HABERLER

LED projeksiyon cihazları nasıl çalışır ?

2.6kviews

Herkes hayatının bir noktasında projektör kullanmıştır, ancak çok az insan LED projektörlerin nasıl çalıştığını gerçekten bilir. Hiç sinemaya gittiniz ve kendinizi görüntülerin ekranda tam olarak nasıl gösterildiğini merak ederken buldunuz mu? Cevap bir projektördür. Sinema salonlarından toplantı odalarına, sınıflardan kendi evinize, bir projektör çok yönlü bir kittir. Ama nasıl çalışır?

Peki LED projektör nasıl çalışır?

Bir LED projektörün tam olarak nasıl çalıştığını tartışmadan önce, projektörleri genel olarak anlamamız gerekir. Projektör, bilgisayar, TV veya oyun sisteminden bir görüntüyü ekrana yansıtmak için kullanılan basit bir teknolojik cihazdır. Işığı küçük, şeffaf bir mercekten geçirip filtreleyerek ve bunu bir ekrana yansıtarak çalışır.

Renk oluşturmak için renkli filtreler veya renk tekerlekleri kullanan tipik bir lamba tabanlı projektörün aksine, bir LED projektörde, beyaz bir ışık oluşturmak için kırmızı, yeşil ve mavi LED ampullerin bir kombinasyonu kullanılır ve bu daha sonra mercekten filtrelenir. ekranda bir görüntü oluşturur.

Işık Kaynağı: LED

LED’ler görüntü üretmenin uygun maliyetli bir yoludur, bu nedenle LED projektörlerin satın alınması genellikle ucuzdur, daha az elektrik kullanır ve çok hızlı açılır. Renk oluşturmak için renkli filtreler veya renk tekerlekleri kullanan tipik bir lamba tabanlı projektörün aksine, bir LED projektörde, beyaz bir ışık oluşturmak için kırmızı, yeşil ve mavi LED ampullerin bir kombinasyonu kullanılır ve bu daha sonra mercekten filtrelenir. ekranda bir görüntü oluşturur.

Ayrıca, hacimli bir lambaya ihtiyaç duymadıkları için bu projektörler genellikle daha küçüktür ve bu nedenle kurulumları daha kolaydır.

Dezavantajı, LED video projektörlerinin en iyi görüntüyü üretmemesi ve yüksek lümen çıkışına sahip olmamasıdır, bu nedenle aydınlık odalar için uygun değildir.

LED projektörler farklı Ortamlarda nasıl çalışır?

LED projektörler, geleneksel lambalı ve lazer tabanlı modellerle karşılaştırıldığında çok yönlüdür. İster eğlence ister iş olsun, her türlü düzene girmenin yolunu bulurlar. Bazı pratik kullanım senaryolarına bir göz atalım:

Ev de LED Projektör

LED projektörlerin yükselişiyle ev sineması deneyimi hiç bu kadar erişilebilir olmamıştı. Yoğunluk ve renk reprodüksiyonu, geçmişte yaygın bir sorundu, rahatsız edici fan gürültüsünden bahsetmiyorum bile görsel-işitsel daldırma. LED projektörler bu eksiklikleri gideriyor ve artık 4K’ya kadar çözünürlük sunuyor. Ayrıca %125 Rec’lik geniş bir renk gamı üretirler. 709, eğlence endüstrisindeki ana standart. Özellikle projektörünüzü iyi bir hoparlör seti ile eşleştirirseniz, artık evinizde gerçek bir sinema deneyimi bekleyebilirsiniz.

Okullar da LED Projektör

Eğitimdeki projektörlerin güvenilir, kurulumu kolay ve az bakım gerektirmesi gerekir. Anında açılan, uzun ömürlü ve zahmetsiz konfigürasyona sahip LED projektörler, tüm bu kutuları işaretler. Özellikle okullar için önemli olan, artık ampul değiştirmeye gerek kalmamasıdır, bu da öğretmenler için daha az aksama süresi ve okul yöneticileri için daha az maliyet anlamına gelir. Dahası, artık dahili hoparlörlerle kompakt bir formatta geliyorlar ve bu da okul gezilerini daha da eğlenceli hale getiriyor.

İş de LED Projektör

LED projektörler, iş ortamında bir cazibe gibi çalışır. Ekran yansıtma, veri aktarımı ve güç için USB-C ve Wi-Fi gibi özelliklerle kapsamlı bağlantı sunarlar. Anında güç açma, toplantılarda zamandan tasarruf sağlar ve LED ömrü, zaman içinde TCO’nun azalmasına yol açar. Kısa yansıtma açısı oranları, daha önce asla mümkün olmayan küçük toplantı odalarında kurulumlara da olanak tanır. Ve tıpkı okullarda olduğu gibi, dahili pilleri ile portatif modeller de ofis dışındaki sunumlar bağlamında satış personeli için kullanışlı oluyor.

Vankyo Leisure 495W 4K Destekli 5G Wi-Fi + Bluetooth LCD LED Projeksiyon Cihazi – 220 İnç Yansıtma – HiFi Dolby Ses Sistemi

Peki LED Projektörlerde Parlaklık ne demektir?

ANSI lümen cinsinden ölçülen projektör parlaklığı, görüntünüzü net bir şekilde görebilmek istiyorsanız çok önemlidir. Bunun nedeni, lümen ne kadar fazla ve dolayısıyla görüntü ne kadar parlaksa, görüntünüz ortam ışığından o kadar az etkilenir. Bir projektörün lümeni düşükse, diğer ışık kaynakları görmeyi çok zorlaştıracağından görüntüyü yalnızca karanlık bir odada görebileceksiniz.

Tipik olarak, dış mekanda izlemek için harika bir resim arıyorsanız, bir projektör için iyi bir parlaklık 2000-3000 lümen civarındadır, ancak bu, güneşin parlaklığı ve görüntülerinizin kalitesi gibi bir dizi başka faktöre bağlıdır.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x