EĞİTİMLERHAVA FOTOĞRAFÇILIĞI

Johan Vandenhecke ‘den İnanılmaz Drone Görüntüleri İçin Üç İpucu

3.1kviews
Johan Vandenhecke  Belçika merkezli profesyonel bir drone fotoğrafçısı. Mükemmel görüntüler için dünyayı dolaştı ve şimdi becerilerini drone meraklıları ve oyunlarını geliştirmek isteyen profesyoneller ile paylaşmak için Drone Maceracı Ustalık Sınıfını kurdu. Johan burada harika drone görüntüleri için en önemli üç ipucunu bizler ile paylaşıyor.
 
Johan, “İnanılmaz drone çekimleri yapmak için bu 3 ipucundan daha fazlasını gerektiriyor” diyor. “Ayarlar, filtreler, kompozisyon, konular, hikaye anlatımı, Lightroom’da düzenleme ve kendinizi ortaklara / markalara satma hakkında bilgi edinmeniz gerekiyor.
 
 
 
1) Altın saatte çekim yapın
 
Johan, “Bu klişe gibi görünebilir, ancak altın saati yeterince vurgulayamam” diyor. “Hala gün boyunca sert güneş ışığı altında çok sayıda drone çekimi görüyorum.”
 
Johan, “Altın saat, güneş ışığının sabahın ilk saatinde veya akşamın son saatinde gerçekleşir” diye açıklıyor. “En büyük avantajı, fotoğrafınıza bir sihir dokunuşu katacak yumuşak sarı-turuncu ışığa ve uzun gölgelere sahip olmanızdır. Elbette, altın saatte çekim yapmak biraz daha planlama gerektiriyor, ancak sonucun çok daha iyi olacağına sizi temin ederim! “
 
harika drone fotoğrafları için üç ipucu2) AEB fotoğraf modunu kullanın
 
Johan, “Bunu drone kariyerimde oldukça erken keşfettim, ancak drone fotoğrafçıları arasında yaygın olarak kullanıldığı izlenimine sahip değilim” diyor. “AEB,” Otomatik Poz Basamaklama “anlamına gelir ve temelde, sadece 1 yerine aynı anda 5 fotoğraf çekeceğiniz anlamına gelir,” diye açıklıyor. “Her fotoğrafın biraz farklı bir pozlaması olacak, bu nedenle tüm vurguları ve gölgelerdeki tüm ayrıntıları yakalayacaksınız. Daha sonra, onları çalışmak için çok daha fazla dinamik aralığa sahip olacak 1 HDR fotoğrafta birleştirebilirsiniz. “
 
“İyi bir örnek, bazı gölge parçaları olan bir nesne ve arka planda güzel bir gökyüzü içeren bir drone fotoğrafıdır. Gökyüzünüzün uçup gitmesini istemiyorsanız ve yine de o güzel bulutlara sahipseniz, işte burada AEB işe yarar. “
 
3) Uçmaktan korkmayın (yasal olarak tabi ki…)
 
Johan, ” Bunun pahalı bir ekipman parçası olduğunu biliyorum ve evet, çökebilir ” diyor. Ancak bu, ona büyükannenizin porselen tabakları gibi davranmanız gerektiği anlamına gelmez! İnsansız hava aracınız kesinlikle sizden daha akıllı. Havada kalacak ve hatta bağlantıyı kaybettiğinizde geri gelecek. ” (Johan bir Mavic 2 Pro kullanıyor.)
 
“Bu yüzden, bol bol pratik yapın, sınırlarını zorlayın, rüzgarlı olduğunda bile uçun, su üzerinde, ağaçların veya kayaların arkasından uçun , çünkü en iyi fotoğraflarınızı çekeceğiniz yer orasıdır.”
 
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x