DJI Orbit Çekim
DJI Orbit Çekim
EĞİTİMLERHAVA FOTOĞRAFÇILIĞIÜRÜN KULLANIMI VE BAKIMI

Drone ile Sinematik Profosyonel Yörüngesel Çekimler Nasıl Oluşturulur ?

1.9kviews

Hava kameraları her zaman çekimlerini iyileştirmenin yollarını arar ve bir yörüngeyi gerçekleştirmek de tam olarak bunu yapmanın nispeten basit bir yoludur. Bu güçlü sinema etkisi sinematografinizi hızlı bir şekilde başlangıç ​​seviyesinden ileri seviyeye çıkarabilir.

Mavic Air 

Yörünge nedir?

Adından da tahmin edebileceğiniz gibi, bir yörünge bir ilgi noktası etrafında dönen bir harekettir.

Bu çekime ulaşmak için, fotoğraf makinesi çekim yaparken bir konunun etrafında hareket eder ve konuyu arka plan değiştikçe çerçeve içinde aynı konumda tutar. Bu, konu ile arka plan arasındaki dinamik hareketin boşluk ve çevre hakkında güçlü bir his oluşturduğundan, herhangi bir konuyu vurgulamanın harika bir yoludur.

Mavic 2 Pro ile çekilen fotoğraf

Standart bir yörünge nispeten basit olsa da, kullanıcılar ek hareketler ve özellikler ekleyerek oldukça yaratıcı olabilirler. Örneğin, nesnenin etrafında dönerek yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilir veya bir solma veya solma efekti oluşturabilirler.

Mavic 2 ile çekilmiş © Shirley.Films

Hava videografisinde, öznenizi üzerinde yalpalamayı kilitleyebilir ve çekim açılarını değiştirerek daha büyük bir derinlik duygusu oluşturmak için bir yörünge boyunca inebilir veya yükselebilirsiniz.

Inspire 2 ile çekilen fotoğraf © 牧 七

Muhtemelen en fazla çene düşüren Orbit kullanımı, onu Timelapse ile birleştirdiğiniz zamandır. Yukarıda gördüğünüz gibi, sonuçlar çok çarpıcı.

Ronin-S ve Lumix GH5 ile çekilen fotoğraf

Ancak, bir yörünge atış sadece drone için değil. El tipi stabilizatörleri (örneğin, Osmo Pocket veya Ronin-S ) de kullanabilir ve bu çekimi elde etmek için konunuzun etrafında yürüyebilirsiniz. Benzersiz ve sinematik bir açı oluşturmak için fotoğraf makinesini yukarı doğru eğmeyi deneyin.

Yörünge Becerileri

Bir yörünge hareketinin ardındaki mekanik nedir?

Bir konunun etrafında yörüngeye çıkmak için bir dron kullanmak istediğinizi varsayalım. İlk önce, sağ kontrol çubuğunu sağa hareket ettirdiğinizde, drone sağa doğru uçacaktır. Drone dönerken, drone kamerasını sola döndürmek için sol kontrol çubuğunu ters yönde hareket ettirin. (Bu arada, burada Mod 2 kullandığınızı ve yörüngenizi saat yönünün tersine çekmek istediğinizi varsayıyoruz.) Bu, bir yörüngenin temel hareketidir.

Ancak, bu hareket göründüğü kadar kolay değildir. Uçağıyla özne arasındaki mesafenin, öznenin büyüklüğü veya hatta uçağın uçuş hızı bile zorluk seviyesini artırabilecek faktörlerdir. Çekimi mümkün olduğu kadar yumuşak tutmak için her iki kontrol çubuğunu da sürekli ayarlamanız gerekir.

Kontrol çubuğunun iki parmağınızla tutulması, yüksek düzeyde hassasiyet gerektiren bir yörünge gibi hareketler için önerilir.

Bir yörüngede gerçek anlamda ustalaşmak için pratik yapmalı ve anlayışlı yetenekler öğrenmelisin. Yeni başlayanlara, her bir kontrol çubuğunu tutmak için (yukarıda gösterildiği gibi), bu manevra için gereken ekstra hassasiyeti sağlayan iki parmak kullanmanızı öneririz.

Kullanıcılar DJI GO 4 uygulamasında kontrol çubuğu hassasiyetini ayarlayabilir.

Bir başka yetenek daha DJI GO 4’teki kontrol çubuğunun tepkisini yavaşlatmaktır. Uygulamayı açın, MC Ayarları van Gelişmiş Ayarlar  EXP’e gidin ve Sağa Döndür değerini 0.1-0.15 azaltın. Sonuç olarak, kontrol çubukları daha az hassas olacak ve uçuş sırasında daha az ani ve sarsıntılı hareketlerle sonuçlanacaktır.

Yörüngeye Girmenin Daha Kolay Bir Yolu Var mı?

Manuel bir yörünge gerçekten de zor, ama harika bir haberimiz var: bunu yapmanın daha kolay bir yolu var!

DJI GO 4 uygulamasında mevcut akıllı uçuş modlarından basit Orbit seçin.

Mavic 2 Pro için mevcut QuickShots Orbit içerir.

DJI GO 4 uygulamasını açın, QuickShots’a dokunun; Circle, Helix, Boomerang veya istediğiniz herhangi bir modu seçebilirsiniz. Kilitlenecek konuya dokunun; sinema klibi çekmeye hazırsınız.

Orbit yapmak için Mavic 2 Pro‘da ActiveTrack kullanın

QuickShots’ın çok kısıtlayıcı olduğunu düşünüyorsanız veya yörüngenizle daha yaratıcı olmak istiyorsanız, ActiveTrack’i kullanmayı deneyin. Konunuzu seçmek için dokunun, kameranın kilitlenmesini bekleyin, bir çember hızını ayarlayın ve ardından drone komutunuzu takip edecek ve önceden ayarlanmış hızda yörüngeye başlayacaktır.

Orbit sırasında, videonuzu dinamik ve inanılmaz bir perspektif vererek, yukarıdan, aşağıya, daha yakın veya daha uzağa uçmasını sağlamak için uçağı kontrol edebilirsiniz.

Bir yörünge gerçekleştirmek için ActiveTrack’i Osmo Pocket ile de kullanabilirsiniz.

Osmo Pocket ayrıca zeminde bir yörüngeyi çekerken kullanışlı olan ActiveTrack işlevine de sahiptir.

Güvenlik Hatırlatıcıları

Bir yörüngeyi manuel veya otomatik olarak gerçekleştiren kullanıcılar için güvenlik ipuçları:

Uçağı daire içine alındığında, önündeki engeller doğrudan ekranda görünemez. Bu nedenle, kullanıcılar uçuştan önce çevredeki ortamı dikkatlice kontrol etmeli ve bu manevrayı açık bir alanda yapmayı seçmelidir.

Videonuzun oluşturulmasında yer almayan kişilerin üzerinden uçmamaya her zaman emin olmalısınız.

Her zaman dronunun kontrolünü elinde tutmalısın. Uçağınız otomatik bir uçuş yolunda uçarken bile, ellerinizi kontrolörün üzerinde tutun ve bir uçak veya helikopter yaklaşırsa paterni nasıl durduracağınızı ve ineceğinizi bilin.

Uçağınızı daima göz önünde bulundurmalısınız, böylece yaklaşan engelleri görebilir ve kaçınmak için harekete geçebilirsiniz.

Avuç içi bomba kullanıyorsanız, konunuzu çevrelendikten ve seyahat etmemeye dikkat ederken hareketlerinize daima dikkat edin.

Her zaman unutmayın, bir yörünge gerçekleştirirken güvenlik en yüksek önceliktir. Bu önlemler bazı yerlerde yasalarca zorunlu tutuluyor ve her yerde sağduyulu. Güvenli uçun ve eğlenin!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x