oyuncakhobi drone teslimat
HABERLER

Amazon gerçekten drone kullanarak sipariş ettiğiniz ürünleri teslim etmek istiyor!

1.5kviews

Amazon’un patronu Jeff Bezos, 2013 yılında Prime Air insansız teslimat aracının bir prototipini ortaya çıkardı ve daha sonra birkaç kez yeniden tasarladı. Şirket bu süre içerisinde kesinlikle teslimat operasyonunu geleceğe adapte edebileceği bir platforma yaklaşıyor. Tabii ki, ilk önce Federal Havacılık İdaresi’ni böyle bir hava-temelli dağıtım sisteminin güvenli olduğu konusunda ikna etmek zorundalar.  Bu nedenle amazon dronelarından kargonuzu almak için hala biraz zamana ihtiyacınız var. Bu çalışmanın bir kısmı, bir gün son platformun bir parçası haline gelebilecek çok sayıda patentin şimdiden Amazon tarafından satın alınmasını da içeriyor.

Amazon oyuncakhobi drone teslimat

Amazon drone teslimatı için patent almaya devam ediyor

Bu hafta Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından verilen ve GeekWire tarafından tespit edilen en son patent, Amazon’un insansız hava aracının bir teslimat adresine ulaşmasını gösteren çeşitli yöntemleri içeriyor.

Amazon drone teslimat filosu kişiye özel ışık ve müzik göstergelerine sahip olacak

Gürültülü bir insansız hava aracı yaklaşırken “nasıl alarm verebileceğine” veya “ışıklandıracağına” dikkat çeken Amazon’un yeni patenti, cihazın ne amaçla uçuş yaptığını gösterebileceği, drone teslimatı sırasında izleyeceği yolu ve sipariş veren kişinin kendi istediğine göre çeşitli özelliştirmeler yapılabileceğini şimdiden yapılacaklar listesine eklemiş durumda.

Amazon oyuncakhobi drone teslimat

Aynı zamanda, drone müşterinin mülküne yaklaştıkça ışık ve sesler yardımıyla haber verebileceği de gündemde yer alan gelişmeler arasında. Drone iniş anında projeksiyonu yardımıyla bir duvara ya da zemine çeşitli uyarılar da yansıtabilir.

Planlanan drone dağıtım hizmeti için diğer patentler arasında uzun mesafeli teslimatlar sağlamak için drone şarj istasyonları olarak sokak lambaları, kilise kulelerinin üst kısımlarını kullanma fikirleri; şehir adreslerine teslimatlar için kentsel alanlara yakın veya yakınında bulunan kovan benzeri drone kuleleri gibi fikirler de yer alıyor.

Bunların ne kadar kısa bir süre içerisinde yer alacağını tam olarak kestiremesek de Steven Spielberg’ün son filmi Ready Player One’da da drone teslimatı ve daha pek çok drone teknolojisinin yer aldığı bir distopya da işlenmiş durumda. Teknolojinin iyi şeyler getirmesi ümidiyle…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x