Drone Kaza oyuncak hobi
HABERLER

Batan bottan kurtarılan kişinin görüntüleri drone ile çekildi

701views

Florida açıklarında bot büyüklüğünde bir teknenin batmasının ardından kazandan kurtarılan bir kişinin kıyıya çıkma anına kadar geçen süredeki görüntüleri DJI Phantom model drone ile görüntülendi. Dronelar, teknolojisi ve kullanımı yaygınlaştıkça, acil durumlarda insan hayatını kurtarmakta gittikçe daha fazla kullanılmaya başlanıyor. Olayın gerçekleştiği esnada drone pilotu Kevin Cadby, Jupiter Inlet isimli botun çevresinde dronu ile uçuş yaparak okyanusu ve çevredeki botların görüntülerini kayıt ediyordu. Cadby’nin ilgisini çeken şey ise dalgarın arasında dengesiz bir şekilde ilerleyen Jupiter Inlet oldu. Drone pilotu botu görüntülemek için takip etmeye başladı. Cadbly kaza ile ilişkin kendi kelimeleriyle “Rüzgar hain bir şekilde esiyordu ve 8.9 m/s hızla dalgaları bota dövdürüyordu” şeklinde bir açıklama yaptı.

Boat SINKS entering Jupiter Inlet October 27 2017 5:40pm One man on board and he was Lucky to Survive!!! – Phantom Drones don’t record sound so letting you know that he was Off-Throttle when the Following Wave pushed him into the next wave… – FOLLOW me if you want to be notified when I get the Full Length (10-Minutes) HD video uploaded or, Subscribe to my YouTube Channel = kcadby – – – – – – #boat #boats #yachting #boats #yachtlife #yachtcrew #yachts #boatlife #jupiter #boathoes # #jupiterinletpark #jupiterjetty #p3p #dronestagram #dronevideos #dronevideo #dronefootage #flying #phantom3pro #phantom3 #p3 #p3pro #djiglobal #dronesaregood #duboispark #flyingdrone #commercialfishing @hall10r

Kevin Cadby (@kevincadby)’in paylaştığı bir gönderi ()

Pahantom model drone botun yanına giderek video çekim yapmaya başladı. Yukarıda izlediğiniz videoda gördüğümüz üzere dalgalar botun üstüne çıkacak kadar kuvvetli bir şekilde hareket ediyor. Devrilen botun içerisinde suyun yüzerine kırmızı tişörtlü bir adam çıkıyor ve yüzmeye başlıyor. Bir süre sonra adamın yanına 13 yaşında sörf yapan bir genç gelerek ona sörf tahtasını uzatıyor. Devrilen bottan kurtulan adam bu sörf tahtasıyla kıyıya kadar yüzerek kıyıya ulaşıyor.

drone oyuncakhobi.com

Cadbly kazanın ardından drone’un yedek bataryasını takarak botun çevresinde tekrar uçuş yapmaya gitti; “Benim ilk korkum botun içerisinde hala birisi olmasıydı. Bu yüzden drone ile kayıt almaya devam ettim. Sonunda kimsenin botun çevresinde olmadığı ve suyun üzerine çıkmadığını gördüğümde ise çok rahatladım.” dedi.