Bilinmesi GerekenlerEĞİTİMLERRC ARABALARSATIN ALMA REHBERİ

On-Road vs Off-Road ? Hangisini Seçmeli ?

2.3kviews

RC arabalara ile ilgilenenler veya RC dünyasına girmek isteyenler buraya. Umarız RC hobicilik aracınız gibi yolunda gidiyordur. Bugün on-road ve off-road arabalar hakkında ki karşılaştırmalara değineceğiz. Kabul etmek gerekirse ilgi çekici bir konu.

RC araba tutkunlarının çoğu, piyasada mevcut olan bu iki farklı RC araba türünden hangisini neye göre seçeceğiyle ilgili kafa karışıklığı yaşar. Bu nedenle off-road ve on-road arabalarla ilgili yeterli aydınlatmayı sağlamak için hızlı bir genel bakış blooğu hazırladık. Yazıdan sonra  hangi 2 RC modelini neye göre seçeceğinizi öğrenmiş olacaksınız.

Bu gözler oyuncakhobi mağazasına gelip en hızlı arabayı isteyen insanları da gördü. Ancak gerçekten bu iş bu şekilde işlemiyor.Çünkü bir çok farklı türde RC araba var. Her bir,inin farklı yetenekleri, farklı özellikleri ve farklı kullanım alanaları var. Pilotların istediği RC arabanın cinsi RC arabayı sürmeyi düşündüğü araziye göre değişkenlik gösterecektir.

Örneğin kişi müstakil evinin arka bahçesinde RC araba kullanmak isterse , off-road araba seçmesi muhtemeldir. Öte yandan kişi otoparkta veya düz düz,pürüzsüz bir yüzeyde RC arabasını hız yapmak için kullanacaksa on-road bir araba iyi bir seçim olacaktır. 

Şimdi bu iki tip arabalar arasında ki farklardan biraz konuşarak konunun daha iyi pekişmesini sağlayalım.

 

On-Road RC Arabalar

Öyleyse öncelikle on-road arabalar hakkında konuşalım. Adının türkçe karşılığından da anlaşılabileceği gibi, “yoldaki araçlar” daha hızlı ve daha iyi kontrol edilebilmek için düz yüzeylerde kullanılmak adına tasarlanmıştır. Örneğin, yalnızca otoparklar, tenis kortları, basketbol sahaları, yarış pistleri vs. gibi yerlerde kullanılabilir. On-road RC araba yarışlarının popülerliği dünya genelinde artıyor . Gün geçtikçe heyecan tutkunlarının odak noktası haline geliyor.

Bu grupta temel olarak üç tip RC araba yarışı etkinliği var. İlki asfalt zemin veya kapalı halı zemin gibi çok pürüzsüz yüzeylerde. İnsanlar genellikle  pan arabaları kullanıyor. Genellikle çok basit bir süspansiyon sistemine sahiptirler.

İkincisi , çok kaygan olabilen beton yüzeylerdir. Bu yüzeyde RC drift arabaları kullanılır. Normal on-road arabaları zayıf yüzey kavramalarından dolayı kolaylıkla kaza yapabilirler. Drift arabaları genellikle gücü arka tekerlerinden alır.

Üçüncüsü park yarışı olan turne veya sedan araba yarışı olarak da bilinen yeni bir türdür. Gezici otomobiller, tamamen inşa edilmiş bir süspansiyon sistemine sahip olduklarından , genellikle daha ağır ve yavaşlardır. Çoğu dört çekerdir.

On-Road yarışları
Drift Yarışları

Genel olarak bu araçlar yüksek performanslı motorları nedeniyle çok yüksek hızlara ulaşabilirler. Günümüzde hobiciler genellikle on-road araçlarda yüksek güçlü fırçasız sitem kullanıyorlar. Ancak tam güçlerini kullanabilimek için onları doğru şekilde ayarlamak asıl meseledir.

 

İşte sizin için iki öneri :

Redcat Lightning EPX Pro 1/10 RTR
Redcat Lightning Mavi STR 1/10 RTR

 

Ralli Arabaları

Bir yarış pistinde RC araba kullanmak eğlencelidir. Ancak zorlu yol şartlarına karşı koyabilecek RC araba modelleri de vardır. Ralli arabaları alçak ot, arazi dışı çakıl yerlerde ve süspansiyon ayarları yapıldığı taktirde kumda kullanılabilir. 

 

Off-Road Rc Arabalar

Şimdi arazi RC arabaları hakkında konuşalım. Bu araçların on-road arabalarına kıyasla kendi avantajları ve dezavantajları vardır. Off-Road bir RC araba ile teknik olarak istediğiniz her şeyi yapabilir her yere gidebilirsiniz. Toza çamura bulaşma, atlama ve devrilme gibi çılgınca şeyler yapabilirsiniz. Çim, çakıl ve benzeri düz olmayan zeminlerde kolayca sürebilirsiniz.

Bazı değişikliklerle, onları yoldaki turne arabaları olarak da kullanabilirsiniz. Genellikle arazi araçları , arazi koşullarında daha iyi dayanıklılık ve yol tutuşu sağlayan lastikleri bulundurur. Çok amaçlı bir arazi aracı oluşturmak isterseniz lastik değişikliğine gitmek mantıklı olacaktır. Ayrıca süspansiyonu daha iyi aerodinamik ve yüksek hız için gövde indirilecek şekilde ayarlamanız gerekir. Dolayısıyla bu araçlar on-road arabalara göre çok yünlüdür. Günümüzde bir çok RC tutkunu insan off-road arabalarını sokak da dahil olmak üzere her yerde kullanır. 

İşte Sizin İçin İki Öneri:

Redcat Racing Blackout XTE 1/10 Elektrikli Arazi Aracı
Redcat Racing Tornado S30 1/10 Nitro Yakıtlı Arazi Aracı

Seçim Yardımı

Şimdi oyuncakhobi mağazasına veya sitesine girip ilk RC arabanızı seçmeyi düşünüyorsunuz olabilirsiniz. Ancak doğru RC arabayı seçmek gerçekten önemlidir. Kabul ediyoruz bu seçim kolay olmayabilir. On-road ve off-road dan hangisi seçilmeli. İşte seçiminizi yönlendirecek tavsiyelerimiz.

Her ikisi de kendi yolunda oldukça yeteneklidir. Doğru olanı seçerken her ikisininde kendi alanlarında artılarını ve eksileri olduğu göz ardı edilmemelidir. Off-road arabalar hemen hemen her yerde çalışır. Düz ve pürüzsüz zeminlerde, normal araçlardan daha ağır olduğundan hantal kalırlar. On-road arabalar size harika bir hız, fantastik görünüm ve gerçek drift hissi ile birlikle viraj hassasiyetini verebilir.

Daha fazla hız ve daha iyi bir yarış deneyimi istiyorsanız on-road seçiminiz olacaktır. Ancak harika heyecan verici deneyim, dayanıklılık ve sert performansın peşindeyseniz off-road arabalar sizin için üretildi. Tüm bu nedenlerden dolayı, belki bir arazi aracıyla başlamalı daha sonra on-road arabaya dönebilirsiniz. Zaten çoğu hobi tutkununun iki arabası da olur.

Dahası eğer bir RC acemisi iseniz ilk arabanızı mağazamıza uğrayarak detaylı sorularınızı interaktif bir şekilde cevaplayarak satın almanızı önereriz . Ancak uzakta olan veya uğrama imkanı olmayanlar için sitemize girip canlı destek hattından bilgi alabilir, alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Sonuç

Umarım aradığınız bilgileri bu RC araba bloğunda bulabilmişsinizdir.

Sanırım işin biraz daha içine girip istediğiniz RC arabasını seçme konusunda biraz daha bilgi sahibi oldunuz. Bu bilgileri faydalı bulduysanız , arkadaşlarınız ve diğer RC araba sevenler ile paylaşmayı unutmayın. Yorumlarınızı bekliyoruz. Teşekkürler .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x