GoPro Hero 9 ve GoPro Hero 8 Arasındaki Bilmeniz Gereken 9 Önemli Fark
GOPROHABERLERKameralarKarşılaştırmaSTABİLİZASYON GİMBALÜRÜN İNCELEMEYeni Ürün

GoPro Hero 9 ve GoPro Hero 8 Arasındaki Bilmeniz Gereken 9 Önemli Fark

GoPro Hero 9 ve GoPro Hero 8 Arasındaki Bilmeniz Gereken 9 Önemli Fark

10.1kviews

Herkese merhaba, bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta GoPro Hero 9 piyasaya çıktı. Bunla alakalı video ve içerikleri sizleri için YOUTUBE kanalımızda ve bloğumuzda paylaşmıştık. Bu yazıda ise GoPro 8 ile GoPro 9 arasındaki farkları inceliyoruz.

1 YENİ TASARIM

GoPro Hero 9 158g ken GoPro Hero 8 sadece 126g ağırılığında. Ayrıca boyut olarak GoPro Hero 9 71 mm genişliğinde ve 33,6 mm derinliğiyle piyasadaki en küçük aksiyon kamerası değil. Ortalama %11 oranında bir büyüme söz konusu.

Elbette bu büyüme taşınmasına olumsuz etken değil. Bu büyümenin olumlu etkileri en çok ekran ve pil kapasitesine yaramış. GoPro Hero 7 ve 8 de 1,95 inç olan ekran GoPro Hero 9 da 2,27 inç boyutunda.

2 DAHA FAZLA ÇÖZÜNÜRLÜK

Yeni 23,6 MP sensörüyle GoPro Hero 9 Black, Hero 7 Black ve Hero 8 Black’in sensör çözünürlüğünü neredeyse iki katına çıkarıyor ve bu da 5K’ya kadar video ve 20,2 MP fotoğraflar çekmesini sağlıyor. 

Ekstra çözünürlük, daha iyi görüntü kalitesi anlamına gelmez, ancak Hero 9 Black’de ekstra ayrıntı sağladığI bir gerçek. Yüksek çözünürlüklü görüntü ve fotoğraf ihtiyacınız varsa GoPro Hero 9 sizin için daha avantajlı.

3 İYİLEŞTİRİLMİŞ PİL ÖMRÜ

Yıllar boyunca, GoPro’nun Hero amiral gemileri 1 220mAh pil kullandı. Uzun süreri çekimler için yetersiz kalsada (4K çekerken bir saatten biraz fazla), ancak bu, kompakt boyutları nedeniyle büyük ölçüde affedilebilirdi. Şimdi GoPro pil kapasitesini Hero 9 Black’de 1.720 mAh’a çıkardı ve bunun pil dayanıklılığını yaklaşık% 30 artırdığını iddia ediyor.

Daha büyük pil boyutu aynı zamanda Hero 9 Black’in GoPro’ya göre aşırı soğuğu daha iyi idare edebileceği anlamına geliyor, bu nedenle daha güçlü bir aksiyon kamerası olarak düşünebilirsiniz.

4 YENİ ÖN EKRAN

DJI Osmo Action nın en büyük artısı olan ön ekran artık GoPro Hero 9 dada mevcut. Bu ön ekranda hem çekim açılarını hemde yaptığınız çekime dair bilgileri görebiliyorsunuz. Ön ekran dokunmatik olmasada görüntü kalitesi olarak gayet işinizi görecektir.

5 DEĞİŞTİRİLEBİLİR LENS

GoPro Hero 9 a gelen lens değişim modu ile GoPro nun görüş açısını arttırmak artık mümkün. Böylece çok daha geniş çekimlerde GoPro Hero9 un lensini değiştirerek kolayca yapabilirsiniz. Bu işlem için lensi vidalarından söküp yeni lensi vidalayarak takmanız gerektiğini unutmayın.

6 İYİLEŞTİRİLMİŞ STABİLİZASYON

GoPro Hero 9 a gelen Hypersmooth 3.0 ile 5K çözünürlükte çekim yapabiliyor. Bu da Hero 9 Black’in ekstra çözünürlüğünün ana yararı, ona bu kırpılmış dengelemeleri daha zorlu durumlarda uygulama alanı sağlamaktadır.

7 UFUK SEVİYESİ DÜZELTME

GoPro’nun yeni aksiyon kamerası, Hero 8 Black’in yalnızca GoPro uygulamasında yapabileceği bir şeyi, yerleşik sensörleri kullanarak çekimlerinizi düzleştirebiliyor. Bu orta dereceli eğimler güzel bir şekilde telafi etme konusunda bize destek veriyor.

8 ZAMANI GERİ ALIN

Hero 9 Black özelliği olan bu çekim modu ile parmağınız kayıt düğmesine basmadan önce 30 saniyeye kadar çekim yapabilir, böylece aksiyonu yakalamak için o anın sıcağında acele etmenize gerek kalmıyor. Bu özelliği istediğiniz zaman aktif hale getirebiliyorsunuz. Böylece çekime başlayacağınız anlarda acele etmenize gerek kalmıyor.

9 OTOMATİK ÇEKİM VE PROGRAMLAMA MODU

Örneğin GoPro Hero 9 Black’i bir zaman atlamalı çekim yapmaya başlayacak şekilde ayarlayın ve gün doğumundan on beş dakika önce kamerayı hazırlayıp bırakın.GoPro Hero 9 Black kendi kendine uyanıp çekim yapmaya başlarken siz dinlenebilirsiniz. Kolay senkronizasyon için aynı anda bir olayı kaydetmeye başlamak için birden fazla Hero 9 Black kullanmayı planlıyorsanız da bu özellik kullanışlı olabilir.

GENEL DEĞERLENDİRME

Yeni gelen birçok özelliği ile GoPro Hero 9 kendi standartlarını üst seviyeye taşısada GoPro Hero 8 in fiyat avantajı ve hala geçerli olan özellikleri ile satın alınabilir aksiyon kamerası olarak karşımıza çıkıyor. Kendi iş akışınıza göre hangisini satın alırsınız alta yorum bırakabilirsiniz. GoPro Hero 9 özelliklerini yorumladığımız videomuzu izleyebeilir ve YOUTUBE kanalımıza ABONE olabilirsiniz.

4.4 7 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x