HABERLER

Görüntüleme İhtiyaçlarınız İçin Doğru Projektör ‘ü Nasıl Seçersiniz?

2.3kviews

Görüntüleri müşterilerinize sunmaya gelince, daha büyük daha iyidir. Ancak bir projektör büyük bir TV’den daha mı iyidir? Belki bir projektör istiyorsunuz ama teknik ifadeleri bunaltıcı buluyorsunuz. Sorularınızı yanıtlayacağız ve bir projektör seçerken hangi özelliklerin önemli olduğunu tartışacağız.

Projektör mü? ve Televizyon mu?

Çoğu durumda, birkaç nedenden dolayı bir projektör büyük bir TV’den daha iyi bir seçim olacaktır. 60 inçlik bir TV, yaklaşık 52 inç genişliğinde ve 29 inç yüksekliğinde bir ekran boyutuna sahiptir. Manzaraya yönelik resimleriniz tam ekran görüntülenecek, ancak portreye yönelik resimleriniz yalnızca 29 inç uzunluğunda olacak ve ekranın yarısından daha azını kaplayacak. Projektör ile duvarınız kadar büyük görüntüler gösterebilirsiniz. Müşterilerinizin sipariş etmek istediği en büyük boyutta, hatta 40×60 inçlik bir portrede bile resimleri göstermekte sorun yaşamayacaksınız.

Bazı TV’ler, doğrudan önde ve ortada olmadığınız sürece optimum bir izleme deneyimine izin vermez. Kenara yerleştirilen herkes, görüntülerin yıldızlardan daha az bir önizlemesini alabilir. Projektörler bu konuda çok daha bağışlayıcıdır.

Bir projektörü paketleyip müşterinin evine, hatta bir düğün salonuna götürmek kolaydır. Büyük TV’leri taşımak zahmetlidir ve ekranı çizilmeye veya kırılmaya karşı korumanız gerekir.

Bir TV’nin bir projektörü tam anlamıyla gölgede bıraktığı bir durum vardır: parlak bir şekilde aydınlatılmış bir oda. Ortam ışığı, yansıtılan bir görüntüyü bastırabilir ve bozabilir. Görüntüleri sunmak istediğiniz alanlarda ortam ışığı üzerinde kontrole sahip olup olmayacağınızı düşünün.

Projektörü ne için kullanmayı planlıyorsunuz?

En düşük fiyatlı projektörlerin çoğu, PowerPoint veya beyaz tahta sunumları ve şirket görüntülü sohbetleri gibi ticari kullanımlar için en uygun olanlardır. Bir bilgisayara bağlanmak için makul miktarda parlaklık ve çeşitli seçenekler sunabilirler, ancak çözünürlükleri tam HD (1920×1080 piksel) olmayabilir veya film ve TV izlemek için doğru biçimde (16:9) olmayabilir. En önemlisi, iş amaçlı kullanım için tasarlanan projektörler genellikle parlak bir şekilde aydınlatılmış bir konferans odasında ortaya çıkması amaçlanan ancak daha karanlık bir odadaki filmlerle doğal görünmeyen oldukça abartılı renklere sahiptir ve görüntüyü daha doğru hale getirmek için video ayarlarından yoksundurlar.

Filmler için, HDTV ve ev video yayınları için kullanılan Rec 709 renk gamının tamamını veya çoğunu yeniden üretebilen en azından bir tam HD projektör edinmelisiniz. İdeal olarak, referans standartlarına yakın bir Sinema veya Film modunun yanı sıra en iyi performans için görüntüde ince ayar yapmak için ihtiyaç duyduğunuz kontrolleri içerir.

Projektörü ne tür bir odada kullanacaksınız?

Bu soru özellikle film meraklıları için önemlidir çünkü bir projektöre ne kadar harcamanız gerektiğini etkiler. Dışarıdan gelen ışığı tamamen engelleyebileceğiniz özel bir sinema odanız var mı, yoksa filmleri sadece geceleri ışıklar kapalıyken mi izliyorsunuz? Gerçekten sinematik bir büyük ekran deneyimi yaşamak ve en sevdiğiniz karanlık, karamsar gerilim filmindeki en ince detayları görmek ister misiniz? Öyleyse, gerçekten derin, koyu siyah seviyeleri ve özellikle yüksek kontrast oranıyla daha zengin, daha ilgi çekici bir görüntü sağlayan bir görüntü sunabilen üst düzey bir ev sineması projektörü almak için daha fazla para ödemeye değer olabilir. Bu projektörler genellikle daha iyi kontrast ve daha net görüntüler sağlayan daha yüksek kaliteli lens sistemleri kullanırlar, ancak aynı zamanda daha büyük ve daha ağırdırlar; onları bir masaya veya rafa yerleştirmek için.

Ne kadar büyük bir ekran istiyorsunuz?

Ekran boyutu ne kadar büyükse, projektörünüzün iyi doygun bir görüntü elde etmesi için o kadar fazla ışık çıkışına ihtiyacı vardır. Bir projektörün parlaklık kapasitesi genellikle ANSI lümen cinsinden listelenir, ancak üreticilerin belirttiği ışık özelliklerinin yanıltıcı olabileceğini unutmayın; gerçek dünya kullanımında projektörler, en azından daha doğru resim modlarında genellikle çok daha az ışık yayar. 100 inçlik bir ekran için en az 1.000 ANSI lümen öneriyoruz; bu, güvende olmak için yaklaşık 2.000 lümenlik belirtilen ışık çıkışına sahip bir projektör aramanız gerektiği anlamına gelir. (Eğer özel bir sinema odası projektöründen bahsediyorsak, odayı tamamen karanlık tutacağınız için biraz daha düşük bir sayıyla kurtulabilirsiniz.)

Sizin için Doğru olan nedir?

Yüksek düzeyde ortam ışığına sahip bir odada büyük bir TV daha iyi bir seçim olsa da, projektör çoğu durumda daha fazla fayda sağlar. Projektörler daha büyük görüntüleri görüntülemenize olanak tanır, daha taşınabilirdir ve benzer ekran boyutuna sahip bir TV’den daha ucuza mal olur.

Hangi projektörün sizin için en iyisi olduğunu söyleyemem ama kullanacağınız alanda iyi çalışacağını düşündüğünüz projektörü seçerken özellikleri ve teknik özellikleri göz önünde bulundurun.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x