HABERLER

Microsoft ve DJI drone çözümleri için bir araya geldi!

1.2kviews

Dünyanın en büyük drone şirketi olan DJI ve teknoloji devi Microsoft geliştiriciler için bir araya geldi. Windows 10 bilgisayarlarına “tam uçuş kontrolü ve gerçek zamanlı veri aktarım yetenekleri” oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir yazılım geliştirme seti olan SDK oluşturmak için ortaklık kurdu. Her iki şirket arasındaki ortaklık amaçları arasında tarım, inşaat ve kamu güvenliği dahil olmak üzere bir dizi sektör için yeni endüstriyel drone çözümleri yaratmayı hedefliyor. Ayrıca, Çinli drone üreticisi Microsoft’un kendi ticari drone hizmetlerini karşılamak için Azure bulut sistemiyle çalışmaya başladı.

Mıcrosoft  ve DJI ortaklığı endüstriyel drone çözümleri için ikinci adım

SDK, sadece dronları kontrol etmiyor, aynı zamanda multispektral sensörler veya üçüncü parti donanım entegrasyonuna da olanak sağlayacaktır. SDK, müşterilerin halihazırda olduğundan daha fazla çözüm üretebilmeleri için geliştiriliyor.

DJI Azure kullanmaya başladı

Dahası, DJI, Microsoft’un Azure’u ticari çözümler için tercih edilen bulut sağlayıcısı olarak kullanacak. Ayrıca, kurumsal müşterileri için drone görüntülerini ve videolarını yorumlamak ve analiz etmek için Microsoft’un AI hizmetlerini de kullanacak.

Microsoft Build 2018

Microsoft’un Build 2018 etkinliği sırasında iki şirket, bu ortaklığın sonuçlarının neler olabileceğini gösterdi, SDK ve Azure kullanan bir DJI Mavic Air drone tarandı ve drone görüntülerinden hasarlı bir boru belirledi. Hasarlı boru bir Windows 10 uygulamasında gerçek zamanlı olarak gösterildi. Etkinlik sırasında, DJI’nin Matrice 210 RTK uçağının Microsoft’un Azure IoT’ini de çalıştıracağı da açıklandı.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x