DRONEHABERLERUçuş TestiYeni Ürün

Evinizde Uçan AMAZON Güvenlik Drone u İster misiniz?

3kviews

Evinizdeki uçan güvenlik kameralı bir drone ister misiniz ? Gelin AMAZON nun yeni ev için üretilen güvenlik drone na yakından bakalım.

AMAZON geçtiğimiz haftalarda ev içerisinde uçan kameralı güvenlik drone nu tanıttı. Bu drone sayesinde evde olmasanız bile ev içerisinde gezebilir, etrafı kolaçan edebilirsiniz.

Şöyle düşünün evden yeni çıkmışsınız ve kapıyı kilitlediğinizi mi yoksa ütüyü kapattığınızı mı hatırlayamıyorsunuz. AMAZON nun Ring Always Home Cam’in devreye girdiğini ve Ring uygulamasını açıp, kapıya veya ütüye uçurun ve her şeyin kilitli mi yoksa kapalı mı olduğuna kolayca bakabilirsiniz.

Bir diğer senaryoda AMAZON Ring drone sizin evinizde hareket algılandığını belirten bir uyarı alıyor. Ring Always Home Cam, hareket ile otonom olarak bölgeye gönderilebilir ve evinizde biri varsa izleyip daha sonra polisle paylaşmanız için video kaydetmeye başlayabilir.

Her ne kadar bu iki senaryoda çok işe yarar gözüksede bazı problemleri beraberinde getiriyor.

Gizlilik Sorunları;

Ev içinde Mahremiyet ?

Bunu ilk gördüğünüzde akla gelen ilk şey, beraberinde gelen bariz mahremiyet sorunları. Birincisi, birisi oturum açma bilgilerinizi ele geçirebilirse, siz evde değilken evinizi hızlı bir soygun için çalacak veya haritalandıracak öğeleri bulmak için evinizin etrafında drone uçurabilir mi ? Elbette bu mümkün. Yani sizin hırsız savarı sizin eşyalarınızı çalmak için kullanırlarsa ?

AMAZON Ring drone artık evinize, özel alanınıza girmenin başka bir yöntemi var. Bir şirketin evinize ve içindeki neredeyse her şeye erişebilmesi kesinlikle endişe verici. Varsayımsal olarak, Ring, drone tarafından toplanan tüm görüntüleri tarama ve ilgi alanlarınızı bulmak veya evde sahip olduğunuz eşyalara göre ürünler satmak için kullanma yeteneğine sahip olacaktır. Daha da önemlisi, şirket artık sizi ve ailenizi daha da iyi anlıyor ve takip ediyor. Unutmayın bu drone u keşfeden firma Dünya nın en büyük online satış sitesi AMAZON.

Sabit Bir Kamera Varken Buna Gerek Var mı?

Her yere gidebilen bir kameraya sahip olmanın yararı, kameranın görüş alanı dışında hiçbir şey olmadan evinizin herhangi bir yerine uçabilme yeteneğidir. Diğer bir fayda, muhtemelen maliyet faktörü olacaktır, kameralı tek bir drone, neredeyse kesinlikle her odada bir kamera bulundurmaktan daha ucuz olacaktır. Fakat bu güvenlik kameralı uçan drone nun kontrolü sizdemi ? Başkasında mı ?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x