DRONEEĞİTİM VİDEOLARIEĞİTİMLERÜRÜN İNCELEMEÜRÜN KULLANIMI VE BAKIMI

Drone İle Selfie Çekiminizi İleri Seviyeye Taşıyın !

1.1kviews

Akıllı telefon fotoğrafçılığı son on yılda büyük değişimler geçirdi. Yüksek çözünürlüklü ön yüzlü telefon kameraları ve selfie çubuklarıyla bir tripodun üzerine zamanlayıcılı DSLR takma günleri sona erdi. Hava fotoğrafçılığına erişim arttıkça selfie çekimi de evrimleşmeye devam ediyor. Hatta son selfie çılgınlığı, selfieleri tamamen yeni bir bakış açısından gösteren “Selfie Drone”udur.

Çoğu selfie drone’u kompakt, katlanabilir ve kolayca taşınabilirdir. Dahili kameraları ise piyasadaki telefonların çoğundan iyidir.

Drone Varken Kimin Selfie Çubuğuna İhtiyacı Var?

Selfie çubuğu her yerde ve her zaman kullanılabilen mükemmel bir aksesuar olsa da görüş açısı oldukça kısıtlıdır. Çekim noktası kullanıcıdan bir kol uzaklığına sabitli ve bununla yaratıcı olmak zor.

Selfie drone’u ise havadan eşsiz bakış açılarıyla çekim yapabileceğiniz bir teknoloji. Bir drone ile selfie çekimleriniz ufkunuzu genişleten sanat eserleri haline gelebilir. Selfie drone’u ile basit bir selfie çekmek oldukça zordur. Eğer selfie çekiminizi ilerletmekte ciddiyseniz o zaman selfie drone’u tam size göre bir araçtır.

Peki selfie drone’unda aramanız gereken özellikler nelerdir ?

Taşınabilirlik

İdeal olarak, drone’unuzun sırt çantanıza kolayca sığabilmesini istersiniz, böylece drone’unuzu akıllı telefonunuzun yanında taşımanız pratikleşir. Drone üreticileri bu durumu küçük katlanabilir drone’lar ve mini drone’lar yaparak çözmüştür.

Kullanım Kolaylığı

Eğer selfie drone’unuzu kurmakta, kaldırmakta ve havada konumlandırmakta zorluk yaşıyorsanız, o drone sizin için uygun değil demektir. Bazı selfie drone’ları sadece akıllı telefonla temel fonksiyonları gerçekleştirebilir ve kolaylıkla kontrol edilebilir.

Görüntü Kalitesi

Selfie drone’larından bile profesyonel seviye kamera seviyesi bekleyebilirsiniz. Selfie’lerinizin dikkat çekici ve stabil olmasını sağlamak için 1080p 30fps çekim yapabilen ve mekanik gimballi bir drone almaya çalışın.

Hassas Konumlandırma

Uzak yerlere seyahat ederken, uydu konumlandırması her zaman mevcut olmayabilir ve drone’unuz savrulmaya maruz kalabilir. Bu tehlikeli olabileceği gibi selfie çekimi için de iyi değildir. Görüş sensörleri olan ve GPS olmadan bile sabit hover yapabilen bir drone tercih edin.

Akıllı Özellikler

Çeşitli uçuş modları ve özellikleri, selfie’nize daha fazla renk ve enerji katmanızı sağlar. Mesela DJI’ın Gesture Modunu (Hareketli Çekim Modu) ele alalım. Bu mod ile Mavic veya Spark drone’larına fiziksel hareketlerinizle komut vererek bu drone’ların sizi tespit edip, karenin ortasına alıp, çekim yapabilmelerini sağlayabilirsiniz. Drone’un ışıklarının yanıp sönmesi zamanlayıcının açık oldunu gösterir, böylece drone çekim yapmaya başlamadan önce hazırlık yapabilirsiniz. Bu da kimsenin yardımına ihtiyacınız olmadan kolaylıkla hava selfiesi çekebileceğiniz anlamına geliyor.

Piyasadaki En İyi Selfie Drone’ları

Mavic Pro

Mavic Pro mükemmel selfieler çekmeye kutuda hazır bir şekilde geliyor. Bu drone’u uçurmak inanılmaz derecede kolay ve hareketli çekim moduyla selfie çekmek her zamankinden daha da kolay.

Sadece kollarınızı kaldırmanız, Mavic’in size ve arkadaşlarınıza odaklanıp fotoğrafınızı çekmesi için yeterlidir.

Mavic Air

Mavic Air, katlanabilir tasarımı, harika kamerası ve 3 eksenli gimbaliyle Mavic serisinin özelliklerini içerirken aynı zamanda birkaç yeni akıllı özellik de ekler. ActiveTrackQuickShots ve SmartCapture gibi özellikleriyle karmaşık ve hareketleri çekimleri kolaylaştırır.

Spark

Spark, DJI’ın sunduğu en küçük drone olduğundan drone’larını yanlarında taşımak isteyenler için çok uygundur. Ancak boyutu sizi aldatmasın, 12 MP kamerası ve 2 eksenli gimbaliyle inanılmaz hava çekimleri gerçekleştirir.

Hangi Selfie Drone’unu Almalısınız ?

DJI Mavic ProMavic Air ve Spark’ın üçü de kullanması kolay, katlanabilir ve mükemmel selfieler çekebilen drone’lardır. Hepsinin mekanik gimbal, hareket algılama, mobil cihaz kontrolü, akıllı konumlandırma sistemleri ve yüksek kalite kameraları mevcuttur. Bu drone’lardan hangisini seçerseniz seçin her üçü de havadan eşsiz selfieler çekip paylaşmanız için harikadır. Siz de kendi selfie drone’unuzu edinerek selfie çekiminize seviye atlatın.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x