DRONEHABERLER

DJI ilk FPV yarış Dronunu Çıkartmaya Hazırlanıyor Gibi …

747views

DJI, tespit edilen FCC dosyalarına yapılan başvurulara göre, bir FPV drone çıkarması beklenmektedir . Üç ürün – “DJI FPV Hava Birimi”, “DJI FPV Uzaktan Kumandası” ve “DJI FPV Goggles” – bu ürünler yakın zamanda devlet kurumuna kaydedildi.

DJI geçmişte FPV Drone ile uğraşıyordu. Şirket, 2017 yılında birkaç farklı DJI drone ile çalışan, DJI Goggles adlı PlayStation VR boyutlu bir kulaklığı piyasaya sürdü. Ancak bu biraz tuhaf bir çözüm, Çin şirketinin bu fikirden yola çıktığı ana kadardı.

Bu arada, özel gözlük ve kontrolöre sahip bir “FPV hava ünitesi”, yarış için inşa edilmiş bir dron gibi veya en azından yüksek manevra kabiliyeti gibi geliyor. Mantıklı olurdu; DJI tüketici dronlarında liderdir ve GoPro, 3D Robotics gibi bir rekabet gördü ve son zamanlarda Parrot pazardan uzaklaştı (değişen derecelerde). Ancak DJI, daha çok raf dışı parçalardan yapılan özel yapım dronlardan oluşan, pazarın büyüyen drone yarış / FPV dilimi için özel olarak tasarlanmış bir dronuna sahip değildi .

FPV DRONE BÜYÜK DRONE PAZARININ BÜYÜYEN BİR PARÇASI
Bu günlerde sadece drone yarışı yarışmaları ve ligleri sağa sola koşmakla kalmıyor, aynı zamanda FPV insansız dronlarlar için videografi dünyasında da bir patlama yaşanıyor. Yetenekli FPV uçağı pilotları, viral olmaya, Formula Drift’i çekmeye, Kohl’un reklamlarını yapmaya kadar her şeyi yaparak çalışma yeteneklerini ortaya koyuyor. Bu trendin içine girmeyi kolaylaştıran bir ürün tasarlamak, özellikle de DJI’nin küçük kameralar ve yüksek kaliteli görüntüleri yakalayabilen dronlar oluşturma konusundaki uzmanlığı ile anlamlıdır.

Akılda tutulması gereken bir şey, FPV drone çok fazla çarpma eğilimindedir. Çok daha hızlı hareket ediyorlar ve kontrol etmeleri zorlaşıyor ve pilotlar GPS kilidi veya otomatik gezinme gibi asistlere sık sık erişemiyorlar. FPV uçaklarının sık sık kullanıma hazır parçalardan bir araya toplanmış olmalarının büyük bir nedeni, çarpışma sırasında tamir edilmelerini kolaylaştırmasıdır. DJI’nin bunu nasıl telafi ettiği, insansız hava aracının serbest bırakılıp bırakılmadığı konusunda aranacak bir şey olacaktır.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x