HABERLER

Projeksiyon cihazını Android TV olarak nasıl kullanırız ?

6.6kviews
Projeksiyon cihazınızı kolaylıkla Android TV ‘ye çevirin

Herhangi bir projektörü Android TV olarak kullanabilirsiniz, projektörünüzde kurulu bir android sistem yoksa ek donanıma ihtiyacınız olacaktır (Telefon, tablet, TV çubukları veya kutuları vb.). Projektörünüzde yerleşik uygulamalar varsa Smart TV’lerde olduğu gibi, onu kutudan çıkar çıkmaz TV olarak kullanabilirsiniz. Projektörünüze bir yayın akış cihazı (streaming), PC, TV stick, TV box veya TV alıcısı da bağlayabilirsiniz.

Projektörümde Android TV var mı nasıl anlarım?

Projektörlerde genellikle iki şekilde bulunurlar. Bunlardan ilki üreticinin kendi yazılımı ve uygulama dükkanı ile diğeri ise doğrudan bir Telefonda olduğu gibi Play Store barındırarak. Projektörünüzü açtığınıza eğer ana ekranında Aptoid TV yada benzeri bir uygulama dükkanı olup olmadığı kontrol edebilirsiniz. Her ikiside bulunmuyorsa, bir TV çubuğu yada media box satın alarak kolaylıkla Android TV’ye çevirebilirsiniz.

Projeksiyon Cihazı İle TV Bağlanır mı?

Projeksiyon cihazlarınızı aynı zamanda televizyona bağlayabilmenizde mümkündür. Bu bağlama işlemini belirli kablolarla yapabilirsiniz. VGA ya da HDMI kablolarının bir ucunu projeksiyona bir ucunu da televizyonunuzdaki uydu alıcısına bağlamalısınız. Bunu yaptığınızda karşınıza bazı seçenekler çıkacaktır. Örneğin VGA kablosu ile bağlantı sağladıysanız televizyonunuzda kaynak olarak VGA kaynağını seçin. Fakat unutmayın ki bu kablo sadece görüntüyü sağlayabilmek için kullanılır. Seste istiyorsanız HDMI kablo kullanın ya da ayrıyeten bir ses sistemi edinmeniz gerekir. Bu şekilde televizyonunuzu çok rahatlıkla projeksiyon cihazınıza bağlayabilirsiniz.

Android TV Nedir Ne işe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Son zamanlarda çok popüler olan Android Boxlar televizyonu harici bir kaynak sinyaline bağlayan cihazlardır. Bu cihazlar zengin içeriği Projektör ekranı üzerinden görüntüleyebilecek biçimdedir. Projeksiyon içeriğine sıkıştıran cihaz olarak tanımlayabiliriz. 

Mediaplayer desteğide sağlayabilen bu cihazlar istediğiniz dizi, film ve video içeriğini izlemeniz için özel olarak tasarlanmış. Android uygulamaların tamamını çalıştırılmasına izin veren cihazlar.

TV Box cihazınız Android işletim sistemine sahipse ilk uygulama yükleme yöntemi Google Play mağazasını kullanmaktadır. Oturum açmak ve uygulamaları indirmek için bir gmail hesabı açabilirsiniz veya var olan bir hesabınızla giriş yapın.

TV Box, TV Stick, TV Box Projektöre nasıl bağlanır?

HDMI kablonun bir ucunu projeksiyona bir ucunu da yayın sağlayan cihazın HDMI girişine bağlayın. Projektörünüzde giriş (Input) olarak HDMI seçin. Bu kadar kolay.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x