Quadcopter
HABERLER

Kendi Dronunuzu Nasıl İnşa Edersiniz ?

3.3kviews

Piyasada mevcut olan dronların sayısı giderek artıyor, ancak şu anda sunulan dronların kişisel ihtiyaçlarınıza uygun olmadığını görebilirsiniz. Neyse ki, kendi dronunuzu sıfırdan inşa edebilir ve gereksinimlerinize göre uyarlanmış benzersiz, kişiselleştirilmiş bir araç yaratabilirsiniz.

Nihai drone yarış partneri mi yoksa tüm elementlere dayanabilen drone mu aradığınızdan bağımsız olarak, sıfırdan başlamak sizin için ideal bir drone yaratmanıza izin verir ve bu da sizin için faydalıdır! Bu kılavuzda adım adım bir insansız hava aracı inşa etmeyi öğrenin.

BİR DRON YAPMAK İÇİN NEYE İHTİYACINIZ OLACAK?

İhtiyacınız olan araçlar büyük ölçüde inşa etmek istediğiniz dronun tipine bağlı olacaktır, ancak tüm dronların ihtiyaç duyduğu bazı temel bileşenler vardır. Bunlar şunları içerir:

  • Motorlar
  • Elektronik hız kontrolü
  • Uçuş kontrolörü
  • Drone çerçeve
  • Pervaneler
  • Piller
  • Konektörler
  • Kamera (kendi kamera uçağınızı oluşturmak istiyorsanız)
  • Gimbal
  • Bir montaj pedi
  • Bir mikro SD kart
  • Bir RC alıcısı

DRONE YAPMA

Şimdi hangi parçalara ihtiyacınız olduğunu biliyorsunuz artık hepsini bir araya getirme zamanı! Bir quadcopter uçağı inşa etmeyi keşfetmek için okumaya devam edin:

1. BİR ÇERÇEVE OLUŞTURMAK

Drone çerçevesini oluşturmak için istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz, sadece ahşap, plastik veya metal gibi yapı ve şekli tutabilecek malzemeleri seçtiğinizden emin olun. Bir quadcopter için, karenizi bir X şekline getirmeniz gerekir ve her pervane ‘X’in her köşe noktasına ilerleyecektir.

2. UÇAĞINIZIN MOTORLARINI MONTE EDİN

Bu adım için, motorlar için çerçevenizde delikler açmanız gerekir. Ardından motoru vidalar ve bir tornavidayla çerçeveye sabitleyin.

Bir kitten bir drone inşa ediyorsanız, motorların bunları çerçeveye takmanızı kolaylaştıran montaj parçaları ile birlikte geldiğini görebilirsiniz.

3. PERVANELERİ ve ELEKTRONİK HIZ KONTROL CİHAZLARINIZI (ESC’LER) MONTE EDİN

Motorları taktıktan sonra, ESC’lerinizi drone çerçevenizin altına eklemeniz gerekir. Bu, diğer bileşenlerin üste eklenmesi için daha fazla alan açacaktır. Sonrasında uygun pervaneleri doğru yönde takabilirsiniz.

4. İNİŞ TAKIMINI TAKIN

Sert zeminlere yapılacak inişlerin drona zarar vermemesi için iniş takımı takmanız gerekir. Bu, dronunuzla ilgili masraflı onarım ve kazalardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır!

Çarpışmanın şiddetini emen ve kırılmayan plastik gibi hem esnek hem de güçlü bir malzeme seçtiğinizden emin olun.

5. UÇUŞ KONTROL CİHAZINIZI EKLEYİN

dronunuzu

Uçuş kontrolörü, her drone için çok önemlidir. Bu, dronunuzu uçuş sırasında sabit kalmasını sağlar ve rüzgardaki tüm değişimleri ve değişiklikleri anlar. Bunları kendiniz yapabilirsiniz, ancak ilk defa sıfırdan drone inşa ediyorsanız, hazır bir denetleyici edinmek daha kolaydır.

Doğru denetleyiciyi bulduktan sonra, onu dronunuza monte etmeniz gerekir. Uçağın gelen titreşimlerini azaltmak için kontrol ünitesinin altına bir sünger parçası taktığınızdan emin olun.

6.RC TX-RX (KABLOSUZ UZAKTAN KUMANDA SİSTEMİ) SEÇİMİ

dronunuzu

Bu bir insansız hava aracını kontrol etmek için gerekli olan uzaktan kumanda sistemidir. Günümüzde Futaba, Spektrum, Turnigy, FlySky ve benzeri gibi  mevcut  RC kontrol sistemleri bulunmaktadır. Daha fazla ayrıntı bulabilir ve tüm bu sistemler hakkında araştırma yapabilirsiniz.

Bu sisteme ek olarak, hava fotoğrafçılığı için drone’unuza kamera kontrolü yapmak istiyorsanız, ilave kanalların yanı sıra basma, perde, gaz ve rulo için birkaç kanala ihtiyacınız olacak.

7. LİBREPİLOT’U DRONUNUZA BAĞLAYIN

‘LibrePilot’ yazılımı, İHA’ları kontrol etmenizi ve test etmenizi sağlar, ancak ESC’lerinizi uçuş kontrol cihazınıza bağlamanız ve önce dronunuzu önce uzaktan kumandaya bağlamanız gerekir. Bu adım için kendi uçuş kontrol cihazınız için çevrimiçi bir eğitim bulmanız gerekecek.

Bunu yaptıktan sonra, LibrePilot’u dronunuza bağlayabilir ve her şeyin yazılım üzerinde çalıştığını kontrol edebilirsiniz.

8. DRONE’UNUZU KONTROL EDİN VE TEST EDİN

Sonunda dronunuzu kullanmadan önce her şeyin iyi çalıştığından emin olmalısınız. Bu nedenle, ilk uçuştan önce tüm fonksiyonları kontrol etmeniz gerekir. Özel OpenPilot GCS’yi kullanarak dronunuzun diğer bileşenlerinin yanı sıra sensörleri de test edebilirsiniz.

Her şeyin iyi çalıştığından emin olmak için, malzemeleri çıkarmanız ve uzaktan kumanda ile küçük bir deneme yapmanız gerekir. Bu, uçağı kırma potansiyelini riske atmadan test edebilmenizi sağlar.

Bu test için uygun bir yer bulmalı ve dronunuzu kontrol mesafesine getirmeye çalışmalısınız. İyi bağlandıklarından emin olmak için fermuar bağlarına ve kablolara dikkat edin. Her şey yolunda giderse, dronun uçmaya hazır!

Bu adımda herhangi bir köşeyi kesmemeye dikkat edin, dronu uçurmadan önce her şeyi ayrıntılı bir şekilde test etmek zorunludur. Drone’nuzun ilk uçuşunun hüsran olmasını istemeyiz.

9.KALKIŞ

dronunuzu

Bu son (ve söylemeye cüret ediyorum, en önemlisi) adımı. Çıkarmadan önce, batarya iyi bağlanmalı ve tüm bileşenler yerine sabitlenmelidir. Test uçuşu için, dikkatlice bir yer seçmeniz gerekir, çünkü bu uçak ciddi hasarlara neden olabilir ve ayrıca zarar görebilir. Açık, düz bir alan seçmek en iyisidir, böylece drone’unuzla herhangi bir şeye zarar verme riski taşımazsınız veya bunun tersi de geçerlidir. Ayrıca, dronunuzu ilk etapta görüş mesafenizden çıkarmayın.

Quad’inizi yere koyun, çalıştırın, uçuş kumandasını alın ve ilk uçuşunuza başlayın. Uçağınızı yavaşça boğmanız ve ilk defa alçaktan uçmanızı öneririz. Bu bağlamda olası bir kontrol kaybında alacağınız hasar yüzdesi daha düşük olacaktır.

 

SONUÇ

Bu yazıda, sıfırdan bir drone inşası için yapılabilecek parçaları ve atılan adımları kısaca ele almayı başardık, ancak daha fazla öğrenmeyi düşünmelisiniz. Dahası, sadece tarif ettiğimiz temel adımlara ek olarak birçok “ara adım” da vardır. Basitçe, birçok drone tipi, komponent, program ve aksesuar türü nedeniyle, yapmayı planladığınız dronun karmaşıklığına bağlı olarak bir drone inşa etmenin birçok yolu olduğu gerçeğidir.

Peki, kendin yap dronlara gelince son sonuç ne olacak? Her durumda, özellikle amatörler tarafından üretildiyse, piyasadaki kullanıma hazır uçaklara karşı ciddi bir rakip olmayacaklar.

Kendin-yap ve kullanıma hazır dronlar arasındaki kalitedeki bu genel boşluk hem özellikler hem de görünüm için geçerlidir. Ancak, İHA’ları sıfırdan inşa eden insanlar genellikle ticari uçaklarla rekabet etmek istemezler, sadece zevk için yaparlar. Kendin yap dronları havaya uçururken tarif edilemez bir keyif alacaksınız! Bir insansız hava aracı oluşturmak isteyen insanlar, yeni bir beceri öğrenmek ve nihai sonucun ne kadar yüksek olduğuna bakılmaksızın, kendi yaptıkları şeylerle gurur duymak isterler.

Bir diğer önemli husus, böyle bir dronun toplam maliyetidir. Çok fazla potansiyel değişken, bileşen ve program bulunduğundan, maliyet gerçekten değişebilir. Maliyet, ek aksesuarlar düşünüyorsanız, kullanacağınız bileşenlere bağlı olacaktır. Bununla birlikte havadan görüntü ve kayıt almak için kullanacağınız kameranın kalitesine göre de maliyet miktarlarının değişkenlik göstereceğini unutmayın . Her şey opsiyoneldir, yani aslında iki temel faktör var: Siz ve zevkleriniz.

Yazının altına soru ve yorumlarınızı eksik etmeyin. Daha fazlası için sitemizi ziyaret edebilir , canlı destek hattından detaylı bilgi alabilirsiniz .

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
2 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Aslan
Aslan
2 yıl önce

Merhaba, emeğiniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben emekli telafon teknisyeniyim . Zirai ilaçlama dronu ile ilgileniyorum. Böyle bir dron yapabilirmiyim, gerekli bilgi ve malzemeleri nereden temin edebilirim. Teşekkür ederim.

Aslan
Aslan
2 yıl önce

Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x