HABERLER

Lityum Polimer Pilin Avantajları

3.1kviews

Lityum Polimer Yüksek kapasite sunar ve bu nedenle daha fazla güç tutmak için kullanılabilir. Li-Ion pilin aksine patlamaya karşı güvenlidir. Şarj kapasitesini bir Li-Ion pil kadar hızlı kaybetmez. Bu nedenle ömrü, bir Li-Ion pilden daha yüksek olan 1000 kattan fazladır.

LiPo – Lityum Polimer Pil

Yüksek enerji yoğunluğu

Bir lityum-polimer pilin ağırlığı, aynı hacimdeki bir nikel-kadmiyum veya nikel-hidrit pilin yarısı kadardır ve hacim, nikel-kadmiyumunkinin %40-50’si ve nikel-hidritinkinin %20-30’udur. aynı hacme sahip yüksek kapasiteli bir pil haline getirir.

Lityum Polimer Daha İnce Ebatlar

Sıvı lityum pil, önce kabuğu özelleştirme ve ardından pozitif ve negatif elektrot malzemelerini takma yöntemini benimser. Kalınlık 3.6mm’nin altına düştüğünde teknik bir darboğaz olurken, polimer hücrede bu sorun oluşmaz. Kalınlık 1 mm’den az olabilir, bu da inceltme uygulamalarının gelişme yönü ile uyumludur.

Düşük İç Direnç

Polimer pillerin iç direnci, sıvı pillerden daha azdır, polimer pillerin mevcut iç direnci 35 mΩ’un altında bile olabilir, pil gücünü büyük ölçüde azaltır ve uygulamaların bekleme süresini etkili bir şekilde uzatabilir.

LiPo – Lityum Polimer batarya detayları

Özelleştirilebilir Şekil

Polimer pil, müşteri talebine göre hücre kalınlığını artırabilir veya azaltabilir. Yeni hücre modelinin geliştirilmesi, ucuz fiyat, kalıp açma döngüsü kısa, hatta bazıları uygulamaların şekline göre özel şekilli pil, pil kabuk alanından tam olarak yararlanmak için, pil kapasitesini iyileştirin.

Lityum Polimer Pillerde İyi Şarj ve Deşarj Özellikleri

4,2 V nominal gerilime sahip sabit akım ve sabit voltaj şarj cihazı, LiPo pilin bir ila iki saat içinde tamamen şarj edilmesini sağlar. Polimer piller, sıvı elektrolitlerden daha kararlı deşarj özelliklerine ve daha yüksek deşarj platformuna sahip koloidal elektrolitler kullanır.

Lipo şarj cihazı

Yüksek Voltaj

Tek bir LiPo hücrenin çalışma voltajı 3,7v’dir (ortalama), bu da seri bağlı üç nikel-kadmiyum veya nikel-hidrit pile eşdeğerdir.

59.2V Lipo Batarya

İyi Güvenlik Performansı

Dış paket, sıvı lityum pilin metal kabuğundan farklı bir alüminyum-plastik pakettir. Esnek paketleme teknolojisinin kullanılması ekstra avantajlar sağlar. İç kalitedeki gizli sorun, dış ambalaj deformasyonu yoluyla hemen ortaya çıkar. Güvenlik gizli sorunu ortaya çıktığında patlamaz, yalnızca şişer.

Lityum Polimer Uzun Kullanım Ömrü

Normal koşullar altında, lipo pilin şarj ve deşarj döngüsü 500 katı geçebilir.

Kirlilik Yaratmaz

LiPo piller kadmiyum, kurşun ve cıva gibi zararlı metaller içermez. Grepow gibi profesyonel pil fabrikaları, ISO14000 çevre sistemi sertifikasını geçmiştir ve ürünler AB RoHS yönergesine uygundur.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x