HABERLER

Ev içi kameraların hareket sensöründeki obje takip özelliği nasıl çalışmaktadır?

81views

Ev içi kameraları incelerken hareket algılama kamerasını bulabilirsiniz ama nedir, nasıl çalışır, daha fazla para harcamalı mısınız?

Hareket takipli güvenlik kamerası nedir?

Otomatik hareket takipli güvenlik kameraları, hareketli hedefleri otomatik olarak tespit etmek ve takip etmek için tasarlanmıştır. Bu kameralar, görüntü tanımayı kullanarak hareketli hedefleri tanımlayabiliyor ve hatta bazıları insanları, araçları ve yüzleri bile tanıyabiliyor.

Hareket izleme, bir nesnenin hareketini kameranın perspektifinden takip etmeyi içerir. Hareket yakalama (veya mocap) sistemleri, ağırlıklı olarak insanların ve nesnelerin karmaşık hareketlerini yakalamak için özel olarak tasarlanmıştır.

Güvenlik kamerasında hareket izleme nedir?

Otomatik hareket takipli güvenlik kameraları, hareketli hedefleri otomatik olarak tespit etmek ve takip etmek için tasarlanmıştır.

Hareketli güvenlik kamerası nedir?

Hareket Algılama Kamerası Nasıl Çalışır?
Yalnızca görüş alanında hareket algıladığında kayıt yapan bir güvenlik kamerasıdır. İki tür video hareket algılama kamerası vardır; yazılım tabanlı hareket ve pasif kızılötesi (PIR). PIR, vücut ısısını tespit eden gizli kızılötesi kameralar kullanır.

Hareket Algılama Kamerası

Kataloğumuzu incelerken hareket algılama kamerasını bulabilirsiniz ama nedir, nasıl çalışır, daha fazla para harcamalı mısınız?

Hareket algılama kameraları nelerdir?

Yalnızca görüş alanında hareket algıladığında kayıt yapan bir güvenlik kamerasıdır. İki tür video hareket algılama kamerası vardır; yazılım tabanlı hareket ve pasif kızılötesi (PIR).

PIR, vücut ısısını tespit eden gizli kızılötesi kameralar kullanır. Dolayısıyla, sıcak bir cisim bölgeyi geçtiğinde, ortamdaki kızılötesi enerji seviyeleri hızlı bir şekilde değişecek ve hareket uyarılarını tetikleyerek kayıt yapmasına ve muhtemelen size bir alarm göndermesine neden olacaktır.

Yazılım tabanlı, ardışık kareler arasındaki piksel değişikliklerini karşılaştırır. Yani birisi geçerse pikseller kontrol edilecek ve hareket uyarıları tetiklenecek.

Ancak video hareket algılama kamerası, nereye kurduğunuza bağlı olarak yanlış alarmlara eğilimli olabilir. Bu, gereksiz alarmlara ve/veya kayıtlara neden olur. Bunu önlemenin bir yolu, kameranızı pencereler veya ısıtma delikleri gibi ısı seviyelerinin hızla değişebileceği alanlardan uzak tutmaktır.

Neden bunları kullanmalısınız?

Daha fazla zaman kazandırır

Kayıtlı çekimlerinizi veya kameranızı sürekli izleyerek zaman harcamanıza gerek kalmayacak, bunun yerine kameranız yalnızca hareket sensörleri tetiklendiğinde kayıt yapacak veya alarm gönderecektir. Bu, kameranızı sürekli kontrol etmenize gerek kalmadan, özgürce bir şeyler yapabilmenizi sağlar.

Yer tasarrufu sağlar

Her şeyi kaydetmek, kameranızın tahsis edilen depolama alanının çok hızlı dolmasına neden olacaktır, bu nedenle hareket algılama kamerasına sahip olmak, kayıtlarınızı yalnızca hareket sensörleri tetiklendiğinde uzun süre saklamanın iyi bir yoludur.

Daha güvenilir

Bu hareket algılama kamerası yalnızca hareket tetiklendiğinde kayıt yaptığından, kaydın tamamını izlemenize ve hatta sizin için önemli olan bir şeyi atlama riskine girmenize gerek kalmayacak.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x