HABERLER

Airfryer alırken dikkat edilmesi gerekenler

877views

Airfryer ! Bu mutfak cihazını çok seviyorum ve ev halkı olarak onu günde birçok kez kullanıyoruz, ancak bu cihazla ilgilenen insanlardan sürekli olarak gelen sorulardan biri de şu: “Hangi fritözün sizin için doğru olduğuna nasıl karar verirsiniz?” ?” Bu yüzden kendiniz ve/veya aileniz için bir tane satın alırken dikkat etmeniz gereken hususları listelemeyi düşündüm.

Kapasite – Airfryer lar birçok farklı boyutta mevcuttur. Birleşik Krallık’ta üreticiler kapasiteyi litre cinsinden belirtme eğilimindedir. Muhtemelen karşılaşacağınız en küçük boyut 1,5 ila 2 L’dir, orta boy hava fritözleri genellikle 3 ila 5 L kapasiteye ve büyük fritözler ise 12 L’ye kadar kapasiteye sahiptir. Tek kişi için yemek pişirmeyi kesinlikle en küçük boyutla halledebilirsiniz. Bir veya iki kişi için yemek pişirirken daha büyük porsiyonlar pişirmenin ve bir porsiyonu saklamanın, sıkılmadan toplu yemek pişirmenin harika bir yolu olduğunu öne sürüyoruz. Dört kişilik bir aile orta kapasiteden faydalanabilir ve daha büyük ailelerin kesinlikle daha büyük bir boyuta ihtiyacı olacaktır. Diğer bir husus, kapasiteyi bir çekmecede mi yoksa birden fazla çekmecede mi istediğinizdir. Bazı markalar, örneğin balık ve patates kızartmasını yani proteininizi ve nişastanızı aynı anda, ancak her biri farklı sıcaklıkta pişirmek istiyorsanız kullanışlı olabilecek çift çekmeceli modeller ile çıkıyor.

İşlevsellik – farklı markalar, çevirme, kurutma, ızgara, kızartma, yeniden ısıtma ve pişirme gibi farklı özelliklerin yanı sıra beklediğiniz tek işlev olan havada kızartma ile birlikte gelecektir. Şahsen ben hava fritözümü tasarlandığı gibi kullanmayı seviyorum ve çoğunlukla onu hava fritözü olarak kullanma eğilimindeyim. Bununla birlikte, bazen dehidrasyon için en düşük sıcaklıkları kullanacağım ancak bu kararı veriyorum ve sıcaklıkları ve dehidrasyon sürelerini üreticinin ellerine bırakmak yerine kendim kontrol altına alıyorum.

Sepetin şekli ve genişliği – Hava fritözü boyutunu dikkatlice seçmenin faydalarından biri, daha fazla tabak satın almanıza gerek kalmadan yeni hava fritözünüzde mevcut yemeklerden hangilerini kullanabileceğinizi düşünmektir. Birkaç marka hava fritözü denedim ve Instant Brands’ın Vortex’ini gerçekten çok sevdim çünkü sahip olduğum gratin tabaklarının ve brownie tavalarının büyük çoğunluğu zaten çekmeceye mükemmel bir şekilde uyuyor.

Fiyat – satın alacağınız herhangi bir cihaz için dikkate alınacak bir husustur. Kişisel olarak hava fritözünün yapım şekli açısından kaliteye yatırım yapmanın faydalı olduğunu düşünüyorum, ancak daha önce yaptığım öneriye göre çok fazla işlevselliğe yatırım yapmak şart değil – sınırlı işlevsellik kullanma eğilimindeyim ancak havayla kızartmayı her gün birden fazla kullanıyorum gün bu yüzden dayanıklı olması gerekiyor.

Airfryer satın almadan önce dikkate alınması gereken önemli noktalar

Airfryer aslında bir mini konveksiyon fırınıdır. Isıtma elemanı sıcak hava üretir ve güçlü bir fan, havayı küçük bir odacıkta dolaştırır. Sonuç olarak, yiyecekler daha hızlı pişer ve yiyecek yağlıysa veya üzerinde yağ varsa, onu çıtırlaştırma konusunda harika bir iş çıkarır. Bu, kullanıcının çok kolay bir şekilde daha sağlıklı atıştırmalıklar yapmasına yardımcı olur. Ancak hava fritözü satın almadan önce dikkate alınması gereken çeşitli faktörler vardır. Bunlardan bazıları, kullanıcının daha fazla netlik kazanmasına yardımcı olacak birkaç ürünle birlikte aşağıda açıklanmaktadır.

Airfyer türleri:

Piyasada çok sayıda hava fritözü bulunmasına rağmen bunlar genellikle iki kategoriye ayrılır: sepetli hava fritözleri ve konveksiyonlu fırın hava fritözleri. Sepet hava fritözleri, yiyecekleri tutmak için fritöze benzer bir sepet ile en popüler olanlardır. Konveksiyonlu fırın hava fritözleri, yiyecekleri yerleştirmek için raflara ve ek hava kızartma işlevine sahip, ekmek kızartma makinesi veya konveksiyonlu fırınlara benzer.

Airfryer satın almadan önce dikkate alınması gereken önemli noktalar:

Alan:

Tam kapasiteden ziyade pişirme alanının boyutlarını düşünün. Bazı hava fritözleri daha dar ve daha uzundur; bu da kurabiye pişirmek veya tavuk veya kanat pişirmek için daha az yatay alana sahip olacağınız anlamına gelir.

Boyut:

Hava fritözünün boyutu mutfağınızdaki alana bağlı olacaktır.

Maliyet:

Hava fritözünün maliyeti birçok faktöre bağlıdır. Genellikle uygun fiyatlıdırlar ancak bunların sınırlamaları vardır. Yüksek fiyatlı olabilirler ancak yemek pişirme konusunda kullanıcının hayatını çok kolaylaştıracak birçok özelliğe sahip olacaklardır. Hava fritözü fiyatı bu nedenle markanın yanı sıra faktörlere de bağlı olacaktır. Hava fritözü fiyatı genel olarak kullanıcı için uygun fiyatlıdır.

Tür:

Sepet tarzı hava fritözü en popüler olanıdır. Yiyeceklerinizi hava fritözü VE basınçla pişiren çoklu pişiriciler de vardır. Bunun tek dezavantajı, aynı anda yalnızca bir işlevi kullanabilmenizdir. Yani, biraz tavuk kızartırken, biraz da pilav pişirmek istiyorsanız, beklemeniz ve birbiri ardına yapmanız gerekecek. Diğer ekmek kızartma makinesi tarzı hava fritözlü fırınlar daha büyüktür ve raflarla açılan bir kapıya sahiptir. Bunlar çok büyük ve içlerinde kek pişirebilirsiniz, ancak çok fazla yer kaplıyorlar ve kesinlikle mutfak tezgahınızda sürekli bir demirbaş olacaklar.

Watt:

Bu dikkate alınması gereken önemli bir faktördür. Daha yüksek watt değerine sahip cihaz, kullanıcının yemeği daha kolay ve hızlı pişirmesine yardımcı olacak ancak yüksek bir fiyata sahip olacak.

Ağırlık:

Hava fritözünüzü kullanmadığınız zamanlarda saklamayı planlıyorsanız kompakt bir cihaz satın almak uzun vadede daha faydalı olacaktır. Bu, kullanılmadığında cihazı kolayca hareket ettirmenize yardımcı olacaktır.

Ayak izi

Hava fritözünüzü tezgahınızın üzerinde bırakmayı düşünüyorsanız, alana sığdığından emin olun, tezgah ile dolabın tabanı arasındaki alanı ölçün.

Garanti ve Müşteri Hizmetleri:

Genel olarak çoğu hava fritözünde 1 yıllık garanti bekleyebilirsiniz. Ancak bazıları, ürünü belirli bir süre içinde kaydettirmeniz durumunda daha uzun bir garanti için bir teşvik sunar.

İşlevsellik:

Sepet, yeni cihazınızın en önemli parçasıdır, bu nedenle bulaşık makinesinde yıkanabilir olduğundan veya lavaboda yıkanmasının kolay olduğundan emin olmak isteyeceksiniz. Bazı modellerde aynı anda iki tür yiyecek hazırlayabilmeniz için iki seviyeli sepetler bulunur. Çok amaçlı bir hava fritözü istiyorsanız, mikrodalga veya ekmek kızartma makinesi fırınına entegre olanı seçin. Çoğu zaman bu cihazlar aynı zamanda ızgara yapmanıza, kızartmanıza ve pişirmenize de olanak tanır.

Airfryer Alırken Gözününde Tutulması Gereken 5 Şey:

  • Doğru Boyutta mı?
    Hava fritözünün boyutu dikkate alınması gereken en önemli faktördür. Bu karar pişirme ihtiyaçlarınıza bağlı olacaktır. Ailenizde daha az üye varsa, daha küçük olanı sizin için en iyi seçenek olacaktır. Öte yandan, daha büyük bir aileniz varsa daha büyük bir tane almayı düşünün. Küçük olanların kapasitesi 2 ila 3 litre, büyük olanların kapasitesi ise 5 ila 6 litredir. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayanı seçin.
  • Yeterli Güç Kapasitesi Var mı?
    Boyutun yanı sıra hava fritözünün güç kapasitesini de değerlendirmelisiniz. Daha hızlı pişirmeye olanak sağladığı için daha yüksek güç kapasitesine sahip olanı tercih edin. Daha az güç kapasiteli bir hava fritözü satın alırsanız yemeğinizin pişmesi daha uzun sürer. 1000-1500 watt aralığında herhangi bir güç kapasitesinin genellikle havalı fritözler için iyi olduğu kabul edilir. Daha hızlı pişirme sağlamak için her zaman güç kapasitesini değerlendirdiğinizden emin olun.
  • Temizlemesi Ne Kadar Kolay?
    Bir mutfak aletinin temizliğinin zor olması oldukça sinir bozucu olabilir. Değil mi? Aynı şey hava fritözleri için de geçerlidir. Alacağınız hava fritözünün kolay temizlenebilir parçalara sahip olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Hava fritözünün çıkarılabilir bir sepeti olup olmadığını kontrol edin. Bu, temizleme işlemini oldukça kolaylaştırır ve içinde yiyecek artığı kalmamasını sağlar. Hava fritözü bulaşık makinesinde yıkanabilirse bu da bir artıdır.
  • Ek Özellikleri Var mı?
    Pazar farklı tipte hava fritözleriyle doludur. Akıllı bir satın alma için kadran kontrolleri veya dijital ekranla birlikte gelen modeli tercih edin. Bu, talimatlarınızda daha hassas olmanızı ve sıcaklık ayarlarını kontrol etmenizi sağlar. Ayrıca yapışmaz kaplamalı hava fritöz sepetine sahip olanlara da dikkat edin. Hava fritözünüzde bu özelliğe sahip olduğunuz için minnettar olacaksınız.
  • Bütçenize Uygun mu?
    Ayrıca bir hava fritözü satın almadan önce ne kadar harcamak istediğinizi de düşünmelisiniz. Dürüst olalım, biraz pahalılar, bu yüzden burada yanlış gitmek istemezsiniz. İhtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun ve bütçenize uygun olanı satın alın. Yalnızca ara sıra kullanmayı planlıyorsanız, basit bir taneyle idare edebilirsiniz. Ancak daha fazla kullanmayı planlıyorsanız fazladan birkaç kuruş harcamaktan çekinmeyin.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x