüşme :% 30 (veya FieldAgent Mobile’da “QuickTile” ayarı)

İrtifa : 400 metre (122 metre)

Hız : 18 MPH (8 m / s)

Günün Saati: Gün Ortası – Güneş gökyüzünde en yüksek olduğunda

Koşullar : Açık, Çok Açık veya Çok Bulutlu

Bir QuickTile, genellikle birkaç metre içinde doğru olan ve alan içinde birçok karar vermek için uygun bir veri ürünü olarak kabul edilen mükemmel bir keşif aracıdır. QuickTile haritaları, genel alan sağlığındaki eğilimleri hızlı bir şekilde değerlendirmek veya alandan çıkmadan önce görüntülerin doğru bir şekilde yakalandığını doğrulamak için inanılmaz derecede faydalıdır.

ORTOMOSA İÇİN VERİ TOPLAMA (NDVI, NDRE, NIR VE / VEYA RGB)

Ortomosikler veya dikişli görüntüler, aynı alandaki ayrı fotoğraf koleksiyonlarından oluşturulur. Yazılım, görüntülerin üst üste geldiği yeri tanımlar ve bunları bir araya getirir. Sonuç daha sonra daha ayrıntılı ürün sağlığı analizi için kullanılabilecek tek bir büyük görüntüdür.

Ortomosik için Önerilen Ayarlar:

Örtüşme:% 80 (veya FieldAgent Mobile’da “DSM / Orthomosaic” ayarı)

İrtifa: 400 metre (122 metre)

Hız: 18 MPH (8 m / s)

Günün Saati: Gün Ortası – Güneş gökyüzünde en yüksek olduğunda

Koşullar: Açık, çoğunlukla açık veya kapalı

Dönüm, çözünürlük veya kullanım konusunda herhangi bir sınırlama yoktur. Bir ortomosik oluşturmak için , dikiş modülünü bilgisayarınıza takın ve uçuşunuzdaki görüntüler yüklendikten sonra dikiş otomatik olarak başlar.

YÜKSEKLİK HARİTALARI İÇİN VERİ TOPLAMA

Yükseklik verileri, değişken oranlı reçeteler oluştururken, drenaj veya arazi tesviye planları oluştururken ve yer altı drenajı tasarlarken işletme verimliliğinizi artırmanıza yardımcı olur.

Yükseklik Eşlemesi için Önerilen Ayarlar:

Örtüşme :% 80 (veya FieldAgent Mobile’da “DSM / Orthomosaic” ayarı)

İrtifa : 400 metre (122 metre)

Hız : 18 MPH (8 m / s)

Günün Saati: Gün Ortası – Güneş gökyüzünde en yüksek olduğunda

Koşullar : Açık, çoğunlukla açık veya kapalı.

Tarla Koşulları : En iyi sonuçları elde etmek için tarlalar taze bir şekilde döşenmeli veya hasat edilmelidir.

Yükseklik Haritalarını kolayca bir düğmeye tıklayarak FieldAgent içinde sipariş edebilirsiniz. Yükseklik Haritası daha sonra size hem renk eşlemeli bir topografik harita görüntüsü hem de endüstri standardı şekil dosyaları kümesi olarak sunulur.

Yükseklik modelleri, arazi tesviyesi, reçete üretimi, alt yüzey döşemesi tasarımı ve hendek açma faaliyetleri de dahil olmak üzere yüzey suyu yönetimi gibi faaliyetleri düzenlemenize yardımcı olur.

Yükseklik Haritalarının fiyatlandırılması dönmeye göre hesaplanır ve harita başına 15 ABD doları ile başlar.

NÜFUS HARİTALARI İÇİN VERİ TOPLAMA

FieldAgent, bir RGB sensör kullanırken bitki popülasyonunu örneklemek için hızlı ve etkili bir yol sağlar. Bir alanın tek tip ızgara örneklemesine dayanan ölçümleri yakalamak için Spot Scout modumuzu, dönüm başına kabaca 1-2 ölçüm yapmanızı öneririz. Bu şekilde, tek bir drone bataryası üzerinde uçabilecek dönüm sayısını çarpıcı bir şekilde artırırken, manuel keşif uygulamalarından önemli ölçüde daha fazla örnek toplarsınız – ve çok daha yüksek doğrulukla.

Nüfus haritaları FieldAgent aracılığıyla 0,25 ABD Doları / Acre’den edinilebilir.

Nüfus Haritaları için Önerilen Ayarlar:

Örtüşme :% -300 (veya FieldAgent Mobile’da “Spot” ayarı)

İrtifa : 50 fit (16 metre)

Hız : 10 MPH (9 m / s)

Nüfus haritalarının ötesinde, Spot Map özelliğini, tesisin yaşam döngüsünde daha geniş bir şekilde kullanabilirsiniz, böylece yeniden dikim kararlarından sigorta talepleri için hasar değerlendirmelerine kadar her şeyi mümkün kılar:

  • Bitki / dikim kararları verin – alanlarınızda bitkilerin eksik olduğunu belirleyin, böylece çok geç olmadan harekete geçebilirsiniz
  • Girdileri optimize edin – bitkiler işlenebilir büyüme aşamalarındayken girdileri uygulayın ve sağlıklı alanlarda israfı azaltın
  • Sulama sorunlarını tanımlayın – fazla veya az sulama alanlarını ortaya çıkarmak için nokta haritalarını yer gerçeğiyle birleştirin
  • Tahmini verim – spot haritalama, V3 mısır kadar erken stand sayımı sağlar, böylece verimi daha erken ve daha doğru bir şekilde tahmin edebilirsiniz
  • Sigorta talepleri için hasarı değerlendirin – sigorta taleplerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için verim kaybı hakkında veri toplayın

YABANCI OT YOĞUNLUĞU HARİTALARI İÇİN VERİ TOPLAMA

FieldAgent’ın yabancı ot haritalama aracı, tarlanızın her bir fotoğrafını incelemek ve yabancı otların yerini ve yoğunluğunu doğru bir şekilde belirlemek için bilgisayar vizyonunu kullanır.

Yabancı Ot Haritaları için Önerilen Ayarlar:

Örtüşme :% 30 (veya FieldAgent Mobile’da “QuickTile” ayarı)

İrtifa : 150 metre (45 metre)

Hız : 20 MPH (9 m / s)

FieldAgent, sonuçları internet bağlantısına gerek duymadan alanın kenarında renk kodlu bir haritada gösterir. Hassas ve maksimum verimlilikle kimyasalları uygulamak için doğrudan mevcut araçlarınıza aktarılabilecek harita katmanları ve şekil dosyaları oluşturmak için drone verilerini kullanın.

Yabancı Ot Haritaları, FieldAgent aracılığıyla 0,25 ABD Doları / dönüm arasında mevcuttur.

scenic view to fields in the rural area in rhineland-palatinate near Mainz

KÜÇÜK ALANLAR VEYA ARAZİLER İÇİN VERİ TOPLAMA

Küçük araziler uçmak için zor olabilir ve genel rehberlik sizin için neyin işe yaradığını bulana kadar farklı seçenekleri test etmektir. İleri düzeydeki kullanıcılar, sensörün çok küçük alanları toplamak için nasıl ve ne zaman tetikleneceğini değiştirebilir. Bu, çoğu durumda manuel uçuş gerektirir.

Küçük Alanlar veya Alanlar İçin Önerilen Ayarlar:

Örtüşme :% 30 -% 80

İrtifa : 51-400 fit (16-122 metre)

Hız : 1-18 MPH (1-8 m / s)

Günün Saati: Gün Ortası – Güneş gökyüzünde en yüksek olduğunda

Koşullar : Açık, çoğunlukla açık veya kapalı

RÜZGAR VE TARLA ŞEKLİNİ DİKKATE ALARAK

Rüzgar:

Rüzgâr kuvvetli ve uçağın sınırlarına yakın ancak üstünde olmayan, yüksek kalitede görüntü elde etmek için, dronun daha düşük bir hızda, örneğin 9-11 MPH (4-5 m / s) uçması tavsiye edilir.

Not: Bu, uçuş süresini ve uçuşu tamamlamak için gereken pil sayısını artıracaktır. Ek olarak, pilot uçağın uçuş yönünü ayarlamayı düşünebilir, böylece dron uçabilir ve rüzgarla birlikte uçabilir. Bu amaçlanan yolda kalmasına yardımcı olacaktır.

Alan şekli:

Uçuş yolunu ayarlamak, görüntülerin toplanmasını daha verimli hale getirebilir ve uçuş süresini azaltmaya yardımcı olabilir. Aşağıda aynı alanın iki farklı uçuş şekli bulunmaktadır. Kuzey-Güney için uçuş düzeni daha az duraklama ve dron değiştirme yönünün başlangıcı olduğundan daha iyi bir QuickTile görüntüsü üretecektir.

HALA SORULARINIZ MI VAR?

Sorularınızla bize ulaşmaktan çekinmeyin! Bizi 0212 591 41 01 ‘ nolu telefondan arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz .


SENTERA HAKKINDA

Sentera , tarım endüstrisine entegre uzaktan algılama ve IoT çözümlerinin lider tedarikçisidir ve kullanıcıların daha fazla analiz için sahadaki verileri çiftlikten çıkarmasını kolaylaştırır. Tek bir büyüme mevsiminde, Sentera’nın ekipmanları 8.000 uçuştan yüzlerce terabayt veri topladı. Sentera ekipmanı, tüm dünyada onlarca milyon dönümlük uçak üretti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x