İlk GoPro Hero 35 mm oyuncakhobi.com
GOPRO

GoPro hikayesinin başlangıcına yakından bakın: Hero 35 mm

1.4kviews

GoPro Hero 6 ve GoPro Fusion modelleriyle birlikte yeni nesil aksiyon kameralarında zirveyi koruyan GoPro markası bu işe nasıl başladı hiç merak ettiniz mi?

GoPro Hero 6 Satın Almak İçin Tıklayın

İlk GoPro Hero 35 mm

İlk GoPro Hero 35 mm oyuncakhobi.com

GoPro Hero serisinde 6. ürüne kadar ilerleye dursun bu sefer biz teknolojinin derinliklerinde, geçmişe doğru kısa bir yolculuğa çıkalım. Bu yolcuğun en başında Bob Sinclair yer alıyor. Bob Sinclair kendi montajını yaptığı bir kamerayla birlikte “skydive” yaparak aksiyon kamerası düşüncesinin kapısını tüm kurtlu kişilere açmış oldu. Adrenalin ve doğa sporları tutkunlarının favori aksiyon kamerasının ünlü CEO’su Nick Woodman’ın Bob Sinclair’ın yolundan gittiğini söylemek mümkün. Ünlü CEO’dan gelen bir açıklamaya göre, zorlu dönemlerin ardından GoPro’nun satışına sıcak baktığını söylüyor.

İlk GoPro Hero 35 mm oyuncakhobi.com
(Bob Sinclair)

GoPro’nun ilk ürünü “Ultimate Camera Strap”

İlk GoPro Hero 35 mm oyuncakhobi.com

Halihazırda Ebay üzerinden yepyeni bir paket alabileceğiniz GoPro’nun ilk ürünü Hero 35 mm Nicholas Woodman’ın “yeni bir şeyler yaratma” arzusundan ortaya çıktı. Sörf tutukunu CEO o zamanlar kameraya kayış bant takarak görüntü alabileceğini düşündü. Bu şekilde sörf yaparken fotoğraf çekmek mümkün olabilecekti. İlk ürün olarak da bir kayış bant üretti ve adını “Ultimate Camera Strap“ koydu. Daha sonra da Woodman Labs’i kurdu ve bu ilerleyen zamanlarda değişerek GoPro adını aldı.

İlk GoPro Hero 35 mm oyuncakhobi.com

İlk GoPro satış fiyatı

Bir süre sonra Woodman asıl problemin kayış bant değil kamera olduğunu düşündü. Kamera kompakt, su geçirmez ve sert olmalıydı. Woodman’ın aradığı kamerayı bulması neredeyse iki yılını aldı. Pek çok fuar gezen CEO sonunda bir çinli üreticiyle karşılaştı ve “evreka” dedi. Bu kamera analo0g bir 35 mm’ydi. Uzun bir pazarlık sürecinin ardından sonunda ilk numune içine 5000 dolara anlaşan Woodman 2004 yılında Hero 35 mm’sine kavuştu. 2004-2006 yılında satılan Hero 35 mm’nin Amerika satış fiyatı 20 dolar civarındaydı ve Woodman aksesuarları hariç ürünü Çin’de 3 dolara üretiyordu. Hero 35 mm Woodman için milyon dolarlık bir şirket CEO’su olmanın yolunu açtı, Hero 35 mm ve Ultimate Camera Strap.

İlk GoPro Hero 35 mm oyuncakhobi.com

İlk GoPro ürünü Nick Woodman kendi elleriyle paketledi

İlk GoPro Hero 35 mm oyuncakhobi.com

Şirket Digital Hero tarafından halka tanıtıldı. Ses olmayan 10 saniyelik video ile tanıtılan ürün tabiri caizse patladı. Plastik bir paketin içerisinde gelen Hero 35 mm şaşırtıcı bir paketleyiciye sahipti. Ürünleri paketleyen kişinin bir fotoğrafı vardı ve fotoğrafta kafasında “the mad billionaire” yazısı bulunan elinde kamerayla gülümseyen Woodman’ın kendisiydi.  Hero 35 mm video çekmiyordu ve bildiğimiz analog fotoğraf makineleri gibi film şeridiyle çalışıyordu. Hero 35 mm’ye ait videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x