HABERLER

Geleceğe hoş geldiniz, artık her şey çok akıllı: Yapay zekalı dronelar ve akıllı evler!

919views

Geleceğin apartmanlarının yapay zeka ve yenilenebilir enerji sistemleriyle donatılması planlanıyor

Pier 2: Geleceğin Apartmanları‘nı sıfır peşinat, 120 aya kadar vade ile alamayacağımız kesinleşe dursun, her geçen gün artan yapay zeka teorilerinin artık pek de teoride kalmayacağını kabullenmemiz gerekiyor. Aşağıda izleyeceğiniz videonun içerisinde kullanılan drone taksi üreticisi EHANG, San Francisco ve Pekin’de ofisleri bulunan ve 52 milyon dolarlık girişim finansmanı alan bir drone üreticisiydi ve yakın bir zamanda iflas etti. Ancak göklerin hakimi Airbus’tan buna karşılık bir hamle geldi ve ilk drone taksi uçuşunu 53 saniye havada kalarak gerçekleştirdi. Drone taksi düşüncesinin gerçekliği artık bir teori değil , bir şirket batsa dahi diğeri bunu gerçekleşiyor ve gelecek dünyanın teknolojileri bütün gücüyle hayatımıza tutunuyor.

Videoda Manhattan’ın kıyısında yükselen devasa büyüklükteki iki akıllı kulenin ilk gösterimi 2018 International Builders’ Show‘da ortaya çıktı. Alternatif yaşam alanlarının doğuşuna şahit olabileceğimiz yakın gelecekte metrobüse, otobüs durağına 5 dakika mesafede evlerin yerine Hyperloop’a bağlı apartmanlar görme ihtimalimiz de var. Tasarım, otonom araçların, yapay zekanın, drone’ların ve akıllı evlerin hayatımızın bir parçası haline geldiği bir gelecek fikrine son derece uygun. Humphreys and Partners’ın ikiz apartmanı Hyperloop ulaşım sisteminin yanı sıra tam donanımlı bisiklet istasyonları, drone iniş bölgeleri ve enerji üreten kaldırımlar gibi ulaşım bağlantılı teknolojileri yanı sıra “al-geç” tarzı Amazon Go mağazalarını da kapsıyor.

Yakın gelecek otonom olacak!

Pier 2: Geleceğin Apartmanı, el yakan konut fiyatlarını da düşünmeyi unutmamış. Binanın içerisinde makul fiyatlı konut konsepti kapsamında mikro dairelerden yani 1+0’lardan oluşan modüler yapılar da var. Bunların daha sonradan birleştirilerek 1+1 haline getirebiliyorsunuz. Bu tasarımın genellikle insanları birbirine yabancılaştıran kent mimarisinin içinde bir çeşit ‘topluluk’ hissi verecek bir yenilik ve bir arada yaşama alanlarını teşvik ediyor olduğu söyleniyor. Ev alma komşu al tabirini gerçekten geleceğe taşıyan bir çözüm önerisi istenmiş olmalı.

Sürdürülebilirlik açısından baktığımızda, apartmanlarda fotovoltaik cam kullanılması düşünülüyor. Şirketin açıklamasına göre bu sayede elektrik tüketimi yüzde 34’e kadar azaltılabilir. Tasarımda, iki apartmanı birbirine bağlayan üst kısımdaki platformun altında rüzgar türbinleri de var. Binaların yan kısımlarındaki yeşil alanlar ise havayı temizlemek ve dikey tarım yapmak için kullanılması planlanıyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x