HABERLER

SHGM Hizmet Tarife Ödeme Sistemi kullanıma sunuldu

1.2kviews

SHGM Hizmet Tarife Ödeme Sistemi kullanıma sunuldu

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü İthal Teknik Uygunluk Başvuruları için uygulanacak hizmet bedeli ödemelerinde bir kolaylık sağlayarak yeni Hizmet Tarife Ödeme Sistemini devreye sunmuştur. Bu yeni sistemle ödemelerin tamamen bu sistem üzerinden yapılmasının duyurusu paylaşılmıştır.

Hizmet Tarifesi nedir?

5431 Sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun ile yeniden yapılandırılarak özel bütçeli bir kurum haline getirilen Genel Müdürlüğümüz, kamu kaynağı kullanılmadan hizmet karşılığı kendi gelirlerini üretmektedir. Sivil havacılık faaliyetlerinin uluslararası kurallar ve standartlarda yürütülerek, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin en üst düzeyde gerçekleştirilmesi amacıyla mali açıdan özerk hale gelen kurumumuz, yürüttüğü faaliyetlere ilişkin hizmet tarifesi yayımlamaktadır.

2013 yılında Gelir Otomasyon Sistemi’ne geçen Genel Müdürlüğümüzün hizmet tarifesi; tüm gelir kalemlerine ayrı bir kod verilmek ve gelirleri gerek birim bazında gerekse de hizmet bazında hesaplama ve karşılaştırma imkânı sağlayacak şekilde yeni bir sistemle düzenlenmiştir.

Genel Müdürlüğümüze yapılacak başvurularda hizmet tarifesinde belirlenen ücretlere ilişkin dekontların sunulması gerekmektedir. Dekont içermeyen başvurular değerlendirilmeye alınmayacağı gibi, uygun görülmeyen başvuruların hizmet bedelleri iade edilmemektedir.

 

Uygulama ile ilgili soru, görüş ve önerilerinizi muhasebe@oyuncakhobi.com adresine yazabilirsiniz.

Ayrıntılar: https://takas.shgm.gov.tr

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x