HABERLER

Parrot,ANAFI’nin Engelden Kaçınma Özelliğinin Olmayışını Açıkladı

1.4kviews

Geçen hafta Londra’da Parrot’un Küresel Tüketici Ürün Pazarlama Müdürü Pascal Perrin, ve Fransız şirketin Halkla İlişkiler Müdürü Fabien Laxague’la tanıştım.Şehirde Parrot’un son drone’ u :
4K çekim yapan ve böceklerden esinlenerek tasarlanan ANAFI.

Şehre kafamda birçok soruyla ve açıkfikirli bir şekilde geldim.Parrot son zamanlarda ilginç hamlelerde bulundu.Şirketin Bebop 2 ve Disco drone’larını iş için adapte etmesinin ,3DR’ın izinden
giderek ticari drone satışına yöneleceklerinin bir işareti olduğunu zannettim.Hem Fransız üreticiler uzun zamandır piyasaya DJI’yla rekabet edecek bir şey sürmemişlerdi.Ama,ANAFI’yi benzersiz özellikleriyle çalışırken yakından gördükten sonra , bu küçük drone’un tüketici pazarını sarsabileceğine ikna oldum.

Parrot çalışanlarıyla konuşmalarımızı yayınlamanın ilginç olacağını düşündük.Özellikle Perrin ve Laxague,son zamanlarda satışa çıkan çoğu DJI drone’unda standart bir özellik olan engelden kaçınma özelliğinin ANAFI’de neden bulunmadığı hakkında ilginç şeyler söyledi.Parrot’un en yeni drone’unda bu özelliğin bulunmaması , biz de dahil birçok kişi için göze batan bir eksiklikti.Ama Parrot bu eksikliğin neden o kadar da önemli olmadığını açıkladı.

Neden Parrot ANAFI’nin Engelden Kaçınma Özelliğine Sahip Değil

Parrot çalışanlarına bu eksikliğin sebebinin ne olduğunu sordum.Şirketin tüketici pazarında en büyük rakibi DJI olduğundan ve ANAFI’nin en yakın rakibi Mavic Air’de birçok engelden kaçınma teknolojisi bulunduğundan, ANAFI’nin bu özellikten yoksun olması çoğu tüketici için caydırıcı olabilir.

Peki bu kararın sebebi neydi ?Drone’un hafifliği için mi,fiyatı düşük tutmak için mi yoksa drone’un mümkün olduğu kadar kompakt olmasını sağlamak için miydi ?

‘’Tüketici içindi,’’dedi bana Fabien

‘’Tüketicileri,drone kullanırken önceliklerinin ne olduğunu,drone’da hangi özellikleri aradıklarını ve nasıl kullanmak istediklerini anlamak için uzun süre dinledik.Bu yüzden ANAFI öncelikleri uçuş süresi, taşınabilirlik ve kameraydı.’’ dedi Perrin.

‘’Bu kadar küçük,hafif ve 25 dakika uçabilen bir şey yapabilmek için bir seçim yapmamız gerekiyordu.’’

Pratiklik Bir Yana : Engelden Kaçınma Sistemi Pilotları Tembelleştiriyor Mu ?

Eğer Parrot engelden kaçınma teknolojisini eklemeye çalışsaydı ANAFI’nin en iyi özelliklerinin bazılarından fedakarlık yapmak zorunda kalacaklardı.Aynı zamanda Parrot , tüketicilerinin bu eksiliği çok önemli bulmayacaklarına inanıyor.Etkileyici 25 dakikalık uçuş süresi,harika taşınabilirliği ve kaliteli kamerasıyla ANAFI ,güvenlik özellikleri ne olursa olsun,çekici bir teklif sunuyor.

Ama bu pratiklikler bir yana , Parrot ve DJI arasında felsefi farklar da var.

Parrot çalışanları,Parrot’u uçurmanın sorumluluk almayla ve her zaman odaklanmayla ilgili olduğunun üzerinde durdular.

‘’Tüketicilerimizin uçuşlarının sorumluluğunu almalarını istiyoruz.’’dedi Fabien Laxague

‘’Anahtar nokta şu : insanların her yerde uçmasını istemiyoruz.’’-bunu söylerken elleriyle çılgın jestler yaptı…ama siz konuyu anladınız.

‘’Pilotların uçuşlarına her an odaklı olmalarını ve yasalara uymalarını istiyoruz.Pilotlarımızın,çevrelerinin farkında olmalarını teşvik ediyoruz.Nasıl uçuş yapılması gerektiği hakkında bir çok vidyo yayınladık.’’diye devam etti.

Uygulamada ANAFI’yi ilk çalıştırışlarında kullanıcılara, drone’u nasıl güvenli uçuracakları ve kontrol edecekleri hakkında bilgi verilir.Böylece drone’u paketten çıkarıp yılbaşı ağacına çarpma gibi trajik durumlarla karşılaşılamaz.

‘’Önemli olan , insanların nasıl düzgün uçacaklarını öğrenmeleri ve bunu hep yapmaları.’’

Burada söylenmek istenen ,tüketici drone’larında bulunan engelden kaçınma sisteminin,olması gerekenden daha rahat olduklarından yeni nesil pilotları tembelleştirdiği.Parrot çalışanları anlaşılacağı üzere bu konu üzerinde çok yorum yapmak istemediler ama Laxague ‘’Her an teknolojiye güvenemezsiniz.’’dedi.

Sonuç Olarak

Bu konuda Parrot’un bakış açısı kesinlikle ilginç.Belki de otomatik engelden kaçınma sistemi gerçekten pilotları tembelleştirerek daha dikkatsiz olmalarına sebep oluyor ve hata yaparak bu hatalarımızdan ders çıkarmamızı engelliyor.

Herşeye rağmen bu sistem aynı zamanda kazaların da önüne geçiyor.Profesyonel pilot da olsanız , daha rahat bir pilot da olsanız,uçarken size yardımcı olan bir sistem paha biçilmezdir.

Sonuç olarak tüketici drone’larındaki engelden kaçınma sistemilerinin amacı,bu pahalı teknolojinin rahatlıkla kullanılabilmesini sağlamak.İstisnai durumlar hariç,hiçbir sorumluluk sahibi pilot kaza yapmamak için böyle bir sisteme ihtiyaç duymaz.Tabiki de Parrot’un yeni drone’u ANAFI’yi kullanıyorsanız ne yaptığınızı biliyorsunuzdur.Ve belki de bu o kadar da kötü bir şey değildir.

Alıntı : Dronelife.com

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x