HABERLER

Akü takviye Cihazları Nasıl Çalışır?

2.6kviews

Muhtemelen başınıza geldi: nihayet birkaç saatlik işten sonra veya uzun bir yolculuktan yeni döndüğünüzde, aracınıza gidiyorsunuz. Sürücü koltuğuna geçip motoru çalıştırmaya çalışıyorsunuz – ancak bir türlü çalışmıyor. İster eski bir akü, ister dışarıdayken yanlışlıkla ışıkları açık bırakmış olun, bitmiş bir akü gününüzü mahvedebilir. Otomotiv güvenlik uzmanları, arabanızda her zaman aktarma kabloları taşımanızı tavsiye eder, ancak etrafta size yardımcı olacak başka biri yoksa bu sizin için pek iyi olmaz. Bir Akü Takviye cihazını yanınızda taşımak sizi hızlı ve güvenli bir şekilde yola geri döndürebilir. Yoldan geçen birinden yardım alıp aracınızı takviye ile çalıştırmaya gerek kalmadan yola geri dönmenize yararlar.

Akü Takviye cihazı nedir, neye yarar?

Akü Takviye cihazları yada Jump starter, motorunuzu çalıştırmak için yeterli gücü sağlamak üzere özel bir yüksek akımlı Lityum-İyon pil kullanarak çalışır. Bu piller yeniden şarj edilebilir. Çoğu zaman birden fazla aracı tek bir şarjla çalıştırabilirler ve hatta bazı modeller, akıllı telefonlar veya tabletler gibi cihazlarınızı şarj etmek ve onlara güç sağlamak için taşınabilir bir güç bankası görevi görebilir. Çoğu portatif takviye marş motoru, benzinli ve dizel motorlu binek otomobillerde ve hafif hizmet kamyonlarında soğuk hava nedeniyle çalışmayan, ışıklar açık bırakılmış veya yakılmamış bir aküyü kolayca çalıştırabilecek şekilde tasarlanmıştır. bir süre sürdü.

Akü Takviye cihazları çok amaçlı olabilir, Powerbank, Flaşör ve hatta Kompressör.

Akü Takviye Cihazı Nasıl Kullanılır?

Portatif Akü Takviye Cihazını nasıl kullanacağınız modele bağlı olacaktır. Aracınızı güvenli ve etkili bir şekilde çalıştırmak için her zaman üretici talimatlarını okumalı ve bunlara uymalısınız.

Kolay kullanım. Kısa 4 adımda aracınızı çalıştırın.

Doğrudan Aküye Bağlantı ile Akü Takviye Cİhazı Kullanımı

  • Takviye kablosu kıskaçlarını Akü Kutup başlarına bağlayın (önce Kırmızıyı Artıya, sonra Siyahı Negatife)
  • Takviye kablosunu cihazınıza bağlayın
  • Takviye kablosu üzerindeki yeşil LED’in yanmasını bekleyin ve ardından aracınızı çalıştırın.
  • Takviye kablosunu cihazınızdan ve ardından aküden ters sırada (Siyah sonra kırmızı kablolar) ayırın.

Araç birkaç denemeden sonra çalışmazsa, akünün aşırı ısınmasını önlemek için takviye marşınızın çalışmayı durdurabileceğini (veya “kurtarma moduna” girebileceğini) unutmayın. Bu, araç aküsü takviye ile çalıştırılamayacak kadar boşalmışsa meydana gelebilir.

Jump starter Güvenli midir?

Üreticinin talimatlarına göre kullanıldığında takviyeler tamamen güvenlidir ve araç aküsünün bitmesi durumunda elinizin altında olması inanılmaz derecede faydalı bir araçtır. Yol yardımının size gelmesini beklemeniz veya arabanızı veya kamyonunuzu çalıştırırken yardım istemek için yoldan geçen bir aracı durdurmanız gerekmeyecek. Hatta bazı durumlarda aracınız, takviye kablolarının başka bir araçtan akünüze ulaşmasını zorlaştıracak veya imkansız kılacak şekilde park edilmiş olabilir, bu da kendi takviye cihazınıza sahip olmanızı paha biçilmez kılar.

Utrai Akü Takviye Cihazı ekstra güvenlik sağlar ve güvenlidir.

Herhangi bir taşınabilir akü takviye cihazını kullanmadan önce, tamamen şarj olduğundan ve tüm kabloların ve fişlerin iyi durumda olduğundan emin olun. Hasar görmüş veya üzerinde değişiklik yapılmış, suya batırılmış veya yağmura, kara veya diğer neme maruz kalmış bir cihazı asla uzun süre kullanmayın. Portatif takviye cihazları, propan tanklarının yakını veya bir teknenin yetersiz havalandırılan sintinesi gibi yanıcı duman veya gazların bulunduğu ortamlarda veya kıvılcımların veya açık alevin (sigara dahil) yakınında kullanılmamalıdır.

Aracınız tam şarjlı bir takviye cihazı kullandıktan sonra çalışmazsa, akü tamamen bitmiş veya hasar görmüş olabilir veya marş motoru, alternatör veya başka bir sistemle ilgili bir sorununuz olabilir. Boşalmış bir akünün ötesine geçen altta yatan bir sorun olup olmadığını belirlemek için arabanızı bir tamirciye götürmek en iyisidir. Her durumda, taşınabilir bir jump starter kendiniz, sevdikleriniz ve hatta diğer mahsur sürücüler için inanılmaz derecede yararlı bir araç olabilir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x