HABERLER

Belediye drone ile ilaçlama yapıyor!

1.2kviews

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, drone ile vektör ilaçlaması yapıyor

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlaçlama ekipleri Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitim ile ilaçlamanın daha verimli bir şekilde yapılması için eğitimler aldı. Ekipler eğitimin ardından harekete geçti.
Vektörlerin üreme ve barınma alanı olarak nitelendirilen rögar, mazgal, tünel ve menfez gibi kapalı alanlarda periyodik olarak ilaçlama yapılıyor. Vektör üreme ve barınma alanları olarak nitelendirilen su birikintileri, sulama ve süs havuzları, bataklık ve sazlık alanlar dere, kanal, gübrelik alanlar çöp birikintileri ve çöp bırakma noktalarında drone yardımı ile ilaçlama gerçekleştiriliyor. Bu uygulamayla karasinek, ivez gibi vektörlerin üremesinin önüne geçilmeye çalışılıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, “Uzman ekipler tarafından verilen eğitimin ardından ilaçlama personelimiz sınava girdiler ve sınavdan başarı ile geçtiler. İlaçlama ekipleri tam donanımlı olarak hizmet veriyor” dedi.

Daha önce de Edremit Belediyesi sineklerle mücadele için drone kullandı. İlk olarak Edremit Halk Plajı’nın da bulunduğu sahillerde gerçekleştirilen ilaçlama, daha sonra birçok bölgede yapıldı. Van’da, haşereyle etkin mücadele yürütülmesi amacıyla araçların giremediği bölgeler drone yardımıyla ilaçlanırken, böylelikle sineklerin üremesinin de önüne geçiliyor.
İlçede ilk kez drone ile ilaçlama çalışmaları yapıldığını söyleyen Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, sağlıklı yaşam ortamı sağlanmasının belediyenin asli görevleri olduğunu belirtti. Bugüne kadar insan gücü ile devam eden ilaçlama çalışmalarının drone sayesinde yeni bir döneme girdiğini anlatan Çiçekli, şunları söyledi:

“Bu yöntem ile birlikte karasinek, sivrisinek ve üveze karşı etkin bir yol izlemiş olacağız. Daha önce ulaşılmayan bölgelerde bu haşereler tekrar çoğalıyorlardı. Ama drone sayesinde çok daha etkin noktalara ulaşarak, buna bir nevi neşter vurmuş oluyoruz. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın işbirliği ile ilçemizde sineklerin bulunduğu alanlarda ilaçlama çalışmalarımız devam edecek” dedi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x