HABERLER

Ofis İçin Projeksiyon Cihazı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

92views

Ofis İçin Projeksiyon Satın Alırken: Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ortam Aydınlatma Koşulları ve Oda Boyutu.
  • Işık Kaynağı.
  • Kurulum Esnekliği.
  • Atış Oranı
  • Lens Kaydırma,
  • Ototmatik Köşe Düzeltme,
  • Optik Yakınlaştırma.
  • Ürün Boyutu ve Ağırlığı.
  • 360 Derece Projeksiyon.
  • Kullanışlı Kullanım ve Bakım.
  • Çözünürlük.

Ofis için Projeksiyon nasıl seçilir?

Birinci Adım: Konferans odası boyutuna ve projeksiyon parlaklığına göre bir projektör seçin.
İkinci Adım: Kurulum gereksinimlerine göre bir projektör seçin.
Üçüncü Adım: İş gereksinimlerini karşılayacak bir projektör seçin.

Ofis İçin Projektör: Doğru Olanı Nasıl Seçersiniz?

Bir Ofis İçin Projeksiyon cihazıyla toplantılarınız sorunsuz bir şekilde ilerleyebilir, sunumlar ekrandan fırlayabilir ve sıkıcı istatistikler daha canlı ve ilgi çekici hale gelebilir. Ancak, işiniz için en iyi projektörü seçmek, hem ihtiyaçlarınızı hem de bu ihtiyaçları karşılamak için gereken teknik yetenekleri göz önünde bulundurmayı gerektirir. Ekipmanın kendisini düşünmeden önce ihtiyaçlarınızı ve kurulum koşullarını incelemek için bir adım geri çekilin. Bu, ofis kullanımı için en iyi projektörü aldığınızdan emin olmanızı sağlar. Diğer şeylerin yanı sıra odanın boyutunu, katılımcı sayısını, ışık koşullarını, birden fazla projektörü ve sunum yapan kişinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız gerekir. Ofis alanınız gibi faktörleri göz önünde bulundurduktan sonra, ofis ihtiyaçlarınız için hangisinin en iyi olduğunu belirlemek için projektörün teknik özelliklerini göz önünde bulundurmanız gerekir.

Uzaktan kumanda

Parlaklık ve diğer ayarlar için önceden ayarlanmış seçimler yapmanıza olanak tanıyan tek düğmeli kontroller gibi projektör seçenekleri vardır.
İçeriğiniz duraklatıldığında ekran parlaklığını azaltan tek düğmeli ayarlar (projektör etkin olmadığında otomatik karartma ile birleştiğinde) güç tüketimini en aza indirir ve lambanın ömrünü uzatır – hem çevre hem de bütçeniz için iyi olan enerji ve maliyet tasarrufu yeniliği için.

Tavan montajı

Ofis için Projeksiyon cihazlarının büyük çoğunluğu bir toplantı odasının tavanına monte edilmek üzere satın alınır. Ofis projektörünüzü tavana yerleştirmek istiyorsanız düşünmeniz gereken bazı şeyler şunlardır:

  • Toplantı odanızda asma tavan mı yoksa düz tavan mı var?
  • Projektörü ara sıra indirmeniz gerekiyor mu?
  • Hırsızlık korumasına mı ihtiyacınız var? Projektörü gizlemek mi istiyorsunuz?
  • Tavanınızı delmek mümkün mü?
  • Kablolarınız hangi yoldan geçecek?

Zaman kazanmak için bu soruları önceden düşünün. Kablosuz projektörler de kurulum kolaylığı açısından iyi bir seçenek olabilir.

Kullanım kolaylığı Ekstraları

Akıllı tasarım özellikleri projektör kullanımını ve bakımını daha kolay ve daha eğlenceli hale getirebilir. Bu özellikler arasında kablo karmaşasını (ve takılma risklerini) azaltan kablo yönetim başlıkları ve zamandan tasarruf sağlayan, hayal kırıklığını azaltan ve bakım verimliliğini artıran kolay erişimli lamba kapakları bulunur.

Parlaklık

Ofis İçin Projeksiyon cihazının parlaklık derecesinin size söylemesi gereken en önemli şey, projektörün ANSI lümen cinsinden ölçülen ortam ışığıyla ne kadar iyi başa çıkabildiğidir. Sonuç olarak, projektörü perdesiz bir odaya yerleştirmek istiyorsanız, en az 4000 lümen veya üzeri olan projektörler aramalısınız.

Çözünürlük

Projektörünüzün çözünürlüğü, görüntüleyebileceği piksel sayısını ifade eder. XGA artık ofis projektörleri için en popüler çözünürlüktür (1024 yatay piksel x 768 dikey piksel). Ancak, en son dizüstü bilgisayarların çoğu artık 1080p Full HD (1920 yatay x 1080 dikey piksel) veya daha yüksek bir çözünürlüğe sahip. 1080p çözünürlüklü ofis projektörleri, XGA çözünürlükten daha pahalı olmalarına rağmen giderek daha yaygın hale geliyor.

Kontrast

Kontrast, görüntünüze derinlik kazandırır. PowerPoint sunumları gösterirken, genellikle oldukça düz oldukları için bu genellikle büyük bir sorun değildir.
Genellikle yanıltıcı olabileceği için kontrasta çok fazla dikkat etmemenizi öneririz. Alanınızdaki ortam ışığı miktarı görüntü kontrastını etkiler ve kontrast değerleri için bir endüstri standardı olmadığından, üreticiler arasında büyük ölçüde farklılık gösterebilirler.

Lamba ömrü

Çoğu projektördeki lamba ömrü 2000 ila 8000 saat arasında değişir. Bu parametre, lambanın ‘yarı ömrünü’ veya ışığın yeniyken olduğu kadar parlak olmadığı noktayı ifade eder. Çoğu ofis projektörü, menü seçeneklerinde “eko modunda” çalıştırma seçeneği sunar. Bu modda kullanıldığında, parlaklık çıkışı yaklaşık %20 oranında düşürülür, ancak lamba ömrü uzar. Özellikleri karşılaştırırken, özelliklerde yer alan standart ve eko ışık saatlerini kontrol edin.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x