HABERLER

Araç içi kamera arabanızda mutlaka bulunması gereken bir şey mi?

540views

Araç İçi Kamera Hakkında

İster güvenlik ister seyahat kolaylığı olsun, araç içi kamera giderek arabanız için mutlaka satın alınması gereken bir şey olarak görülüyor. Otomobil sahipleri araç kamerası satın almak için akın ediyor, ancak potansiyel pazar büyüklüğüne (yollarımızda 30 milyondan fazla otomobil ve 8,5 milyon ticari araç) baktığınızda Hindistan hâlâ yeni oluşan bir pazar. Şu anda yalnızca birkaç premium otomobil ve bazı ileri teknoloji otomobiller, çoğu otomobilde standart bir özellik olan batıdakinin aksine, dahili araç kamerası sunuyor.

Arabalar için Araç İçi Kamera: Değer mi?

Araç İçi Kamera Hakkında Kısa Bilgiler

  • Araç İçi Kamera bir çarpışma durumunda sessiz tanık olabilir.
  • Sisteme bağlı olarak araç kamerası aracın ön ve arka görüntülerini kaydedebilir.
  • Satış sonrası araç kamerası sistemlerinin kurulumu oldukça basittir.

YouTube’da ve diğer video yayınlama sitelerinde gezinmek için zaman harcayan herkes muhtemelen araç kameralarından veya gösterge paneli kameralarından haberdardır. Cihazlar binlerce kaza videosundan, polis-sürücü karşılaşmalarından, kötü hava koşullarından vb. sorumludur. Santander Consumer USA tarafından yayınlanan bir hikayeye göre, eğer siz de çoğu Amerikalı sürücü gibiyseniz (%60’tan fazla), bir araç kamerasının buna değer olduğunu düşünmüşsünüzdür; Bir sonraki arabamda bir tane olmasını isterim.

Ve neden arabanızda veya yakınında meydana gelen bir kazanın veya başka bir etkinliğin video kaydını istemiyorsunuz? Cevap şu ki, istememek için hiçbir neden yok. Bir yenilik olmanın ötesinde, bir araç kamerası başka bir sürücünün yaptığı bir kaza veya trafik ihlaline ilişkin video kanıtları üretebilir. Yolcu koltuğunda tarafsız bir tanığın olması gibidir. Dolayısıyla bu tür görüntülerin gerçek değerinin yanı sıra eğlence değeri de olabilir.

Araç İçi Kamera Nedir?

Araç kamerası, bir arabanın ön paneline, ön camına, dikiz aynasının arkasına veya arka camına monte edilmiş kayıt özelliklerine sahip bir video kameradır. Gösterge paneli kamerası, araç kamerası veya araç kamerası olarak da bilinen cihaz, görüş alanı içinde olup bitenlerin doğru bir kaydını sağlar. Kamerayı arabanın içi de dahil olmak üzere herhangi bir yöne doğrultabilirsiniz. Ancak en popüler kullanımı, olayları ön camdan kaydetmektir.

Araç Kamerası Nasıl Çalışır?

Çoğu araç kamerasının, kameranın çıkarılabilir hafıza kartının (SD kart) boyutuna bağlı olarak bir kayıt hafızası vardır, ancak bu, bir saatten altı saate kadar değişir. Araç kamerasının kaydettiklerini izlemek için SD kartı çıkarıp bilgisayarınıza bağlı bir okuyucuya takabilirsiniz. Ancak kameranızın özelliği varsa Wi-Fi üzerinden internete bağlanabilirsiniz. Ardından videoyu buluta yükleyin ve videoyu kişisel cihazınızda izlemek için uygun uygulamayı kullanın. Bluetooth bağlantılı araç kameraları aynı zamanda bir uygulama aracılığıyla bir akıllı telefonla arayüz oluşturabilir.

Bazı araçlarda fabrika seçeneği olarak yerleşik araç kameraları bulunur. Bunlar arabanın güç kaynağına kabloyla bağlanmıştır. Satış sonrası araç kameraları, bir güç bağlantı noktası veya kablo bağlantısı aracılığıyla aracın elektrik sisteminden güç sağlayabilir. Pille çalışan birkaç ünite de var.

Açıldığında, bir araç kamerası gördüklerini sürekli olarak kaydedecektir. Bazıları birden fazla görünüm sağlar: ön, yan, arka ve iç. Bazıları ayrıca gelişmiş güvenlik özellikleri de sunar. Sonuç olarak sensörler, arabanın çevresinde hareket algılandığında veya arabanıza hareket halinde değilken bir darbe geldiğinde kamerayı açacaktır.

Araç Kamerası Artıları

  • Güvenilir tanık – Bir kazayla ilgili olarak, olayı kaydeden bir video, davanızı kanıtlayabilecek neredeyse sağlam bir kanıttır. Üstelik bir araç kamerası diğer sürücülerin yaptığı trafik ihlallerini de kaydedebiliyor.
  • Dolandırıcılığa karşı koruma – Kaydedilen video, sigortacınızın sizi sahtekarlık iddialarına karşı (ör. bir kaza sahnelenmesi) savunmasına yardımcı olabilir.
  • Genç sürücüyü izleme – Birçok araç kamerası, aracın iç kısmının bir görünümünü sunar ve bu da ebeveynlerin genç bir sürücünün davranışını izlemesine yardımcı olabilir.
  • Ek güvenlik – Bazı araç içi kamera sistemleri, arabanın etrafında hareket veya araçla fiziksel temas algıladığında kamerayı etkinleştirecek bir park modu sağlar.

Dikkate Alınacak Araç İçi Kamera Özellikleri

  • Çözünürlük – Bu, görüntünün çözünürlüğünü veya keskinliğini belirleyen piksel sayısıdır. HD 1080p’den daha azını önermiyoruz. Ancak, daha yüksek piksel sayısına sahip, daha net görüntüler sunan araç kameralarını da bulacaksınız. Kanıt amacıyla, ne kadar yüksekse o kadar iyi diyoruz.
  • Kanallar – Kanal sayısı arttıkça farklı kamera görüntülemelerinin sayısı da artar. Başka bir deyişle, bir kanal ön camdan görüntü sağlar. İkinci bir kanal, aracın arkasında veya aracın içinde ne olduğuna dair bir görünüm ekleyebilir. Üçüncü kanal, ikinci kanalın eklemediği görüntülemeyi ekleyecektir. Ön camdan ve iç mekandan görüntü genellikle aynı kamera ünitesiyle yakalanabilir. Arabanın arkasında ne olduğuna dair görüntüye ikinci bir kamera eklenecek.
  • Kare hızları – Bu, araç kamerasının kaydettiği saniye başına görüntü karesi sayısıdır (fps). Daha fazla görüntü kaydetmek daha akıcı bir video sağlar. Kameraları karşılaştırırken 30 fps’nin iyi bir temel olduğuna inanıyoruz. Piksellerde olduğu gibi, daha fazlası genellikle daha iyidir.
  • Görüş alanı – Burada video görüntüsünün genişliğinden bahsediyoruz. Çoğu üretici bu bilgiyi sağlamaz ancak araştırmaya değer. Görüntünün bozulacağı kadar geniş bir görüş alanı istemezsiniz. Ancak şeridin genişliğinden fazlasını görebilecek kadar geniş bir görüşe ihtiyacınız var. Bizim tavsiyemiz 150 derecelik görüş alanıdır.
  • Gece görüşü – Çoğu araç kamerası bir dereceye kadar gece görüşü sağlar. Tüm görünümler için öneririz.
  • Görüntü sabitleme – Bazı araç kameraları, herhangi bir olay sırasında videonun sabitlenmesine yardımcı olmak için görüntü sabitleme sunar. Bu kritik bir özellik değildir, ancak dahil edildiğinde takdir edilir.
  • SD kapasitesi – Bir SD kartın GB derecesi (veya gigabayt) ne kadar yüksek olursa, o kadar fazla bellek sunar. Ancak bazı araç kameralarının barındırdıkları bellek miktarı sınırlı olduğundan kullanım kılavuzunu mutlaka kontrol edin. Başka bir deyişle, 256 GB’lık bir SD kart, 128 GB kapasite sınırına sahip bir araç kamerasında çalışmayacaktır.
  • Döngü – Belleğin tükenmesi endişesinin bir kısmını ortadan kaldıran “döngü”, araç kamerasının, bellek sınırına ulaştığında SD karttaki en eski videonun üzerine yazma yeteneğidir.
  • Wi-Fi – Birçok araç kamerası, videoyu bulutta saklama özelliğine sahip Wi-Fi sunar. Genellikle Wi-Fi özelliğine sahip kameralar bir çarpışma olayını otomatik olarak tanıyacaktır. Ardından bu videoyu hemen buluta aktarın.
  • Bluetooth – Bu, araç kameranızın akıllı telefonunuzla arayüz oluşturmasını sağlar ve bu da kamera üzerindeki kontrolünüzü artırır. Üstelik kamera görüntüsünün daha büyük telefon ekranınızda görünmesini sağlar.
  • GPS – Aracınızın konumunu ve hızını kaydedebilmenin hukuki bir anlaşmazlıkta bir değeri olabilir. Ancak, bunun talep etmeniz gereken bir avantajdan çok bir bonus avantajı olduğunu düşünüyoruz.
  • Park monitörü – Park halindeyken aracınızı gözetim altında tutmak, vandalizm, hırsızlık veya kaza olaylarını kaydederken çok değerli olabilir. Arabanın dışında hareket etmek veya birisinin içeri girmesi veya başka bir araba ile çarpması kaydı tetikleyecektir. Öte yandan, araç kameranız aracınızın elektrik sistemine bağlı olmadığı sürece veya yardımcı bir güç kaynağınız olmadığı sürece, araç kamerasına güç gelmiyorsa park monitörü çalışmaz.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x