DJI Home Return
EĞİTİMLERGÜVENLİ UÇUŞÜRÜN KULLANIMI VE BAKIMI

DJI Dronlarda Eve Dönüş (RTH) Fonksiyonunun Nasıl Çalıştığını Keşfedin !

7.5kviews

DJI Eve Dönüş (RTH) fonksiyonunun nasıl çalıştığını ve her drone pilotu için neden paha biçilmez olduğunu keşfedin.


DJI RTH işlevi, dronunuzun güvenli ve erişilebilir bir iniş yerine getirilmesine yardımcı olan çok kullanışlı bir güvenlik özelliğidir. Bu teknolojinin nasıl çalıştığını ve bundan nasıl faydalanabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

3 Tip Home Return Mevcuttur 

Akıllı RTH

Bu mod, kullanıcıların uzaktan kumandadaki RTH düğmesine veya DJI GO 4 uygulamasına dokunduklarında uçağın Ana Noktaya dönmesini emretmelerini sağlar.

Düşük Batarya RTH

DJI drone’un pil seviyesi belirli bir seviyeye ulaştığında, DJI GO 4 uygulamasında bir bilgi istemi görünecek ve dron Home Point‘e dönecektir.

Arızalı RTH

Bu mod, bir uzaktan kumandaya bağlandığında veya Wi-Fi aracılığıyla sinyal kesilirse dronunuzu tekrar Ana Noktaya getirir.

RTH Nasıl Çalışıyor?

Bir DJI dronu, dört GPS sinyali aldığında kalkış konumunu Ev Noktası olarak ayarlayacaktır. Dronu gerçek zamanlı GPS koordinatlarını sürekli olarak analiz edecek ve dönüş uçuşuna yardımcı olmak için bir pusula kullanacaktır. Home Point pozisyonu, GPS veya pusulayı etkileyen herhangi bir şey RTH fonksiyonunu etkileyebilir.

Dronun Güvenli bir şekilde Ana Noktaya geri dönmesini sağlamak için, lütfen onu enterferanssız bir açık alana uçun ve herhangi bir uçuştan önce Ana Noktayı yenilemeyi unutmayın. *

* Çok sayıda yüksek bina içeren kentsel alanların GPS sinyallerini engelleyebileceğini lütfen unutmayın. Manyetik alanlar, yüksek gerilim kabloları ve metalden yapılmış yapılar da pusulayı etkileyebilir.

Ön Kontrol Dronu Hazırlama

Bir dron Arızaya Dayanıklı RTH moduna girdiğinde, engelleri önlemek için dronu kontrol edemezsiniz. Ancak, DJI GO 4 uygulamasında nispeten daha yüksek bir uçuş yüksekliği ayarlayarak, dron eve dönmeden önce bu rakıma yükselecektir. Daha yüksek bir rakımda uçmak suretiyle, drone daha güvenli bir uçuş operasyonu sağlamak için basit ve etkili bir yol olan yolundaki engellerin çoğundan kaçınabilir. *

* Eğer dronun mevcut rakımı, DJI GO 4 uygulamasında ayarlanan rakımdan daha yüksekse, doğrudan mevcut rakımda dönecektir.

Ev Noktasına geri döndüğünde, drone görme sensörleriyle engelleri tespit edebilir ve güvenli bir yüksekliğe çıkar. *

* Vizyon sensörleri sadece iyi aydınlatılmış bir ortamda net dokuya sahip engelleri tespit edebilir. 

Lütfen dikkat: Mavic Pro, Mavic Air ve Spark yukarı doğru görüş sensörlerine sahip değildir.

Akıllı RTH özellikleri

Hatalı RTH modu

Bir dron, orijinal uçuş yolunu kullanarak Ana Noktaya geri dönecek ve sinyal yolunu mümkün olan en kısa sürede geri yükleyerek kullanıcıların uçuş yolunu kontrol etmelerini sağlayacaktır. *

* Drone, diğer RTH modlarıyla çalıştırıldığında orijinal uçuş yolunu kullanarak Ana Noktaya geri dönmeyecektir. Bunun yerine, Başlangıç ​​Noktasına dönmek için en kısa uçuş yolunu seçecektir. 
Lütfen dikkat: Spark her zaman herhangi bir RTH modunda dönmek için en kısa uçuş yolunu seçecektir.

Akıllı RTH modu

Dronun Ev Noktasının üzerine ulaştığında, İniş Koruması otomatik olarak etkinleşecek ve aşağıya doğru algılanan sensörler dronun altındaki alanın iniş için uygun olup olmadığını belirleyecektir. Alan iniş için uygun değilse, drone yerine geçer ve kullanıcının komutunu bekler. *

* Lütfen dikkat: Spark sadece su yüzeylerini tespit edebilir , düz yüzeyleri tespit edemez.

Buna ek olarak, lütfen kalkış ve iniş sırasında aydınlatma koşullarının yeterli olduğundan emin olun. *

* Inspire 2’nin Precision Landing’i desteklemediğini lütfen unutmayın..

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x