HABERLER

TV ve Projektör Karşılaştırması: 2024’te Sizin İçin En İyi Ekranı Seçin

461views

TV ve Projektör hepimizin yeni bir ekrana ihtiyaç duyduğunda karşısına çıkan çelişkidir, peki masraflı bir TV yerine ekonomik Projeksiyon cihazı daha mı avantajlı? Büyük TV’ler her zaman biraz pahalılar, ancak bir projektörle daha da büyük bir ekrana daha ucuza sahip olabilirsiniz. Hangisini satın almalısınız?

Büyük TV’lerin fiyatları düşmeye devam ediyor, ancak en büyük ekran boyutları hâlâ düşük bir değer sunuyor. En büyük TV modelleri bile ucuz bir projektörle mümkün olan kadar büyük bir görüntü üretemez. Modern projektörler her zamankinden daha parlaktır ve 1.000 dolar civarındaki modeller mükemmel görüntü kalitesine sahiptir.

Filmler, oyunlar ve art arda izlenebilen TV şovları da dahil olmak üzere TV’de izleyeceğiniz her şeyi bunun yerine projektörde izleyebilirsiniz. Evde bir tiyatro deneyimi yaşatmak için beyazperdedeki oyuncular gerçek boyutlarda, hatta daha büyük boyutlarda olabilir. 20 yılı aşkın bir süredir projektörü ana “TV’m” olarak kullandım ve boyutu ne olursa olsun asla “küçük” bir TV’ye geri dönemem. Projektörler TV’ye göre biraz daha fazla kurulum gerektirse de genellikle bir profesyonel tutmanız yeterli değildir.

Gözleriniz için TV projektörden daha mı iyi?

Projektör ve TV Karşılaştırması: Göz Sağlığına Dikkat Edilmesi Gerekenler – ViewSonic Kütüphanesi
TV gibi ekranlar göze zarar veren doğrudan mavi ışık üretir. Bir projektörün Dolaylı ışığı (dolaylı mavi ışığı bile) gözleri çok daha hassas şekilde yorar. Aşağıda öğrenebileceğiniz diğer güvenlik özelliklerinin yanı sıra projektörler, kesinlikle göz sağlığı açısından en iyi seçenektir.

TV ve Projektör ; Karşılaştırma: Fiyat ve performans

Projektörler ve TV’ler arasında fiyat ve performans söz konusu olduğunda son on yılda çok şey değişti. TV’ler inanılmaz bir hızla gelişirken, büyüyor ve ucuzluyor. Projektörler pek değil. OLED TV’ler herhangi bir projektörden çok daha iyi görüntü kalitesi sunar ve oldukça büyük boyutlarda satın alınabilir. Ancak hikayenin tamamı bu değil.

Büyük TV’lerin fiyatı keskin bir şekilde düşmüş ve performansları önemli ölçüde artmış olsa da, çoğu insanın projektörden olmadığı sürece 100’den fazla inçlik bir ekranı almaya gücü yetmiyor. Elbette televizyonlar büyüdü ama o kadar da büyük değil. En azından henüz değil. Performans için boyuttan vazgeçiyorsunuz.

Ancak fiyat o kadar net değil. İyi bir projektör, iyi bir 75 inç TV ile hemen hemen aynı fiyattadır. Dolayısıyla, bir “büyük ekran” için yaklaşık 1000$ harcamak istiyorsanız, büyük ekranlar için çeşitli seçenekler mevcuttur.

TV ve Projektör ; Oyun oynamak için TV mi yoksa projektör mü daha iyi?

Oyun oynamak için TV almalı mıyım? Oyun TV vs. projektör vs…
Oyun projektörleri, 4K 60Hz oyunları daha sürükleyici bir büyük ekranda gösterme yeteneği nedeniyle oyun TV’lerinden çok daha iyi performans gösterir. Ancak projektör, HDMI 2.1 ve VRR gibi PS5 ile aynı özelliği sunmuyor.

İnsanlar neden TV yerine projektörü seçsinler ki?

Bir projektör zeminde veya duvarda yer kaplamaz. İkinci çözüm yalnızca değerli zemin alanını kullanmakla kalmaz, aynı zamanda TV’yi çoğu zaman tüm oturma odasının odak noktası haline getirir. Projektör daha küçüktür ve herhangi bir zemin alanı kaplamadan bir rafa kolayca yerleştirilebilir.

Projektörler neden daha iyi görünüyor?

Projektörler tamamen farklı bir sarmalayıcılık derecesi sunar. 120″ veya 135″ görüntü ile rahat bir mesafeden kolaylıkla 40-50 derecelik bir görüş alanı elde edebilirsiniz. “Sinema deneyimi” tam da budur… bir deneyimdir. Bu, kontrast veya renk gamı özelliklerinden daha fazlasıdır.

Filmler projektörde daha mı iyi?

Geniş ekran boyutu, filmin daha gerçekçi bir şekilde izlenmesine olanak tanıyarak kendinizi aksiyonun ortasında hissetmenizi sağlar. Modern projektörlerin yardımıyla görselleri ön plana çıkaran, yüksek çözünürlüklü, kristal netliğinde bir görüntü elde edebilirsiniz. Bir projektör aynı zamanda sürükleyici bir ses deneyimi de sağlayabilir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x