HABERLER

Projeksiyon Cihazı Kurulumu 6 Önemli İpucuyla Kusursuz Kurulum Nasıl Yapılır?

3.4kviews

Projeksiyon cihazını büyük ekran; film gecesi, TV dizileri veya video oyunu için nasıl hazırlarsınız. Büyük değil biz DEV ekran demek istiyoruz.

Evinizde mümkün olan en büyük ekran için, en iyi projeksiyon cihazları gerçekten devasa görüntüler oluşturabilir. Çoğu durumda, en büyük TV’lerden daha ucuza mal olurlar. Filmlerden TV’ye, PlayStation 5’ten Xbox Series X’e, büyük ekran eğlencesinde daha ilgi çekici ve sürükleyici bir şeyler var.

Vankyo Büyük Ekran Projeksiyon Cihazı

İşin püf noktası, projeksiyon cihazlarının TV’lerden daha fazla kurulum güçlüğü oluşturmasıdır. Tabii ki doğru alanı bulmanız gerekecek. Sonra doğru ayarları bulmak, odağı çevirmek ve daha fazlası var. Sonunda, odayı bir ev sinemasına dönüştürdüğünüzde elde edeceğiniz sonuç buna değer. Bir daha asla küçük bir televizyona geri dönmek istemeyebilirsiniz.

Projeksiyon Cihazları Nasıl Konumlandırılır? 3 Farklı Konumda Projeksiyon Kullanımı.

Projeksiyon cihazınız için Doğru yeri bulun

İlk adım, Projeksiyon cihazını nereye koyacağınızı bulmaktır. Projeksiyonun kendisi için yeterli alana ihtiyacınız olacak — ya bir perde (önerilir) ya da boş bir duvar parçası (mümkün olduğunca beyaza yakın). Bu alan ne kadar büyükse o kadar iyidir. Projektörler, çapraz olarak ölçüldüğünde 40 veya 50 inç kadar küçük ve 300 inç kadar büyük görüntüler sağlayabilir. Özellikle ekrana yakın oturuyorsanız, daha büyük görüntülerin daha soluk olacağını ve projektöre bağlı olarak tek tek pikselleri göstermeye başlayabileceğini unutmayın.


Daha büyük görüntüler ayrıca projektörü daha da geriye taşımanızı gerektirir. Projektörü tavana monte etmediğiniz sürece kiriş yolunda oturamazsınız, bu nedenle oturma düzenini göz önünde bulundurun.

Perdeyi kurun (isteğe bağlı)

Bir perdeniz varsa, bir sonraki adım bu kurulumu yapmaktır, ve kesinlikle bir tane öneriyoruz. Perde düzgün bir boş yüzey sağlar. Projektörünüzün ışığını bir duvardan daha iyi yansıtabilir. Hatta güçlendirerek daha parlak bir görüntü sağlar.

Herhangi bir şeyi kalıcı olarak monte etmeden önce, boyutlarınızı ve mesafelerinizi doğru seçtiğinizde emin olmak için projeksiyon cihazınızla ve ekranla bir deneme yapın.

Vankyo 470PRO Keystone Ayarı, Masa üstü kurulumu

Projeksiyon için Doğru yüksekliği Bulun

Projeksiyon kurulumu için en yaygın yansıtma yönünü kullandığınızı varsayıyoruz. Masa üstü montajı. Bununla birlikte, konsept tavan montajlarıda benzer yöntemi takip eder. Yüksekliği doğru ayarlamazsanız, görüntü yamuk olacaktır. Bu sizin için büyük bir sorun olmayabilir, ancak bir ekranın kenarlarını mükemmel bir şekilde eşleştirmeye çalışıyorsanız, sinir bozucu veya imkansız olabilir.

Çoğu projektörün “yukarı doğru atış” özelliği vardır. Bunun anlamı, görüntünün merceğin merkezinin üzerine yansıtılmasıdır. Ne kadar yüksek olduğu modele göre değişir. Bu tür cihazlarda zemine veya tavana daha yakın olsa bile görüntü duvarın veya ekranın merkezine yakın olacağından sehpa üzerine yerleştirmek veya tavana monte etmek için idealdirler.

Ancak görüntü artık duvarın üst kısmına ve muhtemelen tavana yansıtılacağından, cihazını arkanızdaki bir sehpaya yerleştirmekte zorlanabilirsiniz. İstediğiniz yerleşim buysa, mercek kaydırmalı veya yukarı doğru yansıtma özelliği olmayan projeksiyon cihazlarına bakın.

Projeksiyon Cihazlarında Köşe Düzeltme, Doğru yükseklik

Projeksiyon Cihazınızla Bir hizalama görüntüsü yansıtın

Yukarıda gösterilene benzer bir hizalama görüntüsü, her şeyi hizaladığınızdan emin olmanıza yardımcı olabilir. Alternatif olarak, ışıkları kapatabilir ve görüntünün kenarlarının nerede olduğunu görebilirsiniz. Yine de gerçek video içeriğini kullanmanızda fayda olacaktır

Görüntü dikdörtgen değilse, bunun nedeni muhtemelen ekrana tam olarak dik olmamasıdır. Her şey için kesin mesafelerin ölçülmesi, muhtemelen projektörün hizalanmasını kolaylaştıracaktır. Kesinlikle gerekmedikçe herhangi bir Keystone ayarı kullanmayın. Keystone görüntüyü dikdörtgen olacak şekilde olarak manipüle eder. Bunu çözünürlük ve görüntü kalitesi pahasına yapar – mümkünse kaçınılmalıdır. Öte yandan mercek kaydırma, merceği mekanik olarak açılandırır veya hareket ettirir ve görüntü üzerinde varsa minimum etkiyle kullanılabilir.

Vankyo Projeksiyon Cihazı

Ayrıntılar netleşene kadar odağı ayarlayın (anlayamıyorsanız ekrana yaklaşın). Merkez odaklanıyor ancak köşeler odaklanmıyorsa bu durum projeksiyon cihazı ve perdenin yada duvarın tam olarak dik olmadığı anlamına gelebilir.

Bir masanın üzerindeyse, genellikle bir veya daha fazla ayak düzleştirilerek ayarlanabilir.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x