EĞİTİMLERGÜVENLİ UÇUŞ

Dronlar neden kaza yapar?

1kviews

Drone olarak da bilinen insansız hava araçları (İHA’lar) birkaç nedenden ötürü düşüyor ve maddi açıdan büyük “hasarlar” bırakıyor. Bu kazaların en önemli nedenlerine yakından bakalım!

Drone kazaları

Dronunuzun rotorları / pervaneleri, insanlara zarar vermemek veya başka eşyalara zarar vermemek için sağlam ve esnek olacak şekilde üretilmiştir. Böylece, çeşitli çarpmalardan sonra bükülme ortaya çıkacaktır. Bir uçuştan önce pervanelerin doğru şekilde monte edildiğinden emin olmak için kontrol edin.

GPS sinyali olmadığında kaza riski artar

İHA’nızı iç mekanda uçurursanız, GPS sinyalinden yoksun olursunuz. Bu nedenle, her zaman mümkün olduğunca yüksek binalardan uzakta açık alanlarda uçmanız önerilir. Yanlış ayarlanmış pusulalar ve eve dönüş noktaları drone kazalarının en büyük nedenlerinden biridir. Drone pusulaları herhangi bir manyetik ve radyo frekansı (RF) kaynağı tarafından kesilebilir. İnsansız hava araçlarının transferi sırasında araç hoparlörleri gibi mıknatıslara çok yakın olmasının yanı sıra yüksek voltajlı elektrik hatlarına ve cep telefonu kulelerine yakın yüksek elektromanyetik parazitli bir ortamda uçuş yapmaktan kaçının.

Uçuş öncesi bağlantı noktalarını kontrol edin

Bağlantı noktalarının iyi durumda kalması için kablolarınızın her zaman uçuştan önce iyi bir şekilde takıldığından ve dikkatlice fişten çekildiğinden emin olun.

Eve Dönüş sırasında kaza olması

Dronunuzun kontrolünü sağlamak için video görüntülerine de ihtiyacınız olacaktır. Video görüntüsü tamamen koptuğunda verilen en hızlı doğal tepkilerden biri olan Eve Dönüş (RTH) düğmesine basmaktır. Ancak çoğu kullanıcı dronunun engellerden kendini sakınmayacağını unutuyor. Bu durum insansız hava araçlarını yollarda ağaçlara veya binalara, elektrik direkleri olsa bile düz bir çizgiyi izleyecekleri anlamına gelir. Bu durum ciddi bir çarpışma ile sonuçlanabilir. İHA’nın kontrolünü kaybettiğinizde, sakin olmalı, geri dönüş ayarlarını ve yolu kontrol etmeniz gerekmektedir.

Hatalı Eve Dönüş Noktası

Her zaman tam dolu bir pil ile uçmak önem taşır. Yarı dolu bir pil ile uçuş yapmak eve geri dönüş noktası olarak seçilen alana dönmeye çalışan dronun yolda mecburi iniş yapmasına sebep olabilir. İniş yapılan yerin ise güvenliğini tahmin etmek her zaman kolay olmayacaktır. Drone ile uçuş yapmadan önce mutlaka bataryaların doluluk oranlarını kontrol edin.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x