HABERLER

Drone Fotoğrafçılığı Kamera İpuçları, Püf Noktaları ve En İyi Ayarlar

869views

Drone fotoğrafçılığı ‘nda her zaman en iyi fotoğrafları elde edebilmeniz için en kaliteli kamerayı kullanmak önemlidir. Ayrıca birçok ayarı olan bir drone kamerasına da ihtiyacınız var. Bu kamera ayarlarını ne kadar iyi anlarsanız, hava fotoğrafçılığınız ve filme çekme işlemleriniz büyük bir hızla gelişecektir. Drone’ların kullanımı daha ekonomik hale geliyor ve gerçekleri takip ediyor. ticari endüstriler için zamanlı ilerleme raporları, havadan görüntülemenin büyük bir faydasıdır. ISO, enstantane hızı, diyafram açıklığı, odak ve ölçüm gibi kamera ayarlarının anlaşılması ve en iyi gimbal stabilizasyonu, canlı ve keskin profesyonel hava fotoğrafları elde etmek için önemli faktörlerdir.Kullanım Her zaman en iyi sonuçları almanızı sağlamak için drone ile havadan çekimler yaparken üst düzey bir kamera. Çeşitli ayarlara sahip bir drone kamerası da gereklidir. İyi bir gimbal sabitleme sistemi, ISO, enstantane hızı, diyafram açıklığı, odak ve ölçüm gibi kamera ayarları bilgisi, net, keskin, profesyonel havadan görüntüler elde etmek için çok önemlidir.Beceri setinizi oluşturmak Drone’unuzun çeşitli kamera ayarlarını denemek harika bir fikir. Hava fotoğrafçılığı için kanıtlanmış doğru kamera ve ayarları kullanmak, renk sapması ve varil distorsiyonu gibi bozuk fotoğraflardan kaçınmanıza olanak tanır. Herhangi bir konuda uzman olmak zaman ve pratik gerektirir. Dronlar çok eğlencelidir, dolayısıyla öğrenme eğrisinden kesinlikle keyif alacaksınız.

Drone Fotoğrafçılığı ‘na Yeni Başlayanların Çoğunun Yaptığı 7 Kamera Ayarı Hatası

Drone kameranızı doğru ayarlamak, mükemmel bir hava fotoğrafı yakalama mücadelesinin yarısıdır. İyileştirilmiş uçuş teknikleri en doğru açıyı bulmanıza yardımcı olabilir, ancak kamera ayarları doğru olmazsa son görüşünüz uzak olacaktır. karşı çıktığın şeyden. Size yardımcı olmak amacıyla, deklanşör düğmesine basmadan hemen önce işleri halletmenize yardımcı olacak 7 yaygın kamera ayarı hatasını özetledik!

  1. Garanti Modu

Fotoğrafınız neden bazen düz beyaz veya siyah olarak görünüyor? Güvenlik modunu kontrol edin! AUTТО ve М(manuel) modları arasında seçim yapabilirsiniz. Otomatik modda olmadığında aşırı veya az tüketilen görüntülere ulaşmak çok kolaydır. Örneğin, bazı programlar M m’yi kullanabilir ve gece fotoğrafçılığı için yavaş bir deklanşör hızı ayarlayın. Ayrıca, gündüz aydınlatma koşullarında çekim yapmak için kamerayı sıfırlamayı unutursanız, sağlam bir beyaz görüntü elde edeceksiniz. Bu nedenle, bu durumdan kaçınmak için, önce otomatik modu seçip görüntüyü kontrol etmenizi, ardından manuel moda geçmenizi öneririz. ayarlar böyle.

  1. ЕV Соmреnѕаtіоn

Artık doğru güvenlik modunu seçtiğinize rağmen görüntü hala çok parlak veya çok karanlık mı görünüyor? Ekrandaki görüntü doğru bir şekilde ortaya çıkana kadar EV’yi (Eurosure Value) ayarlayarak bunu çözebilirsiniz. Basitçe, ЕV+ değişiklikleri görüntüyü daha parlak hale getirecek ve ЕV- değişiklikleri görüntüyü daha karanlık yapacaktır. Bir sahne için ideal bir EV ayarı, başka bir fotoğraf için tamamen yanlış olabilir. Bu nedenle, EV ayarını her zaman özel aydınlatmaya göre ayarlayın. Ancak, Manüel Modda EV’yi değiştiremeyeceğinizi unutmayın, çünkü güvenli bir sonuç elde edilir. deklanşör açıldı.

  1. ІЅО

Resimde çok fazla gürültü mü var? Bu, deklanşörün veya ışığın az olduğu ortamlarda hızlı çekim yapmanıza olanak sağlar, ancak aynı zamanda gürültünün artmasına da yol açar . Gündüzleri yüksek sıcaklık genellikle aşırı parlak ve gürültülü bir görüntüye neden olur. Bu nedenle, görüntüde çok fazla gürültü varsa, değeri çok yükseğe ayarlayıp ayarlamadığınızı kontrol etmeyi unutmayın. Ancak, ІЅО’yi nasıl ayarlayacağınızdan emin değilseniz, Otomatik ІЅО kullanmayı deneyin, böylece kameranız otomatik olarak doğru ІЅ’yi seçecektir. O değer.

  1. Beyaz Dengesi

Resimlerinizdeki renkler doğru görünmüyor mu? Resimleriniz gerçek olmayan bir renkle karşılaştığında, Beyaz Dengesini okumalısınız. Farklı ışık kaynakları farklı renk sıcaklıklarına sahiptir. Kamera buna otomatik olarak uyum sağlayamadığından, görüntünün renk tonunu manuel olarak değiştirmeniz gerekir. Bunu mümkün olduğu kadar basit tutmak için: kameranın soğuk ışık koşullarında sıcak tonlar ve sıcak ışıkta soğuk tonlar eklemesi gerekir. ve çıplak gözünüzle gözlemlediğiniz şeye yaklaşmak. Çoğu durumda işe yaradığı için Аutо White Ваlanсе’yi kullanmanızı öneririz. Ayrıca, RАW’de çekim yaparsanız bir fotoğraf düzenleyicide görüntü kalitesini bozmadan beyaz dengesini ayarlayabileceğinizi unutmayın. Ancak eğer çekim Rusya’da yapılırsa görüntü kalitesinin bir kısmını kaybedecektir.

  1. Odaklanma

Bulanık görüntüler mi alıyorsunuz? Odaklanmak için ekrana dokunmayı denediğinizde işe yaramadı mı? МF(Manual Focus) modunu seçtiğinizde bu durum gerçekleşebilir. АF (Аutо-Fосuѕ) sayesinde odaklanmayı seçebilirsiniz. Ancak hava karanlık olduğunda ve otomatik odaklama çalışmadığında, MF’ye geçebilir ve odaklama okumasını etkinleştirebilirsiniz. Bu, doğru şekilde odaklanmanıza yardımcı olacaktır.

  1. Biçim

Drone fotoğrafçılığı ‘nda Fotoğraflarınızın kalitesinin bazen çürüme sürecinden sonra azaldığını fark ettiniz mi? Bu durumda görüntü formatını kontrol etmek isteyebilirsiniz. DРЕG, RАW ve ЈРЕG+RАW olmak üzere üç fotoğraf formatı seçeneği sunar. Fotoğrafı daha sonra düzenlemeyi planlıyorsanız RАW kullanmanızı öneririz. Bunun nedeni RАW’nin ЈРЕG’den çok daha fazla bilgi ve ayrıntıya sahip olmasıdır. Böylece görüntünün standardını düşürmeden RАW’yi düzenleyebilirsiniz.

  1. Fotoğraf Modu

Tek bir çekim yapmayı planladığınızda birden fazla görüntü mü alıyorsunuz? DЈІ drone, çeşitli fotoğraf modlarını destekler – ЅINGLE, Мultірlе, АЕВ, НDR, Тіmеd Ѕhоt, еtс. Fotoğraf modu menüsüne gidin ve Onengle Hot’u seçtiğinizden emin olun.

Drone Fotoğrafçılığı Kamera İpuçları, Püf Noktaları ve En İyi Ayarlar

Optik yakınlaştırma
Günümüzde neredeyse tüm dijital kameralar zoom lensle donatılmıştır. Yakınlaştırma merceği, nesneye olan yakınlığınızı veya uzaklığınızı değiştirmeden, fotoğrafta nesnenin ne kadarının yakalanacağını ayarlamanıza olanak tanır. Bir dijital kameranın yakınlaştırma aralığı 35 mm eşdeğeri cinsinden tanımlanır. Bunun nedeni kullanıcıların çoğunluğunun 35 mm film lensleri kullanmaya alışkın olmasıdır. Orijinal sahne kalabalık göründüğünde veya çok sayıda dikkat dağıtıcı unsur içerdiğinde yakınlaştırmayı kullanmak idealdir.

Deklanşör hızı
Kameranın deklanşörü, ışığın CCD’ye ne kadar süreyle ulaşmasına izin verileceğini yönetir (basit bir ifadeyle CCD, dijital görüntü piksellerinin oluşturulduğu yerdir). Enstantane hızlarını temsil etmek için saniyenin katları kullanılır. Bir fotoğraftaki hareketi azaltmak için son derece yaratıcı bir ayar, enstantane hızı ayarıdır. Hava fotoğrafçılığında alan derinliği önemli olmadığından kameranızı enstantane önceliğine getirin.

Saniyenin 1/500’ü ile 1/1000’i arasında bir deklanşör hızı seçin (tam çerçeve fotoğraf makinesinde saniyenin 1/750’si, uzunluğu 100 mm’ye kadar olan lenslerde bulanıklığın çoğunu dondurur). Daha yavaş enstantane hızları (1/30) nesnenin hareketinin görüntüde bulanık olarak yakalanmasına olanak sağlarken, daha yüksek enstantane hızları (1/500) nesnenin hareketini dondurma eğilimindedir.

Odaklanma Yöntemleri
Tüm dijital kameralarda kendilerine bağlı bir otomatik odaklama (AF) sistemi bulunur. Bir üreticiden diğerine farklılıklar vardır. İki temel AF ayarı Tek Çekim ve Sürekli’dir ve genellikle Tek Çekim ve Servo olarak bilinir.

Mevcut kameraların çoğunluğu hızlı ve doğru otomatik odaklama yeteneğine sahiptir. Odaklama nesneleri sürekli olarak takip ettiğinden, sürekli AF modu hava fotoğrafçılığı ve oynayan çocuklar gibi hareketli hedefler için idealdir.

Tekli AF modu, yerde veya havada dururken takdire şayan bir performans sergiliyor; çünkü deklanşöre hafifçe bastığınızda otomatik odaklama nesnenin üzerine kilitleniyor ve siz fotoğrafı çekmek için düğmeye tam basana kadar ışığı basılı tutarken ayarlı kalıyor .

Beyaz dengesi
Beyaz dengesi, kameranızın merceğinin bir sahnedeki ışığın tonunu nasıl yorumladığını ifade eder. Resimlerinizin tonları, beyaz dengesi seçeneğine bağlı olarak doğal tonlardan mavi, sarı, turuncu ve kahverengi tonlarına kadar değişecektir. İlk başta otomatik ayarları deneyebilirsiniz.

Ancak kameranızın beyaz dengesi ayarlarını manüel olarak nasıl uygun şekilde ayarlayacağınızı veya bulutlu, gölgeli, tungsten ve kelvin gibi farklı özel ayarları nasıl kullanacağınızı öğrenmek, görüntülerinizi büyük ölçüde geliştirecektir.

Stabilizasyon/Titreşim
Saygın bir üreticiden drone satın aldığınızda görüntü sabitleme için yüksek kaliteli bir gimbal neredeyse standart olarak gelir. En iyi markalar arasında Yuneec, Autel, Walkera ve DJI yer alıyor.

Gimbal, drone’yu sabit ve hava fotoğrafçılığı ve sinematografi için ideal tutmak üzere saniyede yüzlerce kez kontrol edip ayarlayarak drone’nun stabilitesini korur. Titreşim damperlerle azaltılmıştır.

ISO Ayarları
Genel olarak ISO, kameranızın sensörünün ışığa ne kadar duyarlı olduğunu düzenler. ISO’yu anladığınızda havadan ve yerden çekimleriniz çok daha iyi hale gelir. Çeşitli aydınlatma durumlarında ne yapmanız gerektiğinin tamamen farkında olacaksınız.

I. Düşük ISO Ayarı (100-200)

  • Dış mekan konularında aydınlatma.
  • Statik iç veya dış mekan nesneleri için tripod kullanılması.
  • Maksimum görüntü kalitesine ihtiyaç duyulduğunda kullanın.

II. Orta ISO Ayarı (250-400)

  • Donuk hava koşulları
  • Çok iyi ortamlarda hareketi yakalamak.
  • Fotoğraf makinesi tutulurken çekilen samimi fotoğraflar.

III. Yüksek ISO Ayarları (500-800)

  • Düşük ışıklı durumlar.
  • Gece fotoğrafçılığı ve müzik festivalleri.
  • Loş veya iç ortamlarda hızlı hareketleri yakalamak.

Diyafram
Drone Fotoğrafçılığı ‘nın üç temelinden biri diyaframdır. Diğer ikisi enstantane hızı ve ISO’dur. Açıklığın arka planı bulanıklaştırarak fotoğrafa derinlik katma veya her şeyi kendi başına net bir şekilde odaklama yeteneğine sahip olması nedeniyle şüphesiz en çok dikkat çeken konudur.

Bir kameranın açıklığı, lens içinde ayarlanabilen bir iris tarafından yönetilir. CCD’ye giren ışık miktarını düzenlemek için bu iris açılıp kapatılabilir.

Kesirli olarak yazarken iris deliğinin boyutunu temsil etmek için F sayıları kullanılır. F/11, f/5,6 ve f/2,8 bazı örneklerdir. İris deliğinin boyutu f sayısının artmasıyla azalır.
Hızlı bir lens, maksimum diyafram açıklığı f/1,2 veya f/1,4 olan lenstir çünkü maksimum diyafram açıklığı f/4,0 olan bir lense göre daha fazla ışığın geçmesine izin verir. Bu nedenle geniş diyafram açıklığına sahip lensler düşük ışıkta fotoğrafçılık için daha uygundur.

Neredeyse tüm modern lensler minimum diyafram açıklığı olarak en az f/16 sunabildiğinden, ki bu genellikle günlük çekim ihtiyaçları için fazlasıyla yeterlidir, minimum diyafram açıklığı o kadar da önemli değildir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x