HABERLERSTABİLİZASYON GİMBALÜRÜN İNCELEME

Telefon Görüntü Sabitleyici; Daha pahalısı gerekli mi? Zhiyun Smooth Q3 Akıllı Gimbal.

3kviews

Zhiyun Smooth Q3 Gimbal: Küçük, özelliklerle dolu ve iyi aydınlatılmış

Smooth Q3, oldukça kompakt ve hafif olan bütçeye uygun 3 eksenli bir telefon sabitleyicidir. Ayrıca bir dolgu ışığı ve uygun bir fiyatı var.
DJI, bir telefon sabitleyiciyi düşündüğünüzde ilk aklınıza gelen marka olabilir, ancak Zhiyun iyi kurulmuş ve dahili bir selfie çubuğuna sahip inanılmaz uygun fiyatlı 2 eksenli Smooth X dahil olmak üzere kendi gimballerinden iyi bir ürün yelpazesi sunuyor. .
Üç eksenli bir gimbalin kararlılığını istiyorsanız, Smooth Q3 Zhiyun‘un cevabıdır. Teleskopik özçekim çubuğuna sahip değildir, ancak aydınlatma koşulları idealden daha az olduğunda yardımcı olan yerleşik bir dolgu ışığına sahiptir. İçerideyseniz genellikle öyledirler.

Özellikler ve tasarım

• 3 eksenli gimbal
• Dönebilen LED dolgu ışığı
• Kutuda sağlanan tripod

Bir bakışta, bir Osmo Mobile‘a baktığınızı düşündüğünüz için affedilirsiniz: Q3’ün tasarımcıları, grinin gölgesinden plastiğin kendi hissine kadar DJI’nin dengeleyicilerinden çok fazla “ilham” aldılar. Q3 ile OM3 ve OM4 arasında bazı farklılıklar olsa da, soyulabilir çıkartmalar bile DJI‘larınkiyle aynı.
Birincisi, Smooth Q3’ün entegre bir telefon kelepçesi var – manyetik değil – ve katlanır bir kol yerine, bir kelebek vida kullanılarak yerine sabitlenen kayar bir rayı tercih ediyor.
Pist boyunca istediğiniz herhangi bir pozisyonu kullanabileceğinizi düşünebilirsiniz, ancak ucundaki elektrik kontakları nedeniyle tamamen uzatılması gerekiyor.

Daraldığında nispeten kompakttır, ancak onu korumak için bir taşıma çantası istiyorsanız Combo kitini satın almanız gerekir. 340g’de Smooth Q3 şaşırtıcı derecede hafiftir, ancak yapı kalitesi iyidir ve sağlam hissettirir.
Dahili pil 7 saat normal kullanım ve 15 saate kadar dayanır ve USB-C ile şarj edilir.


Şirketin diğer bazı gimballerinden farklı olarak Smooth Q3, telefonunuzun kamerasını manuel olarak kaydırmak ve eğmek için kullanabileceğiniz bir joystick’e sahiptir. Yanında Mod ve kayıt butonları, karşı tarafında ise güç butonu ve çeşitli işlevleri olan bir tetikleme butonu yer alıyor. Çoğu telefon gimbalinden beklediğimiz gibi, yanda bir yakınlaştırma kaydırıcısı var, ancak bu – her zaman olduğu gibi – yalnızca dijital yakınlaştırmayı kontrol ediyor: Telefonunuzda varsa birden fazla kamera arasında geçiş yapmıyor.


Telefon kıskacının üst tarafında, size veya başka birini çekiyorsanız öznenize bakacak şekilde döndürülebilen bir dolgu ışığı bulunur. Dokunmaya duyarlı bir düğmedir: Açmak veya kapatmak için 1,5 saniye basılı tutun ve parlaklığı üç seviye arasında değiştirmek için dokunun.
Gimbal varsayılan olarak portre modunda başlar, ancak manuel olarak veya tigger’a üç kez basarak yatay konuma döndürebilirsiniz.


İstediğiniz hareketi elde etmek için farklı modları ve bunların tetikle nasıl çalıştıklarını anlamak için kılavuzu okumanız gerekecek: PL L ve F sembolleri pek bir şey ifade etmeyecek. POV bariz olanıdır: tutacağın konumunu yansıtmak için kelepçeyi hareket ettirir, böylece “bakış açısı” hareketi elde edersiniz. Bu modun değerini görmek zor, çünkü telefonu elinizde tutarsanız alacağınız etkinin aynısı.
Kutuda, DJI’lerinkiyle aynı görünen ve panoramik fotoğraflar ve hızlandırılmış videolar çekmek için paha biçilmez bir tripod var.

Çekim modları ve uygulaması

• Dolly yakınlaştırma
• Hyperlapse + hızlandırılmış
• Panorama
• Akıllı şablonlar

Q3‘ü Bluetooth aracılığıyla eşleştirebilir ve ardından istediğiniz herhangi bir kamera uygulamasını (telefonunuzun stoğu gibi) kullanabilmenize rağmen, ZY Cami uygulaması aracılığıyla tüm özelliklere erişebilirsiniz.
Yine, burada DJI’nin Mimo uygulamasına çok benzerlik var, bu nedenle SmartFollow 3.0 (DJI’lere ActiveTrack 3.0 denir) ile nesneleri izleme ve takip etme, 180 ve 240°’de fotoğrafik panoramalar çekme ve süper geniş görünümler için ızgara oluşumları çekme seçeneğiniz var. .


Konuyu aynı boyutta tutmak için ileri veya geri hareket ettikçe dijital yakınlaştırmayı otomatik olarak uygulayan Hitchcock tarzı dolly yakınlaştırmanın yanı sıra gimbal ile hareket ettiğiniz zaman atlamalı (tripod ile kullanım için) ve hiper atlamalı ve timelapse çekimler yapın.

Garip bir şekilde ağır çekim de var, ancak bu, sabitleme için gerçekten bir yalpalamaya ihtiyaç duymayan bir çekim modu.
Q3’ü tripoduna monte ettiyseniz, takip işlevini etkinleştirmenin yanı sıra kaydı başlatmak ve durdurmak için hareketleri kullanabilirsiniz.


Sorun, bu özelliklerin hiçbirinin DJI uygulamasında olduğu kadar iyi çalışmamasıdır. Birden çok kez denedim ve kullanılabilir bir dolly zoom çekimi elde edemedim ve ayrıca telefon ile gimbal arasındaki Bluetooth bağlantısının bazen uzun süreceğini veya tamamen başarısız olacağını gördüm. Diğer zamanlarda, çekim moduna gitmek için uygulamadaki kamera simgesine dokunduğum anda otomatik olarak ve anında bağlanıyordu.


Ortaya çıkan diğer sorunlar, hızlandırılmış çekimler sırasında hareket edilecek noktaları ayarlarken oluşan hatalardı. Uygulama, “Yol noktası mesafesinin çok yakın olduğundan” şikayet etti. Ancak daha sonra beklendiği gibi çalıştı. Bluetooth bağlantısının koptuğundan şüpheleniyorum, ancak durum buysa, hata mesajının bunu söylemesi gerekirdi.
İzleme de aşırı başarılı değildi. Bir kişinin kameraya konuşması ve biraz hareket etmesi gibi daha yavaş, daha küçük hareketler için iyi çalıştı. Ancak çocuklar ve evcil hayvanlar gibi daha hızlı hareket eden nesneler için, çerçeveden ayrıldıklarında takip edecek kadar hızlı hareket edemiyor gibiydi.


Akıllı şablonlar, çekimler sırasında veya çekimler arasında çılgın hareketlerle biraz eğlenmenizi sağlar. Her şablonun belirli bir stili vardır ve birkaç kısa klip çekmenizi ister. Her biri için gimbalin nasıl hareket etmesi gerektiğini seçebilirsiniz ve birçok seçenek vardır.


Uygulamanın ana ekranında diğer kişilerin video yapımlarını göreceksiniz ve aynı zamanda tam ve “Hızlı” video düzenleyicileri kullanabileceğiniz yer burasıdır. Tam sürüm, Apple iMovie gibi her şey üzerinde tam kontrol sağlarken, hızlı olan, seçtiğiniz kliplerden otomatik olarak bir video oluşturur.
Can sıkıcı bir şekilde, ikisi de dışa aktarılan videonun sol alt köşesine bir ZY Cami filigranı koyuyor ve 4K’da dışa aktarmak istiyorsanız Prime hizmeti için ödeme yapmanız gerekiyor. Combo sürümünü satın alırsanız, kutuda Prime hizmetini etkinleştirmek için bir kart alırsınız.


Yine de iyi haberler var. Çoğu zaman kullanacağınız normal video modunda genel çekim için Q3 gerçekten iyi çalışıyor. Bir DJI gimbalinden aldığınız aynı tür stabilizasyonu sunar, bu da ister ayakta ister Q3 ile yürürken hoş, pürüzsüz hareket anlamına gelir.


Daha önce de belirtildiği gibi, onu nasıl doğru şekilde kullanacağınızı ve doğru modu nasıl kullanacağınızı öğrenmek için kılavuzu okumanız veya uygulamadaki eğitim videolarını izlemeniz gerekecek, ancak bunu bir kez sıraladığınızda, sarsıntısız sonuçlar elde edeceksiniz. peşindeyiz.


Bir ipucu: Mod düğmesine basmak, modlar arasında geçiş yapar ve başlangıca geri döner. Ancak iki kez hızlıca basarsanız önceki moda geri döner.

Karar

Sıradan içerik yaratıcıları, TikToker’lar veya genç film yapımcıları için Zhiyun Smooth-Q3 harika bir aksesuardır. Uygun bir fiyat noktasında, minimum çabayla yüksek kaliteli sabit çekimler yapma olanağı sunar. Bununla birlikte, bunun ötesindeki her şey için, temel gimbal deneyimi ile birlikte daha iyi geliştirilmiş bir dizi özellik sunan DJI OM 4‘ü göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Artıları

• Kendi ışığını içerir
• Küçük bir boyuta küçülür
• İsteğe bağlı çevrimiçi hizmetlere sahiptir
• Çekimlerde mükemmel ve kullanımı kolay yüz izleme bulunur

Eksileri

• Bluetooth eşleştirmesi daha sorunsuz olabilirdi
• Hafif yapısı, öncekilere göre daha fazla plastik hissettiriyor

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x