HABERLER

Dış Mekan Projeksiyon Cihazı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

3kviews
Projeksiyon cihazında Outdoor kullanımda nelere dikkat edelim?

Projeksiyon cihazı ile Büyük ekran gibisi yok ve arka bahçenize bir dış mekan film projektörü eklemek, her türlü toplantıyı nihai buluşmaya dönüştürüyor. Alanınız için doğru dış mekan projektörünü nasıl seçeceğiniz konusunda size yol göstereceğiz ve en iyi seçimlerimizi paylaşacağız. Patlamış mısırı kapın, arkadaşlarınızı davet edin ve ultra eğlenceli bir dış mekan deneyimi yaratalım.

İyi hava etkinlikleriniz için yeni bir projektör düşünüyorsanız, paranızı iyi değerlendirdiğinizden emin olmak istersiniz.

Projeksiyon cihazı benzer görünebilir, ancak hiçbiri aynı değildir. Projektörlere güç sağlamak için kullanılan üç farklı teknoloji vardır. Hangi teknolojiyi seçtiğiniz, ekipmanınızın kullanım ömrüne katkıda bulunmanın yanı sıra diğer faktörler üzerinde de bir miktar etkiye sahip olabilir.

Kullanılan ampul tipi bakım maliyeti üzerinde etkili olabilir. Yüksek yoğunluklu deşarj (HID) ve Ultra yüksek performanslı (UHP) lambalar olarak da bilinen Metal Halide lambalar süper parlaktır ve endüstriyel kullanım içindir. Ömürleri akkor ampullerle karşılaştırılabilir. Ayrıca, gücün bir kısmını kullanırken HID lambalarıyla karşılaştırılabilir bir çıkışa sahip olabilen LED’iniz de var. 25.000 saate kadar veya daha uzun süre dayanırlar. Lazer aydınlatma, LED ile karşılaştırılabilir bir çıkışa ve kullanım ömrüne sahiptir ve hibrit projektörler her iki teknolojiyi de içerir.

Ekran Boyutu:

Büyük toplantılar için yaklaşık 100 inç olacak şekilde çekim yaparken, ne kadar büyük bir ekran boyutu görüntülemek istediğinizi unutmayın. Ek olarak, dış mekan alanınızda işe yarayacağından emin olmak için projektör ile ekran arasında olması gereken mesafe olan yansıtma mesafesine bakın.

Parlaklık:

Parlaklık lümen veya mum ayağı cinsinden ölçülür. Bu, küçük bir mumun bir ayak öteden yaydığı ışık olarak tanımlanır. Tipik bir 75W akkor ampul 1100 lümen yayar. Genel olarak, görüntüleme alanındaki ortam ışığı ne kadar fazlaysa, lümen de o kadar yüksek olur.

Dış mekanların, fazladan gelen ışık ve ses kontrolü açısından mücadele etmesi gereken daha çok şey vardır. Bir odanın veya tiyatronun içinde, üstteki kaynaklardan, koridorlardan ve pencerelerden gelen ışık miktarını neredeyse tamamen kontrol edebilirsiniz. Görüntüleme alanınızı sokak ışıklarından, evlerden veya dükkanlardan uzağa yerleştirebilseniz bile, ay ve yıldızlar üzerinde çok az kontrolünüz olur.

Projeksiyon Cihazı Çözünürlüğü:

Çözünürlük, projektörünüzün görüntülediği piksel sayısıdır. Daha yüksek çözünürlük = daha yüksek görüntü detayı. En az 720p’yi seçin, ancak 1080p veya 4K size daha da iyi görüntü kalitesi sağlayacaktır. Blu-Ray için standart çözünürlük 1280 × 720’dir. Daha yüksek kaliteli bir görüntü istiyorsanız, çoğu projeksiyon sisteminde bir sonraki çözünürlük 1280 × 768’dir. Eşleşecek görüntü kalitesine sahip en pahalı projektörler 1920 × 1080’dir. Bu, oyun ve HD video için istediğiniz seviyedir.

Projeksiyon Cihazı Bağlantı İmkanları:

Projeksiyon cihazı ile ne izleyeceğinizi ve ister Bluetooth, WiFi, akış cihazı veya dizüstü bilgisayar aracılığıyla mevcut cihazlarınıza nasıl bağlanacağınızı düşünün. Ek olarak, projektörünüzü nasıl çalıştıracağınızı düşünün. Bazılarının yerleşik pilleri olmasına rağmen, çoğunun fişe takılması gerekir. Dış mekan kullanımı için derecelendirilmiş uzatma kabloları kullandığınızdan emin olun.

Bir Dış Mekan Ekranının/Perdenin Seçilmesi:

Projektör seçiminizi daralttınız, şimdi optimum görüntüleme platformu için ne kullanmalısınız? Açıkça. Açık hava etkinlikleri genellikle büyük kalabalıklar çektiğinden, büyük bir ekranla veya başka bir yüzeyle başlamak istersiniz. Bölgedeki tüm ortam aydınlatmasından kurtulamıyorsanız, ekranınızın açısını ayarlamaya çalışın veya başka bir şekilde onu dikkat dağıtıcı ışık kaynaklarından uzağa yerleştirin.

Dış mekan projektörleri genellikle uzun mesafeli makinelerdir; bu, projektörün ekrandan en az 1,8 metre uzağa yerleştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Stabil ve yansıtıcı olduğu sürece malzeme daha az önemlidir; Yüksek binaların ve diğer yapıların kenarlarına yansıtılan görüntülerden bile harika sonuçlar elde edilmiştir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x