HABERLER

Vlog için en iyi 2023 aksiyon kameraları

9kviews
vlog çekmek için en iyi kameralar

İster YouTube, TikTok veya Instagram için içerik oluşturuyor olun, en iyi vlog aksiyon kameraları, izleyicileriniz için yüksek kaliteli vlog’lar kaydetmeyi kolaylaştırır. İhtiyaçlarınız ve bütçeniz için mükemmel kamerayı bulmanıza yardımcı olmak için bu kılavuzunu bir araya getirdik.

2023’te vlog çekmek için en iyi kameralar

Burdaki liste Aksiyon kamera ihtiyacınızı göz ardı ederek, kameralar arasında en iyi tercihi ortaya koymayı amaçlar, yazımızın devamında ise Aksiyon halinde iyi bir Vlog Aksiyon kamerası tercihi yapmanızı kolaylaştırmak, Aşağıdaki liste kompakt yada aksiyon kamera tipi ayırmadan sıralamaktadır;

  1. Sony ZV-1
  2. DJI Pocket 2
  3. Panasonic Lumix GH6
  4. Fujifilm X-S20
  5. GoPro Hero 11 Black

En iyi aksiyon kamera Listesi

Bu listemizde ise en iy aksiyon kameraları listelemekteyiz, bu liste ise Vlog ihtiyacınızı göz ardı ederek oluşturulmuştur;

  1. GoPro Hero11 Black
  2. Akaso Brave 7 LE
  3. Insta360 ONE R 1-Inch Edition
  4. DJI Osmo Action 3
  5. GoPro Max

Aksiyon kamerası ile vlog çekilir mi?

Çekim yaparken kullanılan kamera çok önemlidir. Yüksek çözünürlük ve görüntü kalitesi gibi parametrelere ek olarak, aksiyonun yüksek olduğu durumlarda harika çekim yapması gerekir. Özellikle hareketli sahnelerde titreşimleri çok olumsuz şekilde yansıtan, hava şartlarına tepti gösteren, örneğin yağmur kar vb. kameralar, vlog çekimi için uygun değildir. Bu nedenle özellikle Dışarıda ve hareket halinde çekimlerde özellikle aksiyon kameralar önerilmektedir.

GoPro ile vlog çekilir mi?

GoPro kameralar önde ve arkada bulunan LCD ekranları ile çekimleriniz esnasında çekim yaptığınız konuyu ya da aksiyonu izleme imkanı tanır. Her zaman çekim yaptığınız kadrajı kontrol edebilir, daha az post prodüksiyon vakti harcamanıza katkı sağlarsınız. İçeriğinizde daha isabetli çekimler yapabilirsiniz.

Cep telefonu ile vlog çekilir mi?

Peki, içerik oluşturarak gelir elde etmeyen kişilerin, bunun için ayrı bir kamera almasına gerek var mı? Aslında yok. Telefon ile çekmek de mümkün. Fakat eğer gelir elde etmek ve kalitenizi yükseltmek istiyorsanız bazı kararlar almalısınız, nerede içerik üreteceksiniz? sabit bir alan ev yada stüdyo, yada dış mekan, doğa, spor vb. Bu sorular size, Vlog aksiyon kamerası yada Vlog kamerası arasında doğru tercihe itecektir, henüz yeni başlıyor ve bütçeniz yoksa kolaylıkla cep telefonu içeriğinizi üretip sosyal medyada yerinizi almanızı sağlayabilir.

Kamera seçerken nelere dikkat edelim?

Sizin için doğru aksiyon kamerası neyi ve nasıl çekmeyi sevdiğinize bağlı olsa da, her iyi aksiyon kamerasında olması gereken bazı temel beceriler vardır. Bazı pürüzlere ve taklalara dayanacak kadar sağlam, ayrıca en az birkaç metreye kadar su geçirmez olmalıdır. Ayrıca aşırı koşullarda bile kullanımı ve çalıştırması kolay olmalıdır. Dokunmatik ekranlar, bir aksiyon kamerasını kontrol etmeyi kolaylaştırabilir, ancak eldiven giyerek çekim yapmayı planlıyorsanız, fiziksel düğmeleri olan bir model seçmek daha mantıklı olabilir.

En iyi vlog aksiyon kameraları neler?

İçerik üretirken, sizlere bir çok avantaj sağlayacak Aksiyon kamera tercihlerimizi aşağıda bulabilirsiniz;

  • GoPro Hero11 Black
  • DJI Pocket 2
  • Osmo Action
  • GOPRO Max
  • Insta360 ONE R 1-Inch Edition

GoPro Hero 11 Black

Vlog’larınız daha maceralı ise, GoPro Hero 11 Black’in vlog için en iyi aksiyon kamerası olduğunu düşünüyoruz. Fiziksel olarak GoPro Hero 10 Black ile aynıdır, ancak dahili yükseltmeler standart olarak daha büyük bir Enduro pil içerir, böylece daha uzun süre kayıt yapabilirsiniz. Yeni sensörünün ayrıca 8:9 en boy oranı vardır, bu da kalite kaybı olmadan farklı kanallar için çekimleri yeniden kadrajlama seçeneğinin kilidini açar.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x