HABERLERSTABİLİZASYON GİMBALÜRÜN İNCELEME

DJI Ronin-SC ile DJI Ronin-S Karşılaştırması

2.2kviews

Ronin-S, DLSR kameralar için mükemmel bir sabitleyicidir ve çok çeşitli kameralar ve lens kurulumları ile mükemmel uyumluluk sunar. Şimdi ise Ronin-SC‘nin piyasaya sürülmesi ile kullanıcılara aynasız kameralar için tasarlanmış hafif ve taşınabilir bir gimbal sunuluyor. Hangisini almalısın? Her ikisini de sizler için karşılaştırma makalesinde yan yana test ettik.

Yeni Ronin-SC, mükemmel 3 eksenli stabilizasyon, hafif bir tasarım ve ilave fonksiyonellikler sunuyor.  Ronin serisinin en yeni üyesi olarak, bu el tipi gimbalın tanıtımı, kameramanların ve film yapımcılarının ilgisini çekti. Bu gimbal karşılaştırmasında, bir satın alma işlemi yapmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken en önemli hususları ele alıyoruz.

DJI Ronin-SC vs DJI Ronin S

Dizayn

Ronin-S ve Ronin-SC’nin her ikisi de taşınabilir, çıkarılabilir bir tasarıma sahiptir ve bu durum kullanımı çok uygun hale getiriyor.

Ronin-SC sadece 1,1 kg ağırlığındadır ve farklı çekim yerlerine giderken taşınması inanılmaz derecede elverişlidir. Ronin-SC’nin daha küçük boyutlu profili, sırt çantasında veya taşıma çantasında saklanmasını daha da kolaylaştırıyor.

 

Kullanıcılar, eksen konumlarının nasıl ayarlandığına bakmaksızın Ronin-SC’yi tekrar depo konumuna getirebilir ve taşımayı kolaylaştırabilir. Bu aynı zamanda Ronin-SC’nin her kullandığınızda dengelenmesine gerek olmadığı anlamına gelir.

Kamera Uyumluluğu

Bu, uyumluluk sizin için hangisinin doğru olduğuna karar verirken göz önünde bulundurulması gereken önemli bir husustur. Ronin-S, geniş bir DSLR ve aynasız kamera yelpazesiyle birlikte kullanılabilirken, Ronin-SC, özellikle 2 kg’a kadar olan aynasız kameralar için tasarlanmıştır.

Ronin-SC ile uyumlu yaygın olarak kullanılan kameraların bir listesi:

SonyNikonCanonPanasonicFujifilm
a7 SeriesZ6EOS RGH5 X-T2 
a9Z7M50GH5SX-T3
a6500G9
a6400
a6300
RX100

Kurulum

Ronin-SC, ayar ve ayarlamayı çok daha hızlı hale getiren eksen kilitlerine sahiptir. Çabuk Çıkarma Plakası, hızlı çekim için başka bir kullanışlı özelliktir ve kullanıcılara önceden yapılandırılmış montaj konumlarını kullanma seçeneği sunar.

Konumlandırma Bloğu – Hızlı Çıkarma Plakası

Tüm gimbal eksenleri taşıma sırasında kilitlenebilir.

Aşağıdaki video size Ronin-S’yi nasıl ayarlayacağınızı gösterir:

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x